Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Εξακολουθεί να φιγουράρει στην 1η θέση παγκοσμίως η ελληνική ναυτιλία, παρά την κρίση



Σύμφωνα με το τελευταίο οικονομικό δελτίο της τράπεζας Alpha ο υπό ελληνική διαχείριση εμπορικός στόλος και παρά τη μείωση του αριθμού των πλοίων εξακολουθεί να κατέχει την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, τόσο σε αριθμό πλοίων (20% του παγκόσμιου στόλου) όσο και σε μεταφορική ικανότητα.


Σύμφωνα με τον οίκο Clarkson, οι Έλληνες εφοπλιστές ελέγχουν το 15% της παγκόσμιας μεταφορικής ικανότητας. Είναι επίσης ενδεικτικό ότι σύμφωνα με την Allied Ship- broking, οι Έλληνες εφοπλιστές αναδείχθηκαν πρωταγωνιστές στις αγοραπωλησίες πλοίων το 2011, σημειώνεται μεταξύ άλλων στο τελευταίο οικονομικό δελτίο της Alpha Bank.

H χωρητικότητα των εμπορικών πλοίων (άνω των 100 κοχ), υπό ελληνική σημαία, αυξήθηκε σε 43.397,6 χιλ. τον Δεκέμβριο του 2011 από 43.364,3 χιλ. τον Νοέμβριο το 2011, έναντι και 27.328 χιλ. κοχ τον Δεκέμβριο του 2000.

Ωστόσο, ο αριθμός των πλοίων με ελληνική σημαία μειώθηκε σημαντικά σε 2.014 πλοία τον Δεκέμβριο του 2011, από 2.096 πλοία τον Δεκέμβριο του 2010.

Η μείωση του αριθμού των πλοίων, σε ετήσια βάση, προήλθε από την υποχώρηση του αριθμού των φορτηγών, των δεξαμενόπλοιων και των επιβατηγών- λοιπών. Η μείωση του αριθμού των πλοίων οφείλεται κυρίως στην απόσυρση παλαιότερων σκαφών και στην ενσωμάτωση νεότερων και μεγαλύτερων.
Το 2011 όπως και το 2010, το 30% των πλοίων με ελληνική σημαία ήταν ηλικίας κάτω των 10 ετών, ενώ τα άνω των 30 ετών περιορίσθηκαν σε 776 τον Δεκέμβριο του 2011, από 805 τον Δεκέμβριο του 2010.


defencenet.gr



Διαβάστε παρακάτω »

«Είμαι Έλληνας και θέλω να επιστρέψω στην πατρίδα μου»

Μια ακόμα πρωτοβουλία ομογενή από τη Γερμανία κατακλύζει το Διαδίκτυο. Πρόκειται για ένα κίνημα επιστροφής των ελληνικών αρχαιοτήτων, που βρίσκονται σε μουσεία του εξωτερικού, στην πατρίδα που τις γέννησε.



Ο μουσικοσυνθέτης και φωτογράφος Άρης Καλογερόπουλος, ο οποίος ζει στο Όλντενμπουργκ της βόρειας Γερμανίας, επιστράτευσε την αισθητική του άποψη και τον αιχμηρό του λόγο για να υπενθυμίσει στους Ευρωπαίους το ειδικό βάρος της Ελλάδας, ανά τους αιώνες.

Στο βίντεο που δημιούργησε πρωταγωνιστούν αρχαιοελληνικά αγάλματα, που δηλώνουν Έλληνες και ζητούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ο Περικλής, η Καρυάτιδα και η Αφροδίτη της Μήλου, μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται στο βίντεο συνοδεία λεζαντών, όπως: «Μπορείς να κλέψεις ένα άγαλμα, αλλά δεν μπορείς να κλέψεις την καταγωγή μου. Είμαι Έλληνας».






on-news













Διαβάστε παρακάτω »

Aνασκόπηση Φεβρουαρίου μέσω γελοιογραφιών


























by Αντικλείδι

 
Διαβάστε παρακάτω »

8 πετρελαϊκοί κολοσσοί θέλουν να κάνουν έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα!

Οκτώ εταιρίες κατέθεσαν προσφορές στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, για την πραγματοποίηση σεισμικών ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και την υποθαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.


Οι έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, ώστε τα αποτελέσματά τους να αποτελέσουν και τον “χάρτη” για το επόμενο στάδιο, δηλαδή τον διαγωνισμό για την έρευνα και την εκμετάλλευση, εντός του 2012.

Αιτήσεις συμμετοχής κατέθεσαν οι εταιρίες :

1) TGS-NOPEC GEOPHYSICAL COMPANY ASA
2) DOLPHIN GEOPHYSICAL
3) ION GEOPHYSICAL CORPORATION
4) SPEC PARTNERS LTD
5) CGGVERITAS
6) PETROLEUM GEO-SERVICES (PGS)
7) SPECTRUM GEO LIMITED
8) FUGRO MULTICLIENT SERVICES AS


Οι εταιρίες αυτές, από ΗΠΑ, Νορβηγία, Γαλλία, Αγγλία και Γερμανία δραστηριοποιούνται σε δεκάδες χώρες ανά τον κόσμο και οι προσφορές τους θα αξιολογηθούν με βάση οικονομικούς αλλά και τεχνικούς όρους (έκταση των ερευνών, εμπειρία, δυνατότητα προώθησης των περιοχών στη διεθνή αγορά, κ.α.)

Η αξιολόγηση των προσφορών αναμένεται να ολοκληρωθεί από την αρμόδια Επιτροπή του ΥΠΕΚΑ στις αρχές Απριλίου.

Μέσα στο 2012 θα προκηρυχθούν διαγωνισμοί για παραχώρηση περιοχών («οικόπεδα») προς έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Οι σεισμικές έρευνες θα δείξουν σε ποιες περιοχές υπάρχουν πιθανότητες εξεύρεσης αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων, ωστόσο η τελική εικόνα προκύπτει μετά από γεωτρήσεις.

Πηγές του ΥΠΕΚΑ ανέφεραν ότι αποτελεί σημαντική επιτυχία για τη χώρα και για το επενδυτικό κλίμα το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τις σεισμικές έρευνες. Το κόστος των σεισμικών ερευνών θα αναλάβουν η εταιρία (ή οι εταιρίες) που θα επιλεγούν από την Επιτροπή του ΥΠΕΚΑ, οι οποίες στη συνέχεια μεταπωλούν τα δεδομένα σε πετρελαϊκές εταιρίες που θα αξιολογήσουν με βάση αυτά αν υπάρχει ενδιαφέρον για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, των γεωτρήσεων, που είναι και το πλέον δαπανηρό.

Μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσουν επίσης οι έρευνες στα τρία οικόπεδα του Πατραϊκού Κόλπου, του Κατάκολου και των Ιωαννίνων.

onalert
Διαβάστε παρακάτω »

Η αρχαία Στήλη της Δημοκρατίας και η Ελιά του Λιβεράνι.


Μία αρχαία Στήλη με επιγραφή για την Ελληνική Δημοκρατία και ένα τεράστιο ελαιόδεντρο ηλικίας μεγαλύτερης από 1000 χρόνων, στο νησί της Χίου, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η χώρα μας είναι γεμάτη από άγνωστες ομορφιές αλλά και μνημεία -φυσικά και ιστορικά- που ζητούν επιτακτικά την προσοχή των αρμοδίων!

Η Ελιά του Λιβεράνι



Στην περιοχή Βασιλικές, στη Χίο, υπάρχει ένα υπερμεγέθες ελαιόδεντρο, ηλικίας 10 αιώνων, το οποίο σύμφωνα με τον ιταλό βοτανολόγο Paolo Liverani, πρέπει άμεσα να χαρακτηριστεί Μνημείο της Φύσης και να προστατευτεί!

  Οι προσπάθειες προστασίας του δένδρου έχουν ξεκινήσει εδώ και χρόνια, αν και μέχρι σήμερα το μόνο που έχει επιτευχθεί είναι να ... ονομαστεί "Ελιά Λιβεράνι" προς τιμήν του βοτανολόγου.
  Με περίμετρο γύρω στα 13 μέτρα (στη φωτογραφία), ηλικία μεγαλύτερη των 10 αιώνων και σε συνδιασμό με τη σύνθεση του εδάφους, την ποσότητα βροχόπτωσης και το κλίμα που επικρατεί, το ελαιόδεντρο χαρακτηρίζει διαχρονικά την ανθρώπινη δραστηριότητα στην περιοχή.

  Σε λιγότερο από 100 μέτρα απόσταση από το δέντρο των Βασιλικών,  υπάρχει διάσπαρτο δομικό υλικό που το χαρακτηρίζει ο αρχαϊκός τρόπος σύνδεσής μεταξύ του. Όπως υποστηρίζουν κάτοικοι της Χίου, στο παρελθόν έχουν βρεθεί αρχαία νομίσματα και ψηφίδες, ενώ μία επιγραφή πάνω σε ογκώδη πέτρα φυγαδεύτηκε άγνωστο σε ποιο μουσείο. Κοντά στις πελεκημένες πέτρες, συσσωρευμένα όστρακα είναι ό,τι απέμεινε από την ανθρώπινη επέμβαση.

Η αρχαία Στήλη της Δημοκρατίας!



Λίγο πιο πέρα, νοτιότερα από την περιοχή Θολοποτάμι, ανακαλύφθηκε αρχαία Στήλη, στην οποία είναι χαραγμένη μία από τις αρχαιότερες αναφορές για την Ελληνική δημοκρατία. Η βουστροφηδόν γραφή και η χρήση του ανοικτού "Η" (κατά τον L. H. Jeffery, o oποίος εξέτασε τη στήλη το 1949), εντάσσει τη χάραξη της μεταξύ του 570 και 550 π.Χ! Οι εικόνες της Στήλης δημοσιεύονται στο www.chioscity.gr.

  Η αρχαία Στήλη διαστάσεων Υ= 0,74 μ., Μ= 0,45 μ., και Π= 0,17 μ., βρέθηκε το 1907. Λέγεται πως τότε οι τοπικές αρχές του χωριού δέχτηκαν πολλές πιέσεις για να παραδώσουν την πολύτιμη στήλη, όπως συνάγεται από τις σχετικές επιστολές της Μητρόπολης. Κατά περίεργη συγκυρία, την τύχη της διαχειρίστηκε ο αρχαιολόγος και ιδρυτής του αρχαιολογικού μουσείου Κωνσταντινούπολης Osman Hamdi Bey.











   Η ευρύτερη περιοχή και τα μνημεία που κρύβει, κινδυνεύουν άμεσα να αφανιστούν από τυχόν μελλοντική πυρκαϊά και κάθε βοήθεια για διάσωσής τους, δεν είναι μόνο ευπρόσδεκτη αλλά και επιβεβλημένη από σεβασμό στην τοπική ιστορία!


pyles.tv 

Διαβάστε παρακάτω »

H μεγαλύτερη φυσική γέφυρα στον κόσμο!

Η μεγαλύτερη φυσική γέφυρα ανακαλύφθηκε μέσω Google Earth!

Μόλις το 2010 μετρήθηκε ως η μεγαλύτερη φυσική γέφυρα στον κόσμο, ενώ αποτελεί έναν από τους εντυπωσιακότερους φυσικούς σχηματισμούς αψίδας στον κόσμο! Η γέφυρα Xian Ren Qiao δεσπόζει επάνω από τον ποταμό Buliu, 40 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης Fengshan, στην επαρχία Guangxi της Κίνας.

Γνωστή και με την ονομασία «γέφυρα των αθανάτων» ή «γέφυρα της νεράιδας», η Xian Ren Qiao είναι σίγουρα ένα «θαύμα» της φύσης και για έναν επιπλέον λόγο: Η ανακάλυψή της έγινε από το Google Earth, όταν ο Jay Wilbur από τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό NABS (Natural Arch and Bridge Society)  έκανε μια περιπλάνηση μέσω διαδικτύου σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Η μεγαλύτερη φυσική γέφυρα ανακαλύφθηκε μέσω Google Earth!

Ξαφνικά παρατήρησε κάτι που έμοιαζε με τεράστια αψίδα και ψάχνοντας περισσότερο ανακάλυψε ορισμένες φωτογραφίες ενός Κινέζου φωτογράφου, όπου εμφανιζόταν η φυσική αυτή γέφυρα. Ενημέρωσε αμέσως τον Οργανισμό και μια αποστολή με αρχηγό τον Ray Millar βρέθηκε το 2010 στη περιοχή με σκοπό να μετρήσει τη γέφυρα.

Η μεγαλύτερη φυσική γέφυρα ανακαλύφθηκε μέσω Google Earth!

Αυτό ήταν! Μετά από αρκετές δυσκολίες στην προσέγγιση και πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, η γέφυρα Xian Ren Qiao μετρήθηκε στα 120 μέτρα εύρος 71 μέτρα ύψος, γεγονός που την καθιστά αμέσως ως τη μεγαλύτερη φυσική γέφυρα στον κόσμο.

Η μεγαλύτερη φυσική γέφυρα ανακαλύφθηκε μέσω Google Earth!

Η πρόσβαση στο σημείο γίνεται μέσω του ποταμού ή μέσα από το παρακείμενο δάσος, μετά από τρεις περίπου ώρες δύσκολης ανάβασης από το κοντινό χωριό. Οι ντόπιοι θεωρούν ότι η γέφυρα συνδέει τη γη με τον ουρανό, ενώ δεν θεώρησαν ποτέ αναγκαίο να ενημερώσουν τους δυτικούς για την παρουσία της εκεί, αφήνοντας το Internet να παίξει το ρόλο αυτό…

Η μεγαλύτερη φυσική γέφυρα ανακαλύφθηκε μέσω Google Earth!
Η μεγαλύτερη φυσική γέφυρα ανακαλύφθηκε μέσω Google Earth!

Πηγή

Δείτε ακόμα .....

Παγκόσμια μνημεία από σοκολάτα
Μηνύει την Google γιατί τον έδειξε να ουρεί δημόσια
Οπτικές ψευδαισθήσεις, ζωγραφική στο .... χέρι !!!!
Η τέχνη του ... αβγού !!
Μοντέρνα αρχιτεκτονική στο ΜΙΤ

Διαβάστε παρακάτω »

Λαϊκές εκφράσεις μεταφρασμένες στα Αγγλικά


* Κάτι τρέχει στα γύφτικα – Something running down to the gypsies
* Βρέχει καρέκλες – Its rainning chairlegs
* Είδα τον Χρηστό φαντάρο – I saw the christ soldier
* Την κάτσαμε την βάρκα – We sit the boat
* Όλα τα χε η Μαριορή ο φερετζές της λείπει – Mariori had everything, the feretzes is missing.
* Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς – Manolios has changed and put his clothes the other way around.
* Χ..ε ψηλά και αγνάντευε – Shit high and gaze
* Με δουλεύεις; – Are you working me?
* Μου άλλαξες τα φώτα – You changed my lights
* Την έκανε από χέρι – I (he/she/it/we/you/they) did her from hand
* Καλώς τα μάτια μας τα δυό – Welcome my eyes the two
* Κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι – Beffer five and to hand than ten and waiting
* Σαν την άδικη κατάρα – Like the unfair curse.
* Το μυαλό σου και μια λίρα και του μπογιατζή ο κόπανος – Your brain and a pound and the painter’s brush.
* Βγήκα από τα ρούχα μου – I came out of my clothes.
* Δεν ξέρω την τύφλα μου – I don’t know my blindness.
* Χλωμό το βλέπω – l see it pale
* Είσαι για τα πανυγήρια – You are for the festivals.
* Μου πήρες τα αυτιά – You ate my ears.
* Έχει ο καιρός γυρίσματα – Has the weather turnings.
* Κάνει τον ψόφιο κοριό – He does the dead bug.
* Στο κάτω κάτω της γραφής – To the down down of the writing…
* Χτύπησα μπιέλα – I hit biela!
* Μασάει η κατσίκα ταραμά; – Does the goat chew taramas?
* Σιγά τα λάχανα! – Slow the cabbages!
* Σιγά τα αυγά! – Slow the eggs!
* Πιάσε το αυγό και κούρευτο – Catch the egg and mow it.
* Κολοκύθια με ρίγανη – Marrows with the oregano.
* Ρόμπες γίναμε – We became robes
* Ρόμπα ξεκούμπωτη – Robe unbuttoned
* Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι – With this side to sleep.
* Σκυλοβαρέθηκα – I am dogbored.
* Κάναμε μαύρα μάτια να σε δούμε – We did black eyes to see you.
* Κυριακή κοντή γιορτή – Sunday short feast.
* Τα σύκα σύκα και η σκάφη σκάφη – To say the figs figs and the tub tub!
* Υπολογίζεις χωρίς τον ξενοδόχο – You are computing without the hotel owner.
* Η τρέλα δεν πάει στα βουνά – The madness doesn’t go to the mountains.
* Με κόλησε στον τοίχο – He stuck me to the wall.

Διαβάστε παρακάτω »

Πως έκρυψαν τα κοιτάσματα για να μας βάλουν στο Μνημόνιο!

Σε εθνικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται η υπόθεση της διαρροής των ενδοεταιρικών συνομιλιών των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών και ενός από τα πλέον σεβάσμια think tank των ΗΠΑ Stratfor, καθώς αποδεικνύεται ότι την στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 ότι «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007!


Με δεδομένη όμως την ανάγκη να προσφύγει η τότε κυβέρνηση στον μηχανισμό στήριξης, προτίμησε αντί να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις, στην περιοχή, έστω και χωρίς να καθορίσει την ΑΟΖ, προτίμησε να οδηγήσει την χώρα στο Μνημόνιο!

Λίγους μήνες μετά και ενώ οι πληροφορίες είχαν αρχίσει και διέρρεαν ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στη Βουλή είπε τα ίδια: «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα».

Στο WikiLeaks διέρρευσαν μάλιστα εκτιμήσεις των στελεχών του Stratfor που ανέφεραν ότι «Καλύτερα μετά από αυτό να συνδεθεί η Ελλάδα με το δολάριο, αν βγει από την ζώνη του ευρώ».

Σε ότι αφορά τα πετρέλαια (οι συζητήσεις των στελεχών που διέρρευσαν αφορούν διάστημα από τα μέσα του 2009 μέχρι το 2011) υπάρχουν και μυστικές έρευνες προηγούμενων ετών οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουν εντοπιστεί τεράστια κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά και στο Αιγαίο!

Τα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα αποκαλύπτουν συζητήσεις του επικεφαλής της Stratfor με δικούς του αναλυτές- δεν είναι δηλαδή μια εκτίμησή τους απλά αλλά διαρροή.

Οι υπολογισμοί φαίνεται να στηρίζονται σε επαφή με το ίδιο τον επικεφαλής της Noble Energy ο οποίος έχει ολόκληρο τον φάκελο για τα εντοπισθέντα κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο.

Τα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.

Τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.

Τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην λεκάνη του Βόρειου Αιγαίου, αποκαλύπτουν τα αρχεία του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ που τόσα χρόνια έμεναν κρυμμένα, για την ακρίβει, θαμμένα! Στη λεκάνη του βόρειου Αιγαίου, τόσο ανατολικά του πεδίου του Πρίνου, περί τη νησίδα Μπάμπουρας (και γύρω τοποθεσίες) όσο και δυτικά, πρός τα νότια του κόλπου του Στρυμώνα και το Άγιο Όρος, τα εικαζόμενα δυνητικά κοιτάσματα επαρκούν για να καλύψουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας.

Δηλαδή, περίπου 5,5 δισ. απολήψιμων (και όχι ΟΟΙΡ !) βαρελιών, με δυνατότητα παραγωγής πάνω από 100.000 βαρέλια/ημέρα. Και αυτές είναι ενδείξεις μόνο από τη βόρεια περιοχή του Αιγαίου.

Παλαιότερες, προ του 2000, μελέτες του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ κάνουν λογο για όγκο Πρωτογενούς Υφιστάμενου Πετρελαίου (ΟΟΙΡ) που συντηρητικά εκτιμάτο σε άνω των 4 δισ. βαρέλια ανεπιβεβαίωτα αποθέματα στο Αιγαίο (Λεκάνες Θεσσαλονίκης και Βορείου Αιγαίου) και γύρω σε άλλα 2 δισ. βαρέλια στη ζώνη της Λεκάνης Ιονίου.

Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τη μέση αναλογία που διέπει τη σχέση μεταξύ ΟΟΙΡ και ωφέλιμες απολήψιμες ποσότητες, θα μπορούσαμε συντηρητικά να υπολογίσουμε ότι το σύνολο ανεπιβεβαίωτων και δυνητικώς εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα είναι της τάξεως των 1,2 δισ. ισόποσων βαρελιών. Δηλαδή μια αύξηση τουλάχιστον κατά 120 φορές του σημερινού αποθέματος των 10 εκατ. βαρέλιων!

Όλα αυτά ήταν σε γνώση της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 2009 όταν έκανε την περίφημη δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» και βέβαια μία τέτοια παραδοχή θα άλλαζε ολόκληρη της ψυχολογία και δεν θα δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης τον Μάϊο του 2010.

Όταν υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο, αναγγέλθηκε άμεσα η ίδρυση φορέα υδρογονανθράκων και σταδιακά άρχισαν να έρχονται στην δημοσιότητα πληροφορίες για ύπαρξη κοιτασμάτων, πάντα από ανεξάρτητες πηγές, όπως το defencenet.gr, η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ κλπ. Και ξαφνικά προκηρύχθηκαν και διαγωνισμοί για την Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Κρήτη (όχι όμως τη νοτιοανατολική)!

Και τώρα, μετά τη ψήφιση του νέου Μνημονίου και την αλλαγή του νόμου που διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση από το ελληνικό σε βρετανικό δίκαιο (που σημαίνει κατάσχεση των εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο) τελικά αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες…




on-news





Διαβάστε παρακάτω »

Παγκόσμια μνημεία από σοκολάτα

Μνημεία από λευκή σοκολάτα

Ο Mirco Della Vechia, ένας από τους γνωστότερους Ιταλούς σοκολατοποιούς, δημιούργησε μια σειρά από αντίγραφα διάσημων μνημείων σκαλισμένα σε λευκή σοκολάτα.

Με το ταλέντο του και σκληρή δουλειά ο Ιταλός, καλλιτέχνης πλέον, έφτιαξε αντίγραφα σοκολάτας από τον Παρθενώνα, το Κολοσσαίο, τον πύργο της Πίζα, το Αμπού Σιμπέλ και άλλα. Η συλλογή του εκτίθεται σε εμπορικό κέντρο του Χονγκ Κονγκ.

Ο Della Vechia κατέχει επίσης το ρεκόρ Guinness για το μεγαλύτερο γλυπτό σοκολάτας στον κόσμο, ένα αντιγραφο 1,5 μέτρων σε ύψος και 2,5 σε μήκος του καθεδρικού ναού του Μιλάνο, για το οποίο χρησιμοποίησε 5,37 τόνους σοκολάτα!

Μνημεία από λευκή σοκολάτα
Μνημεία από λευκή σοκολάτα
Μνημεία από λευκή σοκολάτα
Μνημεία από λευκή σοκολάτα
Μνημεία από λευκή σοκολάτα

Πηγή

Δείτε ακόμα .....

Μηνύει την Google γιατί τον έδειξε να ουρεί δημόσια
Οπτικές ψευδαισθήσεις, ζωγραφική στο .... χέρι !!!!
Η τέχνη του ... αβγού !!
Μοντέρνα αρχιτεκτονική στο ΜΙΤ
Πρόστιμο σε όσους .... δεν τρώνε όλο τους το φαγητό!



Διαβάστε παρακάτω »

Μηνύει την Google γιατί τον έδειξε να ουρεί δημόσια



Ένας Γάλλος κατέθεσε χθες Πέμπτη αγωγή κατά της Google γιαμια φωτογραφία του που δημοσιεύτηκε στο Ιντερνετ από την εφαρμογή Street Viewστην οποία εμφανίζεται να ουρεί στον κήπο του σπιτιού του, γεγονός που κατά τηνκρίση του τον γελοιοποίησε στους συντοπίτες του σε χωριό της βορειοδυτικήςΓαλλίας.
Ο άνδρας αυτός, γύρω στα 50, κατοικεί σε ένα χωριό περίπου3.000 κατοίκων στην περιοχή Μεν ε Λουάρ και απαιτεί την απομάκρυνση τηςφωτογραφίας, από την οποία οι συντοπίτες του τον έχουν αναγνωρίσει παρότι έχουνσκοπίμως αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ζητεί επίσης αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ.

" Όλοι έχουν το δικαίωμα της ιδιωτικότητας ", δήλωσε στο Ρόιτερς οδικηγόρος του Ζαν Νοέλ Μπουιγιάρ. "Στην υπόθεση αυτή είναι περισσότεροδιασκεδαστικό παρά σοβαρό. Αλλά αν είχε πιαστεί να φιλάει μια άλλη γυναίκα αντίτης συζύγου του, θα είχε το ίδιο θέμα".

Η εφαρμογή Street View της Google, η οποία καλύπτει περίπου 30 χώρες και είναιδιαθέσιμη στη Γαλλία από το 2008, επιτρέπει στους χρήστες των χαρτών της Google(Google Maps) να βλέπουν φωτογραφίες των δρόμων που ελήφθησαν από τα αυτοκίνητατης εταιρίας τα οποία φέρουν κάμερες πάνω στην οροφή τους.

Ο ενάγων θεωρούσε ότι η εξώπορτα του σπιτιού του τον έκρυβε από την θέα την ώραπου ουρούσε στον κήπο τον Νοέμβριο του 2010. Αλλά ο φακός της Google τον"συνέλαβε" την ώρα που το αυτοκίνητο της εταιρίας περνούσε από τοσπίτι του. Ο δικηγόρος του, βέβαια, δεν εξήγησε για ποιόν λόγο ο ενάγων ουρούσεστο ύπαιθρο.


newsit 



Διαβάστε παρακάτω »

Ζωγραφιές εξωγήινων σε σπηλιές από το 3000 π.Χ

 
Σε σπήλαια της Βορειοδυτικής Αυστραλίας, κοντά στην περιοχή του ποταμού Glenelg του Κίμπερλι, από τον 19ο αιώνα έχουν ανακαλυφθεί μια σειρά από ζωγραφισμένα όντα, που οι ιθαγενείς αποκαλούσαν Wandjina.
Οι τοιχογραφίες δείχνουν δεκάδες παράξενα λευκά κεφάλια χωρίς στόμα, με μεγάλα μαύρα μάτια και μακριές μύτες, να τα περιβάλουν αστραπές, σύννεφα ή βροχή. Οι ιθαγενείς δεν τοποθετούσαν στόματα στα κεφάλια των Wandjina, γιατί όπως ισχυρίζονταν ήταν τόσο ισχυροί που δεν χρειάζονταν την ομιλία για να επικοινωνούν.
Στη μυθολογία των Αβορίγινων, οι Wandjina (ή Wοndjina) ήταν αρχαίες θεότητες της βροχής που ταξίδευαν πάνω σε ένα σύννεφο και προκαλούσαν ομαλές βροχοπτώσεις στους πιστούς ή τρομερές πλημμύρες στους άπιστους. Ο Μύθος λέει, ότι τις πρώτες ζωγραφιές σχεδίασαν κάποιοι κυνηγημένοι ιθαγενείς για να ηρεμίσουν την οργή των θεών πριν τελικά πνιγούν. Από τότε η φυλή των Mowanjum ξαναζωγράφιζε τις εικόνες σε ετήσια συχνότητα (κάθε Δεκέμβρη ή κάθε Γενάρη) για να εξασφαλιστεί μια διαρκής ευημερία αλλά και για να διασφαλίζετε ταυτόχρονα η άφιξη των μουσώνων.
 H ηλικία των πρώτων στρώσεων των χρωματισμών υπολογίζεται από το 3000 π.Χ. . Οι ερευνητές αρχαίων εξωγήινων θεωρούν τις τοιχογραφίες μερικά από τα πρώτα δείγματα εξωγήινης επισκεψιμότητας στο πλανήτη.
 

perierga.gr

Δείτε ακόμα...

Μυστηριώδεις ήχοι ακούγονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη...
UFO πετά κάτω από αεροπλάνο
Ιπτάμενος δίσκος στο βυθό. Χωρίς σχόλια ......
"Εξωγήινος" εμφανίζεται σε ζωντανή σύνδεση στην τηλεόραση;

Διαβάστε παρακάτω »