Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Παγκόσμιο ρεκόρ ομαδικής μακροβιότητας έσπασε μια οικογένεια από τη Σαρδηνία.


Αυτή η οικογένεια σπάει όλα τα ρεκόρ - Το άθροισμα των ηλικιών φτάνει τα 819 χρόνια!

"Μετά από επτά χρόνια ερευνών στις πέντε ηπείρους το Γκίνες επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια Μέλις έχει το παγκόσμιο ρεκόρ μακροβιότητας" αναφέρει σε δημοσίευμά της η τοπική εφημερίδα Λ'Ουνιόνε Σάρντα.

Και πως να μην το έχει αφού το άθροισμα των ηλικιών των 9 μελών της φτάνει τα 819 χρόνια.

Η πιο ηλικιωμένη της οικογένεια Μέλις, η Κονσολάτα, που έχει αποκτήσει 9 παιδιά, 24 εγγόνια, 25 δισέγγονα και 3 τρισέγγονα, θα γιορτάσει τα 105 χρόνια της την Τετάρτη.

Δεύτερη στη σειρά, είναι η Κλαούντια, 99 ετών, η οποία χαίρει άκρας υγείας και την Κυριακή την είδαν "στην πρώτη σειρά στη λειτουργία της ενορίας της", σημειώνει η εφημερίδα.

Ακολουθούν η Μαρία, 97 ετών η οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα είχε κάποια μικροπροβλήματα στην υγεία της τελευταία, ο Αντόνιο, 93 ετών, η Κοντσέτα, 91, ο Αντόλφο 89 ο οποίος εργάζεται ακόμη στο μπαρ του στο Περντασεφόγκου, ο Βιτάλιο, 86, η Βιτάλια 81 και η βενιαμίν Μαφάλντα, 78 ετών.

Οι ιταλικές εφημερίδες υπενθύμιζαν, σήμερα, ότι η Σαρδηνία και ιδίως η περιοχή της Ολιάστρα κρατά το ιταλικό και ένα από τα παγκόσμια ρεκόρ μακροβιότητας : 22 στους 100.000 κατοίκους είναι υπεραιωνόβιοι, ενώ στην υπόλοιπη Ιταλία αντιστοιχούν 8 αιωνόβιοι για κάθε 100.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με τον Λούκα Ντεϊάνα, καθηγητή κλινικής βιοχημείας στο πανεπιστήμιο του Σάσαρι ο οποίος από το 1996 έχει μελετήσει τις περιπτώσεις 2.500 υπεραιωνόβιων της Σαρδηνίας, το μυστικό της μακροβιότητάς τους κρύβεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων.

"Από τη μια υπάρχει η κληρονομικότητα... αλλά επίσης η εύφορη γη και τα φρούτα της, ιδίως τα αχλάδια και τα δαμάσκηνα που περιέχουν ουσίες οι οποίες συμβάλλουν στη μακροβιότητα", είπε στην εφημερίδα Κοριέρε ντέλα Σέρα.
Ο καθηγητής σημείωσε ότι ρόλο ενδέχεται να παίζουν, επικουρικά, "τα μαγνητικά πεδία" αλλά και "η κουλτούρα --όχι με την έννοια της εκπαίδευσης, αλλά των οικογενειακών παραδόσεων που συμβάλλουν να ζουν περισσότερο οι ηλικιωμένοι".

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Απίστευτο: Έδωσαν τούρκικα ονόματα σε οδούς του νομού Χανίων!


Τη «δόξα» του κ. Μπουτάρη φαίνεται να ζήλεψε και η δημοτική αρχή του δήμου Χανίων!

Πριν από λίγες ημέρες υλοποιήθηκε η απόφαση μετονομασίας δρόμων της πόλης των Χανίων σε... τούρκικα ονόματα!

Έτσι η 2η πάροδος Γεωργιάδη στην Νέα Χώρα Χανίων, πλέον θα λέγεται «Βέροβιτς Πασά» η 4η πάροδος θα λέγεται «Ρεούφ Πασά» και η 1η πάροδος θα λέγεται «Φωτιάδη Πασά»!

Όλοι τους... φιλέλληνες όπως μας υπενθυμίζουν οι ταμπέλες σε παρένθεση κάτω από τα ονόματα!
Ως φαίνεται η Ελληνική και η Κρητική Ιστορία... στέρεψε από Ήρωες ώστε να ονομάσουμε δρόμους και πλατείες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν και μαζεύουν υπογραφές για το θέμα.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Salar de Uyuni: Η μεγαλύτερη αλυκή του κόσμου!


Η περιοχή Salar de Uyuni είναι η μεγαλύτερη αλυκή παγκοσμίως. Έχει έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές Potosi και Oruro της νοτιοδυτικής Βολιβίας και πολύ κοντά στην κορυφή των Άνδεων, δηλαδή σε υψόμετρο 3.656 μέτρων.

Από αυτήν την περιοχή εξάγεται περίπου το 50-70% των αποθεμάτων λιθίου όλου του κόσμου. Πρόκειται για μια ιδανική τοποθεσία εκτροφής πολλών ειδών ροζ φλαμίνγκο.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »