Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Επαναστατική τεχνολογία από Έλληνες επιστήμονες! Ανεξάντλητη ενέργεια με μηδαμινό κόστος!


Μια επαναστατική τεχνολογία παραγωγής ενέργειας από σύντηξη υδρογόνου και νικελίου που ανέπτυξε η ελληνική εταιρεία Δευκαλίων (Defkalion Green Technologies SA) υπόσχεται άφθονη ενέργεια με μηδαμινό κόστος.

Συγκεκριμένα, η Defkalion Green Technologies S.A., χρησιμοποιεί ως πρώτη ύλη το νικέλιο (το οποίο η χώρα μας έχει σε αφθονία) και το υδρογόνο.

Η σύντηξη των δύο στοιχείων σε ελεγχόμενες συνθήκες που παράγει ενέργεια πολλαπλάσια ακόμα και κατά 14 φορές της αρχικής.

Όπως δήλώσαν στο “Βήμα” οι υπεύθυνοι της εταιρείας, “με ένα κουτί του μισού κυβικού μέτρου των 45KW, με κόστος περίπου 5.500 ευρώ θα μπορούμε να έχουμε απεριόριστη ενέργεια για το σπίτι μας”.

Η απραξία του παρηκμασμένου ελληνικού κράτους ουσιαστικά έδιωξε την εταιρεία από την Ελλάδα και η Δευκαλίων αναζητά την αναγνώριση στο μακρινό Βανκούβερ του Καναδά.

Η διαδικασία όπως την περιγράφουν οι επιστήμονες στο Βήμα έχει ως εξής:

-Διάταξη δημιουργίας πλάσματος θερμαίνει νανοσκόνη νικελίου στους 500 βαθμούς Κελσίου, επιφέροντας αλλοιώσεις στη δομή των ισοτόπων του νικελίου.

-Τρεις καταλύτες εισάγονται στον θαλαμίσκο της αντίδρασης και ακολουθεί ο διαχωρισμός του συμπιεσμένου διατομικού υδρογόνου σε ατομικό, μέσω ηλεκτροδιέγερσης.

-Στην επόμενη φάση το μονοατομικό υδρογόνο πολώνεται, μέσω επιμήκυνσης της τροχιάς του μοναδικού του ηλεκτρονίου – πράγμα που επέφερε και εκπομπή ακτινοβολίας γάμμα.

-Ακολουθεί η απορρόφηση της ακτινοβολίας γάμμα και η μετατροπή της σε θερμότητα.

Σημειώνεται πως η τεχνολογία των Ελλήνων επιστημόνων έχει τραβήξει το ενδιαφέρον της NASA καθώς υπόσχεται άφθονη ενέργεια που ίσως επιτρέψει κάποια στιγμή τα διαστρικά ταξίδια.

Πηγή
Διαβάστε παρακάτω »