Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Του απαγόρευσαν την είσοδο στην Βουλή, επειδή κρατούσε την ...Eλληνική σημαία!



Μία απίστευτη καταγγελία έκανε ένας νομικός, ο οποίος υποστηρίζει πως του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Βουλή, ενώ αντιμετώπισε και προβλήματα στην Ακρόπολη, επειδή κρατούσε ελληνική σημαία!
Πιο συγκεκριμένα όπως δημοσιεύει το metrogreece.gr, ο κ. Μιχάκης, το βράδυ της 12 Φεβρουαρίου είχε νόμιμη άδεια εισόδου στην
Βουλή, να παρακολουθήσει από κοντά ως νομικός, την διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου. Κατά την διάρκεια όμως, του σωματικού ελέγχου, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως μαζί του είχε δύο ελληνικές σημαίες. Κάτι τέτοιο ήταν αφορμή για να μην του επιτρέψουν την είσοδο..
«Έδειξα την ταυτότητά μου και παρ' όλο που αρχικά πέρασα από τον έλεγχο μιας και δεν είχα επάνω μου κάποιο αιχμηρό αντικείμενο, μόλις διαπίστωσαν πως έχω πάνω μου δύο ελληνικές σημαίες κανονικού

μεγέθους, μία με τον ήλιο της Βεργίνας και μία με τις γαλανόλευκες λωρίδες, φώναξαν ''Να προσαχθεί''. Τους ρώτησα γιατί, αλλά δεν πήρα καμία απάντηση. Τους ζήτησα μάλιστα να με συνοδέψουν μέσα στην αίθουσα και να βρίσκονται δίπλα μου καθ' όλη τη διαδικασία, προκειμένου να διαπιστώσουν πως δεν είμαι επικίνδυνος. Τελικά δεν κατάφερα να τους πείσω κι έτσι δεν μπήκα στη Βουλή»,υποστηρίζει.
Αυτή η απαγόρευση όμως της ελληνικής σημαίας δεν ήταν η πρώτη για τον κ. Μιχάκη, καθώς παρόμοιο περιστατικό έχει βιώσει και στην Ακρόπολη. Κάποια στιγμή είχε πάει μαζί με φίλους του μία βόλτα στον ιερό βράχο της Ακρόπολη. «Θέλαμε να βγάλουμε αναμνηστική φωτογραφία και βγάλαμε μια ελληνική σημαία. Μόλις την είδαν οι φύλακες, φώναξαν επιτακτικά "Απαγορεύεται η ελληνική σημαία". Πέρασε αρκετή ώρα, χρειάστηκε να λογομαχήσω μαζί τους και να τους πω πως θα δημοσιοποιήσω το θέμα, για να μας αφήσουν να βγάλουμε την πολυπόθητη φωτογραφία με την ελληνική σημαία''.


Διαβάστε παρακάτω »

Τα 10 ακραία σημεία του πλανήτη

Τα 10 ακραία σημεία του πλανήτη

Ταξιδέψτε μαζί με το Otherside.gr στα 10 πιο ακραία σημειά του πλανήτη!

1. To πιο θερμό μέρος του πλανήτη

Έρημος Λουτ (Ιράν)
Μεγαλύτερη θερμοκρασία: 71°C

Το συγκεκριμένο θέμα για το πιο είναι το πιο ζεστό μέρος της Γης έχει απασχολήσει τους επιστήμονες.
Πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για το Αλ Αζιζάια στη Λιβύη, όπου έχει καταγραφεί θερμοκρασία που άγγιξε τους 57,8 βαθμούς Κελσίου, αλλά σύμφωνα με έναν δορυφόρο της ΝASΑ, το ρεκόρ αυτό έχει καταρριφθεί από τους 71 βαθμούς Κελσίου που καταγράφηκαν στην έρημο Λουτ του Ιράν.
Η έρημος αυτή καλύπτει μια περιοχή 480 χιλιομέτρων και αν τα στοιχεία ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, πρόκειται για την πιο ζεστή θερμοκρασία που έχει “κάψει” ποτέ την επιφάνεια του πλανήτη. Σε λίγο, βέβαια, με όλες αυτές τις καιρικές ανωμαλίες, δεν αποκλείεται να σπάσει και αυτό το ρεκόρ…

2. Το πιο απομακρυσμένο μέρος από το κέντρο της Γης

Βουνό Τσιμποράσο (Ισημερινός)
Ύψος: 6.310 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας

Όλοι ξέρουν ότι το Έβερεστ είναι η πιο ψηλή βουνοκορφή του κόσμου, με κορυφή που αγγίζει τα 8.848 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας! Όμως δεν υπάρχουν πολλοί που γνωρίζουν το βουνό (και ανενεργό ηφαίστειο) Τσιμποράσο στον Ισημερινό.
Μπορεί το Τσιμποράσο να είναι πιο… κοντό από το Έβερεστ στα “χαρτιά” αλλά είναι το πιο ψηλό βουνό του κόσμου, αν υπολογίσουμε την απόσταση που χωρίζει την κορυφή του με το κέντρο της Γης. Αυτό συμβαίνει επειδή η γη δεν είναι σφαίρα, αλλά σφαιροειδής με πεπλατυσμένους πόλους.
Ως σφαιροειδής, η γη είναι πιο πλατιά στον Ισημερινό και το Τσιμποράσο βρίσκεται λίγο πιο κάτω από τον Ισημερινό, και σε αυτή τη θέση υψώνεται στα 6.384 μέτρα από το κέντρο της γης. Με λίγα λόγια το Τσιμποράσο “νικάει” το Έβερεστ -σε ότι αφορά στην απόσταση από το κέντρο της Γης- για 2 χιλιόμετρα!

3. Ο ψηλότερος καταρράκτης της Γης

Σάλτο Άνχελ (Βενεζουέλα)
Ύψος: 984 μέτρα

Ο ψηλότερος καταρράκτης βρίσκεται στη Βενεζουέλα, και τα νερά του πέφτουν στον ποταμό Κέρεπ, ο οποίος καταλήγει στον ποταμό Τσουρούν. Αν το όνομα Σάλτο Άνχελ δεν σας λέει κάτι, τότε ίσως η “διεθνής” αγγλική ονομασία του, Angel Falls, να ξυπνήσει τη μνήμη σας.
Το ύψος του καταρράκτη είναι τόσο μεγάλο, που μεγάλη ποσότητα του νερού εξατμίζεται πριν προλάβει καν να φτάσει στο έδαφος, δημιουργώντας ένα κύμα ομίχλης, το οποίο γίνεται αισθητό από απόσταση 1.5 χιλιομέτρου!
Αξίζει να αναφερθεί ότι στην πολυαναμενόμενη ταινία Up (Ψηλά Στον Ουρανό) οι φανταστικοί καταρράκτες Paradise Falls, είναι ουσιαστικά το Σάλτο Άνχελ και οι παραγωγοί μελέτησαν πολύ την περιοχή πριν τη δημιουργία της ταινίας.

4. Το πιο κρύο κατοικίσιμο μέρος της Γης


Οϊμιάκον (Ρωσία)
Χαμηλότερη θερμοκρασία: −71,2°C

Το μικρό χωριό που βρίσκεται στη Δημοκρατία της Σακά, στη Ρωσία, έχει 800 μόνιμους κατοίκους και αυτό που το κάνει ιδιαίτερο είναι ότι εκεί καταγράφηκε η πιο χαμηλή θερμοκρασία που έχει παρατηρηθεί ποτέ σε κατοικίσιμο μέρος του πλανήτη!
Συγκεκριμένα στις 26 Ιανουαρίου του 1926, το θερμόμετρο έπεσε στους -71,2 βαθμούς Κελσίου, και εκτός από το προαναφερθέν ρεκόρ, έσπασε κι ένα άλλο: εκείνο της χαμηλότερης θερμοκρασίας που έχει καταγραφεί ποτέ στο βόρειο ημισφαίριο της γης.
Σημειώνουμε, πάντως, ότι η πιο χαμηλή θερμοκρασία που έχει “χτυπήσει” ποτέ τη Γη ήταν το 1983 στην Ανταρκτική. Το θερμόμετρο “πάγωσε” στους -89,4°C.

5. Το πιο ξηρό μέρος του κόσμου

Ξηρές Λίμνες Μακ Μάρντο (Ανταρκτική)
Oι “Dry Valleys” είναι μια περιοχή 4.800 τ.χλμ. που καλύπτει το 0.03 % της Ανταρκτικής και έχουν πάρει το όνομά τους λόγω της εξαιρετικά χαμηλής υγρασίας της περιοχής και της ανυπαρξίας χιονιού ή παγετώνα.
Εδώ και 2 εκατομμύρια χρόνια, δεν έχει πέσει ούτε μια σταγόνα βροχής και με εξαίρεση μιας μικρής περιοχής όπου υπάρχει ένας ποταμός και μερικές μικρές λίμνες, στις Ξηρές Λίμνες Μακ Μάρντο, δεν υπάρχει πουθενά ίχνος νερού.
Οι μοναδικές αυτές συνθήκες κλίματος οφείλονται στους καταβατικούς ανέμους της περιοχής. Οι συγκεκριμένοι αέρηδες παρατηρούνται όταν παγωμένος και πυκνός αέρας έλκεται στην επιφάνεια της γης λόγω των δυνάμεων της βαρύτητας! Οι άνεμοι αυτοί φτανουν σε ταχύτητα τα 320 χλμ/ώρα και εξατμίζουν κάθε υποψία υγρού στοιχείου, αφήνοντας την γη ξερή και εντελώς στεγνή.

6. Το πιο απομακρυσμένο κατοικίσιμο νησί του πλανήτη

Τρίσταν ντα Κούνια (Μεγ. Βρετανία)
Απόσταση: 3.218 χιλιόμετρα από την πιο κοντινή ήπειρο

To πιο μακρινό νησί του κόσμου βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Ατλαντικού Ωκεανού, και είναι τόσο μικρό (98 τ.χλμ.) που δεν έχει καν αεροδιάδρομο.
Ο πληθυσμός του είναι περίπου 300 μόνιμοι κάτοικοι, από τους οποιούς οι περισσότεροι υποφέρουν από κληρονομικό και χρόνιο άσθμα και γλαύκωμα.
Το νησάκι ανήκει στη Μεγάλη Βρετανία και παρόλο που οι κάτοικοι μπορούν να κάνουν online παραγγελίες, η διανομή τους αργεί ιδιαίτερα.
Ίσως αυτό να είναι το… τίμημα για να κατοικείς σε ένα (σχεδόν) ιδιωτικό νησί στη μέση του πουθενά!

7. Το μεγαλύτερο βάθος της θάλασσας

Τάφρος των Μαριαννών (Ινδονησία- Ιαπωνία)
Βάθος: 11.035 μέτρα υπό το βυθό

Αν η κορυφή του Έβερεστ είναι το πιο ψηλό σημείο της γης, τότε η Τάφρος των Μαριαννών πρέπει να είναι ακριβώς το αντίθετο: το πιο βαθύ, πιο χαμηλό σημείο της γης.
Βρίσκεται στα δυτικά του Ειρηνικού Ωκεανού, και πήρε το όνομα της από τα Νησία των Μαριαννών που βρίσκονται κοντά. Η τάφρος απλώνεται στα 2.550 χιλιόμετρα κι έχει πλάτος 69 χιλιόμετρα.
Το πιο βαθύ σημείο της, το λεγόμενο Challenger Deep, φτάνει τα 11.035 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι το σημείο όπου οι δύο μεγάλες τεκτονικές πλάκες του Ειρηνικού συναντιώνται. Σε αυτό το σημείο η πίεση φτάνει τα 108.5 MPa, δηλαδή είναι πάνω από χίλιες φορές υψηλότερη από την ατμοσφαιρική πίεση της επιφάνειας.
Για να καταλάβετε το ακριβές μέγεθος, αρκεί να πούμε ότι αν τοποθετούσαμε το όρος Έβερεστ σε αυτή τη θέση του Ειρηνικού Ωκεανού δεν θα φαινόταν καν η κορυφή του, αφού θα βρισκόταν 2 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια του νερού!

8. Το πιο υγρό μέρος του κόσμου

Τζόρο (Κολομβία)
Κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο πέφτουν 12 μέτρα βροχής. Οι κάτοικοι της περιοχής βγάζουν χρήματα κόβοντας δέντρα στο κοντινό δάσος, όπου βρέχει καθημερινά.
Και πάλι, οι απόψεις σχετικά με το αν αποτελεί το πιο υγρό μέρος στον κόσμο διίστανται. Το Τσεραπούντζι στη βόρειο-ανατολική Ινδία εθεωρείτο για πολλά χρόνια ότι είναι το πιο υγρό μέρος πάνω στον πλανήτη. Στην περιοχή πέφτουν κατά μέσο όρο κάθε χρόνο 10.820mm βροχής, Αντίθετα, όμως, με την Κολομβία, όπου βρέχει όλο το χρόνο, στο Τσεραπούντζι ο μεγαλύτερος όγκος βροχής πέφτει κατά τη διάρκεια των νότιο-δυτικών μουσώνων, δηλαδή στο διάστημα μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.
Το Τσεραπούντζι κατέχει το ρεκόρ του πιο υγρού μήνα στα χρονικά, με 9.296mm βροχής τον Ιούλιο του 1861. Για την ακρίβεια, μεταξύ του 1860 και του 1862, στο Τσεραπούντζι υπήρχε απίστευτη υγρασία. Μεταξύ της 1ης Αυγούστου του 1860 και της 31ης Ιουλίου του 1861 (που καλύπτει δύο εποχές μουσώνων), έπεσαν συνολικά 26.467mm βροχής. Το 1861, έπεσαν 22.987mm, από τα οποία τα 22.454mm έπεσαν μεταξύ Απριλίου και Σεπτέμβρη.
Ποιο μέρος, λοιπόν, από τα δύο είναι πιο υγρό; Η απάντηση εξαρτάται από τον τρόπο και τις διαδικασίες με τις οποίες μετριέται η υγρασία, καθώς και από τις περιόδους που πραγματοποιείται η μέτρηση.

9. Η μεγαλύτερη πιο απότομη πλαγιά του κόσμου

Βουνό Θορ (Καναδάς)
Μήκος πλαγιάς: 1.250 μέτρα

Στο βουνό Θορ του νησιού Μπάφιν, στον Καναδά, συναντάμε τη μεγαλύτερη πιο απότομη πλαγιά του κόσμου, με μήκος 1.250 μέτρα. Το Θορ είναι η πιο γνωστή κορυφή του Καναδά και αποτελείται εξ ολοκλήρου από γρανίτη. Προσελκύει πολλούς ορειβάτες και όσους αναζητούν την περιπέτεια. Η πρώτη φορά που κατάφερε άνθρωπος να ανέβει το Θορ ήταν το 1953, όταν αναρριχήθηκε μία ομάδα από το Αρκτικό Ινστιτούτο της Βόρειας Αμερικής. Ελάχιστες αποστολές ανεβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο Θορ, ενώ το 2006 υπήρξε και ένας θάνατος ορειβάτη.

10. Το χαμηλότερο ύψωμα της Γης

Νεκρά Θάλασσα (Ιορδανία)
Ύψος: 422 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας

Η Νεκρά Θάλασσα αποτελεί το χαμηλότερο ύψωμα στην επιφάνεια της Γης σε χερσαίο έδαφος, με την επιφάνειά της και τις ακτές της να φτάνουν τα 422 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Στα σύνορα της Ιορδανίας με το Ισραήλ, ο δρόμος γύρω από τη Νεκρά Θάλασσα αποτελεί το χαμηλότερο δρόμο σε ολόκληρη τη Γη.
Λόγω της υπερβολικής της αλμυρότητας (10 φορές πιο αλμυρή από τη Μεσόγειο), καμία μορφή ζωής δεν μπορεί να επιζήσει στη Νεκρά Θάλασσα, εξ ου και το όνομά της.

pathfinder.gr
Διαβάστε παρακάτω »

Επεισόδιο Μαρινάκη με αστυνομικό

Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στη λεωφόρο Κατεχάκη.
Σύμφωνα με το "Βήμα", ο κ. Μαρινάκης είχε προγραμματισμένη συνάντηση με πολιτικό στέλεχος του υπουργείου.
Όταν έφτασε στην είσοδο, απαίτησε να εισέλθουν στο υπουργείο και μέλη της προσωπικής του φρουράς, χωρίς να έχουν σχετική άδεια.
Όπως αναφέρει το "Βήμα", ο αρχιφύλακας που είχε αναλάβει τον έλεγχο των επισκεπτών, απαγόρευσε την είσοδο, με αποτέλεσμα ο κ. Μαρινάκης να γίνει έξαλλος.
Όπως ανέφεραν στο "Βήμα" υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αντέδρασε με ύβρεις κατά του αρχιφύλακα και του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή.
Το επεισόδιο δεν πήρε διαστάσεις και έληξε μετά από παρέμβαση Ταξιάρχου της ΕΛΑΣ, υπευθύνου για την ασφάλεια του κτιρίου.

Διαβάστε παρακάτω »

Περίπου 10 ευρώ πληρώνουμε στα κόμματα για κάθε έγκυρη ψήφο που λαμβάνουν !!

Στην πρώτη τετράδα ανάμεσα στις 27 χώρες - μέλη της ΕΕ ως προς το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων υπολογιζόμενο ανά έγκυρη ψήφο κατατάσσεται η ψήφος στην Ελλάδα.
Σε σύγκριση με το Βέλγιο και τη Ρουμανία, που είχαν ανάλογο αριθμό έγκυρων ψήφων τις τελευταίες εθνικές εκλογές, στην Ελλάδα η ψήφος είναι ακριβότερη κατά 6,62 και 6,78 ευρώ αντιστοίχως.
Η κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, όπως σημειώνουν "Τα Νέα", εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, με τη Γερμανία να την έχει υιοθετήσει ήδη από το 1959. Μόνη εξαίρεση αποτελεί η Μεγάλη Βρετανία που έχει ένα ιδιότυπο σύστημα χρηματοδότησης των κοινοβουλευτικών ομάδων.
Σε αρκετές ωστόσο περιπτώσεις η χρηματοδότηση δεν καθορίζεται μόνον ως ποσοστό επί του προϋπολογισμού αλλά συνδέεται και με την πραγματική συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές. Προβλέπεται δηλαδή η χορήγηση συγκεκριμένου ποσού για κάθε ψήφο που λαμβάνουν τα κόμματα.
Έτσι, στην Πορτογαλία η κρατική επιχορήγηση συναρτάται αποκλειστικά από τις ψήφους κάθε κόμματος και στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές δόθηκαν 3,1 ευρώ ανά ψήφο - το ποσό υπολογίζεται κάθε φορά βάσει του εθνικού κατώτατου μηνιαίου μισθού.
Μεικτή διαδικασία ακολουθείται στο Βέλγιο, όπου δίνεται ετήσια επιχορήγηση 125.000 ευρώ σε κάθε κόμμα και σε αυτό προστίθεται 1,25 ευρώ για κάθε έγκυρη ψήφο που το κόμμα έλαβε στις εκλογές για τη Βουλή και τη Γερουσία.
Στη Γερμανία το ποσό ανά ψήφο ανέρχεται στο 0,85 ευρώ για τα πρώτα τέσσερα εκατομμύρια ψήφους και 0,70 ευρώ για κάθε επιπλέον ψήφο.
Όσον αφορά τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αποτελούνται μόνο από μέλη του Κοινοβουλίου.
Στη Γαλλία η επιτροπή είναι 9μελής και απαρτίζεται αποκλειστικά από δικαστές των τριών ανώτατων δικαστηρίων. Αντιστοίχως, στην Πορτογαλία τα κόμματα τηρούν λογιστικά βιβλία και την εποπτεία των λογαριασμών τους έχει το Συνταγματικό Δικαστήριο.
Το κόστος ψήφου στην Ευρώπη
Λουξεμβούργο: 21,05 ευρώ
Φινλανδία: 12,25 ευρώ
Ελλάδα: 9,39 ευρώ
Σουηδία: 6,76 ευρώ
Ιταλία: 5,16 ευρώ
Γαλλία: 3,98 ευρώ
Ισπανία: 3,49 ευρώ
Αυστρία:3,38 ευρώ
Γερμανία: 3,08 ευρώ
Βέλγιο: 2,77 ευρώ
Ολλανδία: 1,68 ευρώ
Βρετανία: 0,33





Διαβάστε παρακάτω »

Έπιασαν στα πράσα στελέχη του Υπ. Ανάπτυξης










Σε υπόθεση εκβίασης πολύ γνωστού επιχειρηματία ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή του Ναυπλίου, προκειμένου να προωθηθεί το «έργο» του, εμπλέκονται δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Ανάπτυξης. Πριν από λίγη ώρα (14:00), η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε εναντίον τους διώξεις για τα αδικήματα της δωροδοκίας σε βαθμό κακουργήματος και της εκβίασης επίσης σε βαθμό κακουργήματος.
Είχε προηγηθεί, μία ημέρα νωρίτερα, επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο κατηγορούμενοι συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 120.000 ευρώ.
Όπως και στην περίπτωση των διεφθαρμένων υπαλλήλων του υποκαταστήματος του Ι.Κ.Α. Καλλιθέας, οι εισαγγελικές αρχές προχώρησαν σε έκδοση διάταξης δημοσιοποίησης των ονομάτων των δύο συλληφθέντων. Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Λιάκο του Ηλία (γεννηθείς στις 19-10-1951) και Κωνσταντίνο Καζαζάκη του Ιωάννη (γεννηθείς στις 17-7-1951).
Οι εκβιάσεις και το ραντεβού
Σύμφωνα με το υλικό της δικογραφίας αλλά και τις μαρτυρίες του επιχειρηματία, τα δύο επίορκα στελέχη του υπουργείου τον προσέγγισαν λίγο αφότου εκείνος υπέβαλε τα δικαιολογητικά για την έγκριση επιχορήγησης για τουριστική επένδυση την οποία επιθυμούσε να κάνει στον Νομό Αργολίδος. Σε κατ' ιδίαν συναντήσεις τις οποίες είχαν μαζί του διεμήνυσαν ότι σε περίπτωση που επιθυμούσε να προχωρήσει η «υπόθεσή του», τότε εκείνος όφειλε να τους καταβάλει 120.000 ευρώ.
Το ραντεβού κλείστηκε τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 12ης Μαρτίου, πολύ κοντά στον σταθμό του Κεραμεικού στην Αθήνα. Παρόντες ήταν ο επιχειρηματίας και τα δύο στελέχη του υπουργείου. Λίγο μετά την παράδοση της τσάντας με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, επενέβησαν άνδρες της Ασφάλειας, οι οποίοι και συνέλαβαν τους κατηγορούμενους. Ακολούθησε, σήμερα, η προσαγωγή τους ενώπιον του εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης και η παραπομπή τους σε ανακριτή, όπου και θα κληθούν να απολογηθούν για τα δύο κακουργήματα.

zougla.gr

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ




Διαβάστε παρακάτω »

Τουρκική βόμβα: "Ο Γ.Παπανδρέου συζήτησε με Ερντογάν συνεκμετάλλευση του Αιγαίου"


Αποκαλύψεις για την αντεθνική και ενδοτική πολιτική που ακουλουθήθηκε επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου έναντι της Τουρκίας έρχονται από την γειτονική χώρα, με την ομολογία του υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχαν συζητήσει για την συνεκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Αιγαίου κατά την πρόσφατη επίχκεψη του δεύτερου στην Ελλάδα!
"Ναι είχε συζητηθεί το θέμα μεταξύ των Παπανδρέου και Ερντογάν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού μας στην Ελλάδα. Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε τέτοιες προτάσεις (!), αν υπάρξουν κοινά σχέδια" είπε σε μία αποκάλυψη που φωτίζει αρκετά για τις ημέρες και τα έργα του Γιώργου Παπανδρέου στο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Από τότε είχαν υπάρξει κάποιες διαρροές ότι συζητούνταν πολύ περισσότερα πράγματα από αυτά που αφορούσαν την απλή "βελτίωση" των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αλλά όταν θα έφτανε στο σημείο να αποδεχθεί την εκχώρηση των ελληνικών δικαιωμάτων εξόρυξης στο Αιγαίο και βέβαια την παραίτηση επέκτασης των εθνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, αυτό πρώτη φορά λέγεται και μάλιστα από τουρκικά χείλη.
Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αποκαλύψει το defencenet.gr, η αμερικανική Shell είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συνεκμετάλλευση του ελληνικού Αιγαίου από Ελλάδα και Τουρκία. Οι μοναδικές περιοχές στο Βόρειο Αιγαίο που η Τουρκία έχει δικαίωμα να κάνει έρευνες και γεωτρήσεις είναι κοντά στα παράλια της Ανατολικής Θράκης και την Ίμβρο.
Η επίσκεψη -την οποία ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε σπεύσει μάλιστα να χαρακτηρίσει τότε ως ιστορική- είχε πραγματοποιηθεί στις 14 Μαίου του 2010 λίγες  εβδομάδες πριν η Ελλάδα υπογράψει το πρώτο μνημόνιο με ΕΕ και ΔΝΤ τον Ιούνιο του ίδιου του έτους, και παραδώσει πρακτικά την εθνική της κυριαρχία στην Τρόικα και τους δανειστές της, ο τότε πρωθυπουργός συζητούσε με τον Erdoğan την περαιτέρω παράδοση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο για την έναρξη «κοινών ερευνών» για πετρελαϊκά κοιτάσματα.
Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι γνωστές οι δηλώσεις του Γ. Παπανδρέου το Δεκέμβριο του 2009 ότι «στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο».
Τότε εάν ίσχυε αυτό για πια συνεκμετάλλευση συζήτησε με τον Erdoğan σχεδόν έξι μήνες μετά; Να συνεκμεταλλευτούν τι; Το πετρέλαιο που δεν υπήρχε; Έτσι δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Είτε ο Τούρκος υπουργός λέει ψέματα είτε ο Έλληνας πρωθυπουργός έλεγε ψέματα όταν ισχυριζόταν  πως στο Αιγαίο δεν υπάρχει πετρέλαιο. Το ποιος λέει αλήθεια και το ποιος όχι θεωρούμε ότι είναι προφανές. Άλλωστε ο Τούρκος υπουργός δεν είχε κανένα λόγο στη συγκεκριμένη περίπτωση να πει κάτι το αναληθές.

Επίσης στις δηλώσεις που που έγιναν στην Αττάλεια, ο Γιλντίζ αναφέρθηκε και στις έρευνες στην ΑΟΖ Κύπρου.

«Ολοι οι δρόμοι οδηγούν στην Τουρκία ως προς τη μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου στην Ευρώπη» είπε και σημείωσε ότι «το Ισραήλ πρέπει να ζητήσει συγνώμη», ενώ ανέφερε ότι «εάν δεν είχε συμβεί το επεισόδιο στο Μαβί Μαρμαρά, θα στηρίζαμε κι εμείς το σχέδιο αυτό», εννοώντας τη μεταφορά του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Ο Γιλντίζ είπε «δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί το σχέδιο αυτό, εάν το Ισραήλ δεν ζητήσει συγνώμη». 



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 


Διαβάστε παρακάτω »

Ένα διαφορετικό ... δεντρόσπιτο !

Τα δεντρόσπιτα συνδέονται σίγουρα με τις αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων, όταν οι περισσότεροι από εμάς θέλαμε να δημιουργήσουμε με τους φίλους μας έναν ιδιωτικό χώρο παιχνιδιού αλλά και… τεμπελιάς πάνω σε ένα δέντρο!
 Σίγουρα όλοι θυμάστε αυτά τα αυτοσχέδια σπιτάκια, που φτιάχναμε με κλαδιά και καδρόνια, χρησιμοποιώντας συνήθως μια σκάλα από σχοινιά ως μέσο… ανάβασης. Τι θα λέγατε, όμως, αν σας παρουσίαζα ένα δεντρόσπιτο πολυτελείας, και μάλιστα αυτό που θα μπορούσε άνετα για γίνει το σπίτι των ονείρων σας;
 Το «Eco Perch» της σχεδιαστικής εταιρείας Blue Forest έχει τη φιλοσοφία ενός δεντρόσπιτου, αφού τοποθετείται πάνω στον κορμό ενός δέντρου, αλλά μόνο αυτό! Τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του διαφοροποιούνται αρκετά από τα «συμβατικά» σπιτάκια πάνω στα δέντρα.
 Τι εννοώ; Κουζίνα, καθιστικό, σαλόνι και κρεβατοκάμαρα, όλα κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, «υπόσχονται» να φιλοξενήσουν άνετα τέσσερα άτομα, προσφέροντας διαμονή… πολυτελείας μέσα στο φυσικό περιβάλλον!
 Το «Eco Perch» μπορεί να τοποθετηθεί στον κορμό ενός δέντρου, επάνω σε μια εξέδρα εν είδει βεράντας, ή ακόμη απευθείας στο έδαφος και να αποτελέσει βασική κατοικία, γραφείο, ίσως και σχολική αίθουσα! Άλλωστε η επαφή με τη φύση είναι αυτό που μετράει στη συγκεκριμένη περίπτωση και όχι η αυτή καθεαυτή η χρήση του δεντρόσπιτου!
 perierga.gr

Δείτε ακόμα .....

Η αρχαιότερη πόλη με ουρανοξύστες στον κόσμο
Το ονειρεμένο σπίτι των… Φλινστόουνς!
Βαρεθήκατε το κόκκινο ... καρπούζι? Αν ναι … τότε σας προτείνουμε ένα …
Ένα μπαρ μέσα στο μεγαλύτερο δέντρο ηλικίας 6000 ετών.
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων σε ένα μοναδικό χειροποίητο ρολόι χειρός ....
Διαβάστε παρακάτω »

Η αρχαιότερη πόλη με ουρανοξύστες στον κόσμο

Η πόλη Shibam βρίσκεται στην Υεμένη και αποτελεί την «αρχαιότερη πόλη με ουρανοξύστες στον κόσμο», που συχνά αποκαλείται και ως «Μανχάταν της ερήμου», ενώ συμπεριλαμβάνεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
perierga.gr - Shibam: Το "Μανχάταν της ερήμου"!

Οφείλει την παγκόσμια φήμη του στην πρωτότυπη αρχιτεκτονική των σπιτιών του, τα οποία είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από λάσπη, ενώ η πόλη είναι ένα από τα παλαιότερα και καλύτερα παραδείγματα αστικού σχεδιασμού με βάση την αρχή της κατακόρυφης δόμησης.
perierga.gr - Shibam: Το "Μανχάταν της ερήμου"!

Πιο συγκεκριμένα, το Shibam διαθέτει μερικά από τα ψηλότερα κτίρια από λάσπη στον κόσμο, κάποια από τα οποία ξεπερνούν τα 30 μέτρα ύψος, αποτελώντας εν ολίγοις τις παλιότερες «πολυκατοικίες» του κόσμου, αφού έχουν κατασκευαστεί από το 16ο αιώνα!
perierga.gr - Shibam: Το "Μανχάταν της ερήμου"!

Ο μέσος όρος των ορόφων στα κτίρια είναι πέντε, ενώ το ψηλότερο έχει 8 ορόφους. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο συγκεκριμένος σχεδιασμός της πόλης έγινε με σκοπό να προστατευτούν οι κάτοικοι όσο το δυνατόν περισσότερο από τις επιδρομές των Βεδουίνων.
perierga.gr - Shibam: Το "Μανχάταν της ερήμου"!

Τα περισσότερα κτίρια έχουν ανακατασκευαστεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια των αιώνων, καθώς η βροχή διαβρώνει τους τοίχους, οι οποίοι πρέπει να διατηρούνται συστηματικά με εφαρμογή φρέσκων στρωμάτων λάσπης.
perierga.gr - Shibam: Το "Μανχάταν της ερήμου"!

Ολόκληρη η περιοχή αποτελεί ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο της Υεμένης, συγκεντρώνοντας πλήθος κόσμου που παραμένει έκπληκτος από την κατασκευή. Γιατί η πρώτη εντύπωση όλων είναι ότι βρίσκονται σε μια μεγαλούπολη που φτιάχτηκε από άμμο στο κέντρο της ερήμου…
perierga.gr - Shibam: Το "Μανχάταν της ερήμου"!
perierga.gr - Shibam: Το "Μανχάταν της ερήμου"!
perierga.gr - Shibam: Το "Μανχάταν της ερήμου"!
perierga.gr - Shibam: Το "Μανχάταν της ερήμου"!
perierga.gr - Shibam: Το "Μανχάταν της ερήμου"!
perierga.gr - Shibam: Το "Μανχάταν της ερήμου"!


perierga.gr

Δείτε ακόμα .....

Το ονειρεμένο σπίτι των… Φλινστόουνς!
Βαρεθήκατε το κόκκινο ... καρπούζι? Αν ναι … τότε σας προτείνουμε ένα …
Ένα μπαρ μέσα στο μεγαλύτερο δέντρο ηλικίας 6000 ετών.
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων σε ένα μοναδικό χειροποίητο ρολόι χειρός ....
Ασυνήθιστα κατοικίδια - Τα κατοικίδια ζώα της Αφρικής!


Διαβάστε παρακάτω »

Αντίδραση γάτας στη θέα 7χρονου κοριτσιού . Δείτε το βίντεο ....

Διαβάστε παρακάτω »

Ανάγκασαν ελληνίδα να περάσει από τεστ ελληνικών και αγγλικών για να την αφήσουν να ταξιδέψει!


Σε έναν απίστευτο εξευτελισμό καταγγέλει ότι υποβλήθηκε ελληνίδα που ζει στην Ιρλανδία από την αεροπορική εταιρεία Aer Lingus.

Η Δρ Χρύσα Δισλή, που ζει στο Κόρκ της Ιρλανδίας από το 1998, επέστρεφε στην Ιρλανδία στις 6/01 από την Βαρκελώνη. Είχε πάει για λίγες ημέρες εκεί με τον σύζυγο και την 10χρονη κόρη τους.

Όταν πήγαν για να κάνουν check in οι πράκτορες της Aer Lingus επέμεναν να συμπληρώσει 2 τεστ. Το ένα ήταν τεστ ελληνικών και το άλλο αγγλικών!

Όταν διαμαρτυρήθηκε λέγοντας ότι δεν είχαν όλα αυτά καμία νομική βάση για το πόσο καλά μιλάει και τις 2 γλώσσες η εταιρεία κατέβασε τις αποσκευές της από το αεροπλάνο!

Όταν ζήτησε εξηγήσεις η απάντηση ηταν: “Αυτό το κάνουμε γιατί πολλοί άνθρωποι από την χώρα σας (Ελλάδα) έχουν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα!

Ούτε καν δέχτηκαν να δούν κάποιο άλλο στοιχείο ταυτότητας και βεβαίως αγνόησαν το γεγονός ότι είχε βιομετρικό διαβατήριο!
Μάλιστα με το ίδιο είχε ταξιδέψει στην Ισπανία πριν από 6 ημέρες!

Η κα Δισλή δεν είχε άλλη επιλογή και αναγκάστηκε να κάνει τα τέστ για να μπορέσει να ταξιδέψει. Ζήτησε όμως αντίγραφα.

Οι αρμόδιοι της αεροπορικής εταιρείας αρνήθηκαν με την αιτιολογία ότι ήταν εσωτερικά έγγραφα.
Όμως, ο σύζυγός της έβγαλε φωτογραφία τα τεστ και τότε άρχισαν οι απειλές ότι θα καλέσουν την αστυνομία. “Καλέστε την”, ήταν η απάντηση του ζευγαριού.

Τότε, έφτασε μια πολύ ευγενική αστυνομικός, η οποία ζήτησε να βάλουν τις αποσκευές των ανθρώπων πίσω στο αεροσκάφος.
“Μας ζήτησε να σβήσουμε τις φωτογραφίες με τα τέστ. Εμείς το κάναμε και μπήκαμε στο αεροπλάνο. Την εποχή της τεχνολογίας και των βιομετρικών διαβατηρίων εμείς εξευτελιστήκαμε μόνο και μόνο επειδή είμαι ελληνίδα”, λέει η κα Δισλή στην εφημερίδα Irish Times.

Ο σύζυγός της κατάφερε να ανακτήσει τις φωτογραφίες.Όσο για την εταιρεία; Προσπάθησε να την αποζημιώσει με ένα κουπόνι 200 λιρών. Όμως η κα Δισλή σκοπεύει να μην το αφήσει να περάσει έτσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΤΕΣΤ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

AER LINGUS TEST SAMPLE LANGUAGE QUESTIONS

1. Please write your forenames and family name in capital letters.
2. Please underline the numbers twelve and sixty-five: 12, 18, 24, 37, 41, 49, 57, 65, 73, 89.
3. Please write down in the following order: your date of birth, place of birth and today’s date.
4. Please point to the last page and to your photograph in the document before you.
5. Please show me any cash you have in your possession.
6. Please sketch a ladder and a triangle.
7. Please read out the script on the page of your document indicated.
8.What is your travel destination? (The Greek version asks “Where are you going to in England?”)



Διαβάστε παρακάτω »

Γελοιογραφίες ...









Διαβάστε παρακάτω »

Σκύλος… πιανίστας και τραγουδιστής! Δείτε το βίντεο ....

Η μεγάλη του αγάπη από κουτάβι ακόμη ήταν να κάθεται σε μια γωνιά στο σαλόνι και να απολαμβάνει την ιδιοκτήτριά του να παίζει στο πιάνο διάφορα μουσικά κομμάτια. O Tucker, το ενήλικο πια μπιγκλ της ιστορίας μας, περνούσε έτσι ώρες επί ωρών να ταξιδεύει μέσα στους ήχους των τραγουδιών, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή. Με το πέρασμα των χρόνων αποφάσισε να ενεργοποιηθεί λίγο παραπάνω και να μη μένει απλός… δέκτης! Με δειλά δειλά βήματα αποφάσισε μια μέρα που όλοι απουσίαζαν από το σπίτι να πάρει τη θέση του μπροστά στο πιάνο και να δοκιμάσει… Ω! του θαύματος, τα ποδαράκια του άρχισαν να παίζουν ασταμάτητα διάφορους ήχους που είχε ακούσει κατά το παρελθόν, ενώ το τραγούδι του βγήκε αυθόρμητα! Ο σκύλος… πιανίστας και τραγουδιστής που θα δείτε στη συνέχεια αξίζει σίγουρα πολλά χειροκροτήματα!

Δείτε το βίντεο ....


ΠΗΓΗ


Δείτε ακόμα ....

Όπλο για την απώθηση διαδηλωτών !!
Είναι 8 χρονών και καπνίζει δύο πακέτα τσιγάρα την ημέρα!
Δημοσιογράφος, προσπαθώντας να πάρει μια δήλωση, έπεσε σε... στύλο !
Οι πανίσχυροι μαγνήτες Ζεν !!!
Η πιο συναρπαστική κούνια στον κόσμο για ..... «μεγάλα παιδια» !!
Ένα μπαρ μέσα στο μεγαλύτερο δέντρο ηλικίας 6000 ετών.




Διαβάστε παρακάτω »

Χωρίς σχόλια .....


Διαβάστε παρακάτω »

Το ονειρεμένο σπίτι των… Φλινστόουνς!

alitampouras.blogspot.gr - Το ονειρεμένο σπίτι των Φλινστόουνς!

Οι ιδιοκτήτες του έχουν ένα «κουσούρι»: Ντύνονται και συμπεριφέρονται σαν τους Flintstones, οπότε η ζωή μέσα σε ένα τέτοιο σπίτι τους φαίνεται το λιγότερο φυσιολογική! Το μοναδικό «Flintstones House»είναι ότι πρέπει για τον Fred και τη Wilma, από το ομώνυμο καρτούν, αλλά ταιριάζει απόλυτα και στο σημερινό ιδιοκτήτη του Dick Clark.

alitampouras.blogspot.gr - Το ονειρεμένο σπίτι των Φλινστόουνς!

«Η γυναίκα μου και εγώ θαυμάζουμε τη ζωή των Flintstones και πάντα θέλαμε να έχουμε ένα τέτοιο σπίτι στην κατοχή μας», λέει ο Dick και συμπληρώνει: «Το σπίτι είναι ιδανικός χώρος για δύο! Δηλαδή Flintstones… εραστές!».

alitampouras.blogspot.gr - Το ονειρεμένο σπίτι των Φλινστόουνς!

Η κατοικία είναι χτισμένη δίπλα στον ωκεανό, εξ ολοκλήρου από πέτρα, ενώ έμφαση έχει δοθεί στις κοίλες επιφάνειες, έτσι ώστε τα δωμάτια να παραπέμπουν σε σπηλιές! Επιπλέον, οι θολωτές οροφές μεγαλώνουν τους χώρους, δίνοντας την αίσθηση της άνεσης σε όποιο σημείο και αν βρίσκεσαι.

alitampouras.blogspot.gr - Το ονειρεμένο σπίτι των Φλινστόουνς!

Τέλος, η απρόσκοπτη θέα από όλα τα παράθυρα αλλά και ο εξωτερικός χώρος του σπιτιού, που έχει διαμορφωθεί με την ίδια φιλοσοφία, συνθέτουν μια κατοικία διαφορετική από τις άλλες. Α, και να μην ξεχάσω! Στη μεγάλη οθόνη της τραπεζαρίας παίζει καθημερινά η αγαπημένη τους σειρά: The Flintstones!

alitampouras.blogspot.gr - Το ονειρεμένο σπίτι των Φλινστόουνς!
alitampouras.blogspot.gr - Το ονειρεμένο σπίτι των Φλινστόουνς!
alitampouras.blogspot.gr - Το ονειρεμένο σπίτι των Φλινστόουνς!
alitampouras.blogspot.gr - Το ονειρεμένο σπίτι των Φλινστόουνς!
alitampouras.blogspot.gr - Το ονειρεμένο σπίτι των Φλινστόουνς!
alitampouras.blogspot.gr - Το ονειρεμένο σπίτι των Φλινστόουνς!
alitampouras.blogspot.gr - Το ονειρεμένο σπίτι των Φλινστόουνς!
alitampouras.blogspot.gr - Το ονειρεμένο σπίτι των Φλινστόουνς!

Πηγή

Δείτε ακόμα .....

Βαρεθήκατε το κόκκινο ... καρπούζι? Αν ναι … τότε σας προτείνουμε ένα …
Ένα μπαρ μέσα στο μεγαλύτερο δέντρο ηλικίας 6000 ετών.
Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων σε ένα μοναδικό χειροποίητο ρολόι χειρός ....
Ασυνήθιστα κατοικίδια - Τα κατοικίδια ζώα της Αφρικής!
Poveglia: Το «στοιχειωμένο» νησί της Ιταλίας!

Διαβάστε παρακάτω »