Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Έργα τέχνης από... παγκάκια!



Διαβάστε παρακάτω »

Pepquinos: Τα πιο μικρά καρπούζια στον κόσμο!


Στη ζωή μας όλα τα αντικείμενα τείνουν να γίνονται όλο και μικρότερα. Κάτι τέτοιο μας φαίνεται φυσιολογικό όταν μιλάμε για κινητά τηλέφωνα, μπαταρίες ή άλλα προϊόντα τεχνολογίας. Όταν όμως μιλάμε για καρπούζια τότε τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Το πρώτο που θα μας ερχόταν στο μυαλό είναι ότι πρόκειται για γεννετικά τροποποιημένο προϊόν. Αντίθετα όμως από τη σκέψη μας τα Pepquinos είναι 100% φυσικά και προέρχονται από ένα φυτό που ευδοκιμεί για χιλιάδες χρόνια στη Νότια Αμερική.


Έχουν μήκος 3 εκατοστά και διάμετρο 2 και εκτός από το μέγεθός τους είναι πανομοιότυπα εξωτερικά με τα καρπούζια. Μια κάθετη τομή βέβαια μας αποδεικνύει ότι στο εσωτερικό τους υπάρχει μια πράσινη σάρκα σαν του αγγουριού. Πράγματι έχουν την υφή και τη γεύση του αγγουριού και χρησιμοποιούνται σαν ορεκτικά, συστατικό σε καλοκαιρινές σαλάτες ή ακόμη και τηγανητά.

Τα σπάνια Pepquinos ανακαλύφθηκαν μόλις το 1987, από μια ολλανδική εταιρεία που στη συνέχεια άρχισε να τα καλλιεργεί και να πουλάει σπόρους. Σχετικές καλλιέργειες αρχίζουν να αναπτύσσοβται στις ΗΠΑ και την Ασία και η δημοφιλία ανάμεσα στους γευσιγνώστες αυξάνεται ραγδαία.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Έβγαλαν την γαμήλια φωτογραφία μετά... από 88 χρόνια!


Όταν πριν από 88 χρόνια ο Γου Κονγκάν παντρεύτηκε την Γου Σονγκσί, φωτογραφικές μηχανές, δεν υπήρχαν...

Έτσι η στιγμή τους, πέρασε. Αλλά ήθελαν κι εκείνη μια γαμήλια φωτογραφία. Και αποφάσισαν να τη βγάλουν τώρα, 88 χρόνια μετά το γάμο τους.

Τώρα, εκείνος είναι 101 ετών κι εκείνη 103. Τώρα εκείνος στέκεται στο μπαστούνι του. Κι εκείνη κρατά τη δική της μαγκούρα. Αλλά τη φωτογραφία τους, την έβγαλαν!

Η Γου Σονγκσί φόρεσε ένα κρεμ νυφικό με λευκό πέπλο. Κράτησε και την απαραίτητη ανθοδέσμη, ήταν από κόκκινα τριαντάφυλλα. Ο Γου Κονγκάν επέλεξε ένα κρεμ σακάκι, λευκό πουκάμισο, μαύρο παντελόνι και μαύρο παπιγιόν. «Φορέσαν» και τα καλύτερα χαμόγελά τους και στήθηκαν μπροστά από τον φωτογραφικό φακό.

Αμέσως μετά την φωτογράφηση που έγινε με την πρωτοβουλία επαγγελματιών φωτογράφων της πόλης Ναντσόνγκ στην επαρχία Σετσουάν, οργανώθηκε γαμήλιο γλέντι στο οποίο παραβρέθηκε όλο το χωριό του ζευγαριού.
Διαβάστε παρακάτω »