Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Σπάνιος ρινόκερος της Σουμάτρας γεννήθηκε σε αιχμαλωσία



Ένας ρινόκερος της Σουμάτρας, είδος υπό εξαφάνιση, γεννήθηκε σε συνθήκες αιχμαλωσίας σε καταφύγιο στην Ινδονησία.

Ο Ρατού, όπως ονομάστηκε το αρσενικό ρινοκεράκι, είναι ένας από τους 10 ρινόκερους της Σουμάτρας που ζουν σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

Εκτιμάται ότι στην άγρια φύση στην Ινδονησία και τη Μαλαισία έχουν απομείνει μόνο 200 ρινόκεροι του συγκεκριμένου είδους.

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός της Ινδονησίας για τα Δάση, κ. Zulkifli Hasan, η γέννηση του μικρού Ρατού ενισχύει την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες για τη διατήρηση των απειλούμενων ειδών.

Τα τελευταία χρόνια οι πληθυσμοί των ρινόκερων αντιμετωπίζουν τη χειρότερη κρίση λαθροθηρίας εδώ και δεκαετίες.

Το κέρατό τους χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική και πωλείται ακριβά στη μαύρη αγορά, ενώ άλλη μια απειλή που αντιμετωπίζουν είναι η καταστροφή των οικοτόπων τους.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Γυναικείο ποδόσφαιρο! Αυτές είναι... γκολάρες! (Βίντεο)


Το γυναικείο ποδόσφαιρο προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις....




Διαβάστε παρακάτω »

Oι Έλληνες κατασκεύασαν το δικό τους smart phone!


Το πρώτο ελληνικό smart phone με λειτουργικό σύστημα Android, που «καταλαβαίνει» και «μιλάει» την ελληνική γλώσσα κατασκευάζει η εταιρεία πληροφορικής MLS

Η συσκευή συνδυάζει τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής (Talk) και τεχνητής νοημοσύνης (iQ), τις οποίες η MLS έχει αρχίσει να αναπτύσσει πριν από χρόνια.

Η λεπτομερής παρουσίαση του MLS iQTalk, σύμφωνα με την εταιρία, θα πραγματοποιηθεί κατά την επίσημη κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά μέσα στις επόμενες μέρες.

Ο διευθύνων σύμβουλος εταιρίας Ιωάννης Καματάκης, δήλωσε «είμαστε ενθουσιασμένοι και περήφανοι που ολοκληρώσαμε την ανάπτυξη του πρώτου ελληνικού κινητού τηλεφώνου, το οποίο ενσωματώνει άκρως ενδιαφέρουσες καινοτομίες. Προσπαθήσαμε, ώστε όλοι οι Έλληνες που θα το αποκτήσουν, να απολαύσουν ένα εντελώς καινούργιο επίπεδο επικοινωνίας με το iQTalk και μάλιστα σε προσιτή τιμή».

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

"O Kεμάλ σκότωσε τους Έλληνες, και ζείτε σήμερα εδώ"! Αυτά διδάσκουν οι χοτζάδες στη Θράκη!


Η εφημερίδα Ζαγκάλισα είναι μία ελληνική πομακική εφημερίδα, και ομολογουμένως τολμάει να κάνει συχνές και άκρως ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις. Δείτε τι προσπαθούν να επιτύχουν με την προπαγάνδα τους οι Τούρκοι με τη βοήθεια του προξενείου βεβαίως. Οι Έλληνες πολιτικοί δεν θα μπορούν να προσποιούνται πλέον για αυτά που συμβαίνουν.

Αυτά διδάσκουν οι χοτζάδες στη Θράκη – Ως πότε θα υπάρχει η ανοχή;

Πληροφορηθήκαμε από νεαρό Πομάκο ο οποίος φοίτησε σε κουράν-κουρσού (μαθήματα Κορανίου) τι του δίδασκε ο ιμάμης επί χρόνια: «Το μάθημα δεν ήταν μόνο θρησκευτικό, ήταν και πολιτικό», μας είπε. Στο πολιτικό κομμάτι, να τι του δίδασκε ο χότζας για την καταγωγή του:

«Μας έλεγε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν μεταξύ μας ρατσιστικές διαφορές. Δηλαδή, δεν πρέπει να υπάρχουν διαχωρισμοί. Τι θα πει Πομάκοι και Τούρκοι; Είμαστε όλοι Τούρκοι. Είναι αμαρτία να λες ότι είσαι Πομάκος και επί πλέον παίζεις το παιχνίδι των Ελλήνων και κάνεις ζημιά στην Τουρκία».

Για τα πομακικά: «Να τα μιλάς όλο και λιγότερο. Κάποια στιγμή να μην τα μιλάς καθόλου. Αυτή η γλώσσα σε μπερδεύει. Τα τουρκικά είναι καλύτερη γλώσσα από αυτά. Τα τουρκικά είναι ανώτερα. Θα σε βοηθήσουν στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο. Όταν μεγαλώσεις μπορώ να σε στείλω να σπουδάσεις δωρεάν στην Τουρκία σε κάποιο θρησκευτικό σχολείο (ιμάμ-χατίπ)».

Για την Τουρκία και τον Κεμάλ Μουσταφά: «Η Τουρκία είναι η πατρίδα μας. Όλοι από αυτήν ερχόμαστε. Εσείς ζείτε σήμερα εδώ χάρη στον Ατατούρκ! Αν δεν υπήρχε αυτός, εσείς σήμερα δεν θα ζούσατε εδώ. Αυτός σκότωσε τους Έλληνες και μπορείτε σήμερα να ζείτε εδώ. Η Ελλάδα φοβάται την Τουρκία και για αυτό κανένας δεν θα σας πειράξει. Η Τουρκία σας προστατεύει!».

Αυτό είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι από όσα λέγονται στα …μαθήματα, μέσα στα εκατοντάδες θρησκευτικά παρασχολεία (κουράν-κουρσού) που έχει φτιάξει η Τουρκία εντός της ελληνικής Θράκης. Με έμφαση στα χωριά όπου ζουν Πομάκοι και τις γειτονιές των αθίγγανων, εκατοντάδες θρησκευτικοί λειτουργοί που πληρώνονται απευθείας από το τουρκικό κράτος, διδάσκουν στα μικρά παιδιά, μίσος για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Εκμεταλλεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα των ανθρώπων και τους μετατρέπουν σε Ταλιμπάν!

Η αποκάλυψη αυτή είναι για εκείνους τους «υπεύθυνους» χριστιανούς της οκάς (πολιτικούς, διπλωμάτες, αναλυτές, καθηγητές, δημοσιογράφους κ.ά.), οι οποίοι έχουν ακόμα παραισθήσεις για το τι συμβαίνει στην ελληνική Θράκη και μιλάνε για καθεστώς αρμονικών σχέσεων, γέφυρες φιλίας και παρόμοιες πολιτικάντικες ανόητες ρητορείες. Στα κουράν-κουρσού ετοιμάζονται οι νέοι ταλιμπάν της περιοχής με την ευλογία ψευτομουφτήδων και μουσουλμάνων πολιτικών. Όταν θα τους δείτε στο μέλλον να μην τρίβετε τα μάτια σας! (εφημ. Πομάκων zagalisa)



Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Μάθε σε ποια Ελληνίδα ανήκει το μπούστο!


Κάνε συνειρμό με το τραγούδι “θα εκραγώ”. Ποια είναι λοιπόν η Ελληνίδα με το πλούσιο φυσικό της κάλλος; Σας το έχουμε σε φωτό, γυμνό...

Μιας και θυμηθήκαμε το "θα εκραγώ" του Αντώνη Βαρδή , πάρε και τους στίχους έως ότου σου αποκαλύψουμε το όνομα της κυρίας :

Σε ποιον να μιλήσω, αλήθεια να πω
τα μάτια να κλείσω, να ονειρευτώ.
Ανώνυμο θύμα κρυφής μηχανής,
εκπέμπω ένα σήμα, μ’ ακούει κανείς;
Έχω τόσο κουραστεί να μοιράζομαι
και μετά να την πληρώνω εγώ,
σ’ ένα κόσμο εχθρικό κομματιάζομαι,
για τους άλλους πάντα αιμορραγώ, θα εκραγώ.
Σε κάθε μου βήμα και ένα γιατί,
κακότεχνο ποίημα αυτή η ζωή.
Πώς να σ’ αγκαλιάσω χωρίς να σκεφτώ
πως κάτι θα χάσω, πως θα προδοθώ.
Έχω τόσο κουραστεί...

Τι λέγαμε; Α, ναι. Το μπούστο ανήκει στο Μοντέλο και Playmate 2009 και πρώην κορίτσι του Θέμου Αναστασιάδη, Έφη Κυριάκου!


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Παράξενα δέντρα απ΄όλο τον κόσμο!



Διαβάστε παρακάτω »

9 παραδείγματα τέχνης από καλλιτέχνες ....της φυλακής!


Σήμερα, ο κόσμος της τέχνης περιορίζει έναν καλλιτέχνη, στο να δημιουργεί προϊόντα των οποίων μοναδικός σκοπός είναι η πώληση. 

Μήπως τελικά ο ελεύθερος καλλιτέχνης είναι αυτός που βρίσκεται μέσα σε μια φυλακή; Ένας καλλιτέχνης που βρίσκεται μέσα στην φυλακή δεν χρειάζεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για την αντιμετώπιση που θα έχει το έργο του από τον κόσμο της τέχνης. Ο περιορισμός της ελευθερίας του να συναλλάσσεται, του επιτρέπει να δημιουργεί τέχνη αποκλειστικά και μόνο για την τέχνη. 

Δείτε στην συνέχεια 9 υπέροχα παραδείγματα έργων τέχνης που δημιουργήθηκαν μέσα σε μια φυλακή:

9. Subterranean Homesick Android
Καλλιτέχνης: Stuart Milsted
Υλικά: Νερομπογιές, στυλό και χαρτί

9 Παραδείγματα Τέχνης της φυλακής

Ο Stuart Milsted, τρόφιμος των φυλακών του Liverpool, με αυτή του την δημιουργία κατόρθωσε να κερδίσει τη δεύτερη θέση στο διάσημο διαγωνισμό τέχνης Koestler Trust το 2008.
Το έργο αντικατοπτρίζει την απίστευτη ικανότητα και τον έλεγχο του καλλιτέχνη, καθώς και μια εφευρετική φαντασία.

8. Καρέκλες
Καλλιτέχνης: Michael Harms
Υλικά: Σαπούνι

9 Παραδείγματα Τέχνης της φυλακής
9 Παραδείγματα Τέχνης της φυλακής

Μικροσκοπικές καρέκλες (6 εκατοστά) κατασκευασμένες από σαπούνι. Κάθε καρέκλα χρειάστηκε περίπου  σαράντα ώρες για να ολοκληρωθεί. Ο Harms εκτίει σήμερα την ποινή του στις φυλακές Menard στο Ιλινόις.

7. Μάσκα
Καλλιτέχνης: Cliff Towers
Υλικά: Σαπούνι

9 Παραδείγματα Τέχνης της φυλακής
9 Παραδείγματα Τέχνης της φυλακής

Ο Cliff Towers είναι ένας διάσημος καλλιτέχνης των φυλακών. Σήμερα φιλοξενείται στις φυλακές Bartlesville, στην Οκλαχόμα. Ο Towers κατασκευάζει γλυπτά από σαπούνι την τελευταία δεκαετία και δωρίζει το 50 τοις εκατό του συνόλου των κερδών σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.


6. Σελήνη και αστέρι
Καλλιτέχνης: Aldo Vicuna
Υλικά: Βότσαλα, σπίρτα και glitter.

9 Παραδείγματα Τέχνης της φυλακής
9 Παραδείγματα Τέχνης της φυλακής

Ο Aldo Vicuna από το Περού βρίσκεται έγκλειστος στην φυλακή του Μίσιγκαν. Το έργο του θυμίζει έντονα παραδοσιακές δημιουργίες της πατρίδας του.



5. Παγωτό
Καλλιτέχνης: Ανώνυμος καλλιτέχνης από την φυλακή Standford Hill.
Υλικά: Ξυλομπογιές, χαρτί

9 Παραδείγματα Τέχνης της φυλακής

Με την πρώτη ματιά η εικόνα ενός γορίλα που τρώει παγωτό προκαλεί γέλιο. Αν προσπαθήσετε όμως να αναλύσετε περισσότερο αυτήν την εικόνα θα συνειδητοποιήσετε πως ο άγνωστος καλλιτέχνης ήθελε να αποκαλύψει την κτηνωδία της ζωής στις φυλακές.
Η στέρηση των απλών, καθημερινών μας απολαύσεων, όπως το παγωτό, μπορεί να μετατρέψει έναν τρόφιμο σε ζώο στην προσπάθεια του να το αποκτήσει.



4. Γκοτζίλα
Καλλιτέχνης: Aaron Knowles
Υλικά: ψημένος πηλός και βερνίκι

9 Παραδείγματα Τέχνης της φυλακής

Ο Aaron Knowles σήμερα βρίσκεται στην φυλακή του Yorkshire της Αγγλίας. Έχει καταφέρει να μειώσει την ποινή του, λόγω της ενασχόλησης με την τέχνη.
Το συγκεκριμένο κομμάτι κέρδισε το βραβείο Kalyx Merit για την γλυπτική το 2008. Ο Godzilla είναι ένα τέρας με τεράστια δύναμη που τελικά προέρχεται από την αδυσώπητη οργή του.



3. Μουσικός
Καλλιτέχνης: Άγνωστος από τις ΗΠΑ
Υλικά: Ακρυλικό σε καμβά

9 Παραδείγματα Τέχνης της φυλακής

Δυστυχώς πολλές φυλακές δεν αφήνουν να γίνουν γνωστά τα στοιχεία ενός καλλιτέχνη, έτσι ώστε να προστατευθεί η ταυτότητά του.


2. Harley Davidson
Καλλιτέχνης: Chip Jarrett
Υλικά: Χαρτόνι, σαπούνι και συνδετήρες


9 Παραδείγματα Τέχνης της φυλακής
9 Παραδείγματα Τέχνης της φυλακής

Ένας κρατούμενος σε φυλακή στο Μίσιγκαν, ο Chip Jarret, δημιουργεί Harley Davidson μινιατούρες με απίστευτη λεπτομέρεια .
Κατασκευασμένες εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα υλικά, αυτά τα μοντέλα μοτοσυκλετών είναι εξαιρετικά δημοφιλή στους συλλέκτες.


1. Ωμή Τέχνη
Καλλιτέχνης: Adolf Wölfli
Υλικά: Ξυλομπογιές, χαρτί

9 Παραδείγματα Τέχνης της φυλακής
9 Παραδείγματα Τέχνης της φυλακής

Ο Adolf Wölfli πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε φυλακές της Ελβετίας. Ο Wölfli ήταν ένας ιδιαίτερα παραγωγικός καλλιτέχνης που σταματούσε να δημιουργεί μόνο όταν έπρεπε να κοιμηθεί και να φάει.
Έζησε μια ολόκληρη εναλλακτική ύπαρξη μέσα από την τέχνη του, επιτρέποντας έτσι στον εαυτό του να ξεφύγει από την πεζή πραγματικότητα της φυλάκισής του.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Annecy: Η "σαγηνευτική" Βενετία ....της Γαλλίας!

Η "σαγηνευτική" Βενετία της Γαλλίας!

Η πόλη Annecy βρίσκεται μεταξύ Γενεύης και Chambery, στην περιοχή Haute-Savoie της ανατολικής Γαλλίας, και η ιστορία της ξεκινάει από το 10ο αιώνα, όταν ιδρύθηκε από τους πρίγκιπες της Σαβοΐας στο κέντρο της ομώνυμης λίμνης.

Αποτελεί σήμερα έναν από τους πιο δημοφιλείς αλπικούς προορισμούς αλλά και μία από τις πιο πολυφωτογραφημένες πόλεις της Γαλλίας, η οποία έχει λάβει το προσωνύμιο «Βενετία της Γαλλίας, και όχι άδικα.

Η "σαγηνευτική" Βενετία της Γαλλίας!

Εντυπωσιακά κανάλια συνδέουν τις περιοχές μεταξύ τους, γραφικές κατοικίες και καταστήματα απλώνονται κατά μήκος της λίμνης, ενώ το ιστορικό μνημείο Palais de l’Ile που δεσπόζει στο κέντρο της, χτισμένο μέσα στο νερό, αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της πόλης.

Η "σαγηνευτική" Βενετία της Γαλλίας!

Σπουδαίο πολιτιστικό κέντρο, διοργανώνει κάθε χρόνο τον Ιούνιο το γνωστό Annecy International Animation Film Festival, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου, αποτελώντας εν πολλοίς έναν από τους πλέον τουριστικούς προορισμούς της ευρύτερης περιοχής.

Η "σαγηνευτική" Βενετία της Γαλλίας!

Το Αnnecy συναγωνίζεται με αξιώσεις την Βενετία λόγω του φυσικού τοπίου, που μοιάζει σε πολλά με τη γνωστή ιταλική πόλη, αλλά και εξαιτίας της δημοφιλίας της ανάμεσα στους stars του Χόλιγουντ που κάνουν εδώ μια στάση χειμώνα-καλοκαίρι.

Η "σαγηνευτική" Βενετία της Γαλλίας!

Ζωντανή και διασκεδαστική πόλη που ποτέ δεν ηρεμεί, το Annecy διαθέτει ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα: «Ο ήλιος δεν δύει ποτέ πριν τις 10 και οι εικόνες εναλάσσονται η μία την άλλη με απίστευτη ταχύτητα», λένε οι κάτοικοι. Αρκεί να έχεις μια καλή φωτογραφική μηχανή και να βρίσκεσαι πάντα σε εγρήγορση…

Η "σαγηνευτική" Βενετία της Γαλλίας!
Η "σαγηνευτική" Βενετία της Γαλλίας!
Η "σαγηνευτική" Βενετία της Γαλλίας!
Η "σαγηνευτική" Βενετία της Γαλλίας!
Η "σαγηνευτική" Βενετία της Γαλλίας!
Η "σαγηνευτική" Βενετία της Γαλλίας!
Η "σαγηνευτική" Βενετία της Γαλλίας!
Η "σαγηνευτική" Βενετία της Γαλλίας!
Η "σαγηνευτική" Βενετία της Γαλλίας!
Η "σαγηνευτική" Βενετία της Γαλλίας!
Η "σαγηνευτική" Βενετία της Γαλλίας!
Η "σαγηνευτική" Βενετία της Γαλλίας!

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »