Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Οι πέντε πιο extreme μοτοσυκλέτες στον κόσμο


Κατασκευάστηκαν για να ξεχωρίσουν, όχι απαραίτητα για να οδηγηθούν κιόλας. Μοιάζουν περισσότερο σε προϊόντα στοιχήματος παρά σε λειτουργικό εγχείρημα. Απολαύστε πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη ευρηματικότητα όταν θέλει να υπερβάλει.

Η μεγαλύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο



Ο Gregory Dunham την δημιούργησε και δεν δείχνει να έχει ανταγωνισμό. Το ύψος της είναι 3,44 μέτρα από το έδαφος μέχρι το τιμόνι που βέβαια είναι διακοσμητικό.

Ένα κανονικό τιμόνι υπάρχει κοντά στη σέλα απ' όπου κατευθύνεται η μοτοσυκλέτα. Για κινητήρια δύναμη χρησιμοποιεί έναν κινητήρα χωρητικότητας 6.570 κυβικών εκατοστών και είναι η ιδανική μοτοσυκλέτα για να περνάς απαρατήρητος..

Δείτε την κατασκευή της αλλά και τη λειτουργία της:



Η μικρότερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο



Το δημιούργημά του Σουηδού Tom Wiberg που με δυσκολία διακρίνεται, έχει μεταξόνιο λιγότερο από 10 εκατοστά. Ο μικροσκοπικός τροχός εμπρός είναι διαμέτρου μόλις 0.62 ιντσών, ενώ ο πίσω είναι μεγαλύτερος, στις 0,86 ίντσες.
Η μοτοσυκλέτα έχει οδηγηθεί από τον ίδιο καλύπτοντας μία απόσταση 10 μέτρων. Ο κινητήρας αποδίδει ένα τρίτο (1/3) του ίππου και θα έλεγε κανείς ότι είναι μια μινιατούρα που απλά λειτουργεί παρά μια αληθινή μοτοσυκλέτα.

Κι όμως κινείται όπως μπορείτε να δείτε:















Η μακρύτερη μοτοσυκλέτα του κόσμου




Έχει μήκος 9,6 μέτρα και κατασκευάστηκε στην Ρωσία από τον Oleg Rogov. Ο λόγος της κατασκευής ήταν περισσότερο για να πάρει περισσότερους επιβάτες, παρά για το μήκος της αυτό καθ' αυτό.
Ο συμπλέκτης σίγουρα θα περνά δύσκολες ώρες όταν χρειαστεί να μετακινήσει τη "μοτοσυκλέτα" με το πλήρες φορτίο των 16 ατόμων. Η ισορροπία είναι λίγο δύσκολη όταν μετακινείται από λίγο ο καθένας, όμως το θέμα είναι να ξεκινήσει. Μετά, σταματά λίγο παρακάτω για να ξεφορτώσει…


Το μικρότερο μεταξόνιο



Αν το μήκος μιας μοτοσυκλέτας μετριέται με το μεταξόνιο, στο μονόροδο αυτό, το μήκος είναι ουσιαστικά μηδενικό. Δεν είναι το μοναδικό μονόροδο, όμως αυτό εδώ μοιάζει περισσότερο από όλα με μοτοσυκλέτα που έχει μόνο μία ρόδα.


Η ταχύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο





Ως μοτοσυκλέτα μπορούμε να θεωρήσουμε οτιδήποτε έχει δύο ρόδες και κινείται με κινητήρα. Με το δεδομένο αυτό, το ρεκόρ ταχύτητας με μοτοσυκλέτα ανήκει στο BUB 7 που έπιασε 564,7 χ.α.ω στην αλυκή του Bonneville. Φορά έναν κινητήρα V4 με χωρητικότητα 3.000 κ.εκ.

Πάρτε μια γεύση...



Η ακριβότερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο



Εκτός από τις πιο ακραίες κατασκευές προς όλες τις διαστάσεις, υπάρχει και η διάσταση του κόστους. Η πιο ακριβή μοτοσυκλέτα ίσως είναι η μόνη που θα μπορούσε και θα ήθελε ένας κοινός θνητός να οδηγήσει και είναι η Tomahawk. Αποδίδει 500 ίππους από τον V-10 κινητήρα των 8,3 λίτρων που προέρχεται από Dodge Viper. Έχουν πωληθεί εννέα από αυτές στην τιμή των 550.000 δολαρίων έκαστη… 

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Σοκολατένιο αυγό με… έκπληξη! Αντί για κρέμα είχε ....αποικία μυρμηγκιών!


Η 52χρονη Heather Manzie ετοιμαζόταν να φάει το σοκολατένιο αυγό που είχε αγοράσει λίγο νωρίτερα όταν πρόσεξε ότι από το περιτύλιγμα βγήκε ένα… μυρμηγκάκι!

Το άνοιξε προσεχτικά για να δει τρομαγμένη ότι στο εσωτερικό της σοκολατένιας λιχουδιάς αντί για κρέμα υπήρχε… μια αποικία μυρμηγκιών!



«Ήταν εντελώς αηδιαστικό. Δεν πρόκειται να αγοράσω ποτέ ξανά σοκολατένιο αυγό. Είχα φάει ήδη ένα και ήταν μια χαρά. Μάλιστα, είχα ρωτήσει την εγγονή μου αν θέλει κι εκείνη, αλλά ευτυχώς είχε αρνηθεί. Μισή ώρα αργότερα πήγα να πάρω το δεύτερο αυγό που είχα αφήσει στο τραπέζι και τότε πρόσεξα τα μυρμήγκια. Άρχισα να τσιρίζω, το πήρα στα χέρια μου και πήγα έξω να το ανοίξω… Τότε είδα ότι μέσα σε αυτό υπήρχαν περίπου 50 με 60 μυρμήγκια!» είπε η ίδια.



Η ίδια τράβηξε βίντεο προτού το επιστρέψει στο κατάστημα, που το είχε αγοράσει. Ο ιδιοκτήτης, όπως ισχυρίζεται η ίδια, της πρόσφερε πίσω ως αποζημίωση… μία λίρα, όσο κόστιζε δηλαδή το σοκολατένιο αυγό!



Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Πρωθυπουργός καταδικάστηκε για διαφθορά


Κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση 1,5 εκατ. ευρώ

Σε φυλάκιση δύο ετών για διαφθορά καταδικάστηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας Αντριάν Ναστάζε.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας επικύρωσε σήμερα τελεσίδικα την καταδίκη του. Είναι μια από τις σπάνιες φορές στην Ευρώπη που πρώην αρχηγός κυβέρνησης καταδικάζεται σε φυλάκιση για τέτοιες κατηγορίες.

«Το Δικαστήριο επικυρώνει την ποινή φυλάκισης δύο ετών», δήλωσε η δικαστής Μαρτσέλα Ράντου, διαβάζοντας την απόφαση.

Ο Ναστάζε, πρωθυπουργός μεταξύ 2000-4, κρίθηκε ένοχος ότι το 2004, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, καταχράστηκε περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ από τα χρήματα που είχαν προσφέρει εταιρείες και επιχειρηματίες που είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν σε ένα συμπόσιο. 
 

Διαβάστε παρακάτω »

Με ταινία καλύπτουν το «ΜΚ» Έλληνες συνοριοφύλακες

Αναγράφεται σε πινακίδες οχημάτων που προέρχονται από την πΓΔΜ

Οι ελληνικές τελωνειακές αρχές καλύπτουν με αυτοκόλλητη ταινία την ένδειξη "ΜΚ" που αναγράφεται στις πινακίδες κυκλοφορίας νέου τύπου των οχημάτων της ΠΓΔΜ, μεταδίδουν σήμερα τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

Στην αυτοκόλλητη ταινία αναγράφεται στα ελληνική και στα αγγλικά: «Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ΠΓΔΜ».
Η διάθεση των νέων αυτών πινακίδων κυκλοφορίας από τις αρχές της ΠΓΔΜ, ξεκίνησε από το Φεβρουάριο για τα οχήματα που ταξινομούνται για πρώτη φορά, ενώ οι κάτοχοι οχημάτων που φέρουν τις παλαιές πινακίδες δεν υποχρεούνται να τις αντικαταστήσουν.

Στις παλαιές πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων από την ΠΓΔΜ δεν αναγράφεται η ένδειξη «ΜΚ».

Οι ελληνικές συνοριακές αρχές, βάσει του Μνημονίου Εφαρμογής της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, έχουν το δικαίωμα να επικολλούν αυτοκόλλητο, στο οποίο θα αναγράφεται η λέξη «ΠΓΔΜ», επί της ένδειξης «ΜΚ».

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Sea Orbiter: Πλοίο «κατακόρυφη πόλη» θα εξερευνά τους ωκεανούς από το 2013! (Εικόνες+βίντεο)


Μοιάζει σαν να βγήκε από σενάριο επιστημονικής φαντασίας κι όμως είναι πραγματικότητα. Πρόκειται για το Sea Orbiter, το εντυπωσιακό πολυτελές πλοίο, που θα είναι η πρώτη πλωτή κατακόρυφη πόλη και θα εξερευνά τους ωκεανούς από το 2013.

Το πρωτοποριακό αυτό εξερευνητικό σκάφος, επιμελήθηκε ο Γάλλος αρχιτέκτονας Ζακ Ρουζερί και θα επιτρέπει στους ερευνητές ωκεανογράφους, τους ειδικούς στην κλιματική αλλαγή καθώς και στους βιολόγους να μελετούν τη θαλάσσια ζωή καθώς και τις κλιματικές αλλαγές.

Χρειάστηκαν περίπου δώδεκα χρόνια για να βρεθούν οι οικονομικοί πόροι και οι επιστήμονες που θα στηρίξουν το εγχείρημα. Τελικά, η κατασκευή του SeaOrbiter, η οποία αναμένεται να στοιχείσει 52,7 εκ. δολάρια, θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο και υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2013.
Το Sea Orbiter θα έχει ύψος περίπου 51 μέτρα και λόγω του υψηλού κέντρου βάρους, για να διατηρεί την ευστάθειά του,  το 50% του σκάφους θα βρίσκεται κάτω από το νερό.

Στο υποβρύχιο τμήμα του σκάφους, που θα φτάνει σε βάθος τα 31 μέτρα, θα υπάρχει ένα παρατηρητήριο που θα περιβάλλεται από παράθυρα και μία υποβρύχια αποβάθρα, για την είσοδο και την έξοδο δυτών, ενώ εκεί θα υπάρχουν και όλα τα εργαστήρια και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις που θα χρειάζονται οι επιστήμονες για τις έρευνές τους.

Ας δούμε όμως αναλυτικά το εντυπωσιακό αυτό εγχείρημα στο βίντεο και τις φωτογραφίες που ακολουθούν:



Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Στα βάθη των Ωκεανών. Μαγικές φωτογραφίες από τον υποθαλάσσιο κόσμο!

Τον μαγευτικό υποθαλάσσιο κόσμο του βυθού παρουσιάζει μέσω της συγκλονιστικής φωτογραφικής συλλογής του ο ερασιτέχνης φωτογράφος Brian Skerry, ο οποίος με κίνδυνο τη ζωή του κολύμπησε με τα πιο επικίνδυνα και παράλληλα πιο όμορφα πλάσματα του βυθού.

Ο 50χρονος από τη Βοστώνη των, άρχισε τις καταδύσεις όταν ήταν μόλις 13 ετών και αμέσως ερωτεύτηκε τη μαγεία της θάλασσας. Αγόρασε τη πρώτη του φωτογραφική μηχανή μετά από δύο χρόνια και έκτοτε έχει εξερευνήσει και φωτογραφίσει τους ωκεανούς του κόσμου.

Απολαύστε...



Πηγή








Διαβάστε παρακάτω »

Θησαυρός της αυτοκίνησης βγαίνει σε δημοπρασία

Με εφόδια τις επιδόσεις και τη σπανιότητα θα αποφέρει στον ιδιοκτήτη πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ

Ένας θησαυρός μεγάλης αξίας και ιστορικής σημασίας για την αυτοκίνησης θα βγει στο «φως» έπειτα από 60 χρόνια φύλαξης σε ένα γκαράζ.

Ο λόγος για μια σπάνια Mercedes του 1928, «S» Type, που ήταν ένα από τα γρηγορότερα οχήματα της εποχής της, φτάνοντας ταχύτητες άνω των 150 χλμ/ώρα. Το ιστορικό μοντέλο θα βγει σε δημοπρασία και η τιμή αγοράς αναμένεται να αγγίξει το ιλιγγιώδες νούμερο των 1.858.000 ευρώ!

Η χειροποίητη μηχανή του είναι σχεδιασμένη από τον Ferdinand Porsche. Πρόκειται για ένα από τα πρώτα πολυτελή οχήματα που βγήκαν στην παραγωγή. Ενδεικτικό της ποιότητας κατασκευής του είναι το γεγονός ότι παρά τα 60 χρόνια που έμεινε δίχως να κινηθεί, εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά!

Ο παππούς της οικογένειας των σημερινών ιδιοκτητών, οι οποίοι διατηρούν την ανωνυμία τους, ήταν ένας από τους πρώτους αγοραστές της «S» Type.

Οι ειδικοί της Ιστορίας του αυτοκινήτου, επισημαίνουν ότι πρόκειται για ένα εκπληκτικό εύρημα, καθώς είναι ιδιαίτερα σπάνιο. «Πρόκειται για μια ανεπανάληπτη ευκαιρία για συλλέκτες», τονίζει χαρακτηριστικά ο Rupert Banner.



Διαβάστε παρακάτω »

Τολμηρή σέρφερ καταγράφει 100 καρχαρίες να επιτίθενται σε φάλαινα! (Βίντεο)

Καταγράφει 100 καρχαρίες να επιτίθενται σε φάλαινα

Η νεαρή σέρφερ Ρέιτσελ Κάμπελ (Rachel Campbell), μάζευε κοχύλια σε παραλία της βορειοδυτικής Αυστραλίας, όταν έγινε μάρτυρας μιας μοναδικής και άκρως τρομακτικής σκηνής. 

100 περίπου καρχαρίες, ξεσκίζουν λυσσασμένοι το κουφάρι μια φάλαινας, λίγα μόλις μέτρα από την ακτή.
“Έπαθα σοκ όταν αντίκρισα τον μεγαλύτερο εφιάλτη μου να πλησιάζει την ακτή”, έγραψε στο προσωπικό της blog. “Ήταν τρομερό να βλέπεις ένα πλήθος καρχαρίες να καταβροχθίζουν θήραμά τους”. 

Ωστόσο η Ρέιτσελ δεν έφυγε τρέχοντας. Έμεινε εκεί και κατέγραψε το απίστευτο βίντεο που ακολουθεί, ενώ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να κάνει σερφ στην συγκεκριμένη παραλία!


Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Αναγνωρίζετε τον πολιτικό δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά;


Η εικόνα των δύο στελεχών της ΝΔ δίπλα δίπλα να χαμογελούν στην εξέδρα σε μια προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ ανήκει στο παρελθόν. 


Μπορεί να υπήρξαν σύντροφοι, σήμερα όμως, είναι σφοδροί πολιτικοί αντίπαλοι.
Ο λόγος για τον Πάνο Καμμένο ο οποίος στη φωτογραφία είναι πολλά κιλά πιο αδύνατος αλλά το βάρος του δεν είναι το μόνο που έχει αλλάξει.

Το πάλαι ποτέ πιστό κομματικό στέλεχος της ΝΔ στις πρόσφατες εκλογές απαρνήθηκε το κόμμα του, τον παλιό του σύντροφο και κατέβηκε στις εκλογές με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες".

Βέβαια, έχει βρεθεί ξανά στο παρελθόν απέναντι από το Σαμαρά όταν ο νυν πρωθυπουργός είχε φτιάξει δικό του κόμμα το οποίο είχε λίγα χρόνια ζωής.

Έχει ο καιρός... γυρίσματα!


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Shakira: Δείτε την στα 13 της να τραγουδάει! (Βίντεο)

Δείτε την στα 13 να τραγουδάει

Ταλέντο από μικρή φαίνεται ότι ήταν η Κολομβιανή σταρ η οποία ξεσηκώνει τα πλήθη σε κάθε της εμφάνιση με την εντυπωσιακή της εμφάνιση και τη σέξι σκηνική της παρουσία.

Στα 13 της χρόνια, μελαχρινή, με μακιγιάζ (που δεν χρειαζόταν) και τεράστια σκουλαρίκια σαν μικρομέγαλη προσκαλεί τον κόσμο να ακούσει το τραγούδι που η ίδια έγραψε με τίτλο "Magia".
"Γεια σας φίλοι μου, είμαι η Σακίρα.
Σας προσκαλώ να ακούσετε το νέο μου άλμπουμ που λέγεται Magia". 
Έτσι ξεκινάει το βίντεο που δείχνει τη Σακίρα να παρουσιάζει στον κόσμο ένα από τα 9 τραγούδια που περιείχε το πρώτο της άλμπουμ.
Και τα οποία έγραψε όταν ήταν μόλις 8 ετών.

Μάλιστα κατάφερε, παρά το νεαρό της ηλικίας της, να βρει δισκογραφική (την Song Music Colombia) που δέχτηκε να της το κυκλοφορήσει.

Το άλμπουμ (που πλέον δεν είναι διαθέσιμο) αποδείχτηκε παταγώδης αποτυχία, πουλώντας μόλις 1.200 αντίτυπα.

Δεν πειράζει όμως καθώς το επόμενο, που κυκλοφόρησε πέντε χρόνια αργότερα, πούλησε 5.000.000 παγκοσμίως.




Διαβάστε παρακάτω »

Sara Jay: Και τώρα θα κάνει στοματικό έρωτα σε 200.000 άνδρες!


Όπως σας είχαμε γράψει, η διάσημη πορνοστάρ Σάρα Τζέι (Sara Jay), υποσχόταν ότι θα κάνει στοματικό έρωτα σε όλους της τους φίλους στο Twitter, αν οι Miami Heat πάρουν το πρωτάθλημα στο ΝΒΑ.

Το βράδυ της Πέμπτης, η ομάδα κατάφερε να σηκώσει την κούπα και ήρθε πλέον η ώρα της Σάρα να υλοποιήσει την υπόσχεσή της...

"Οι Μαϊάμι Χιτ τα κατάφεραν. Εγώ και η AngelinaCastoX θα κάνουμε το καλό για την ομάδα. Υπόσχεση. Λεπτομέρειες και οδηγίες οσονούπω", έγραψε η πορνοστάρ σε μήνυμά της στο Τwitter!
Όπως καταλαβαίνετε, ήδη έχει γίνει χαμός στο Twitter από τα σχόλια των φίλων της. Είναι και 200.000 οι followers όχι αστεία!

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Πέθανε μετά από 11 μέρες δίχως ύπνο λόγω Euro!


Ένας Κινέζος ποδοσφαιρόφιλος πέθανε, αφού έμεινε 11 νύχτες ξάγρυπνος, προκειμένου να παρακολουθήσει όλους τους αγώνες του Euro 2012.

Ο λόγος για τον 26χρονο Jian Xiaoshan, ο οποίος υποστήριζε την Αγγλία και την Γαλλία στο τουρνουά και κατέληξε από εξάντληση το πρωί της Τρίτης.

Λόγω της διαφοράς ώρας, ο νεαρός έμενε ξύπνιος κάθε βράδυ προκειμένου να παρακολουθεί όλους τους αγώνες και το πρωί της επόμενης ημέρας πήγαινε κατευθείαν στη δουλειά του.
Σύμφωνα με την Dailymail, μετά το παιχνίδι της Ιρλανδίας εναντίον της Ιταλίας, ο 26χρονος έκανε ένα μπάνιο, πήγε για ύπνο και δεν ξύπνησε ποτέ.

Οι γιατροί πάντως, θεωρούν ότι το αλκοόλ και το τσιγάρο σε συνδυασμό με την αϋπνία αποδυνάμωσαν το ανοσοποιητικό του σύστημα και επέφεραν τον θάνατο του.

Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Tamara Ecclestone. Γδύθηκε για... καλό σκοπό!


Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα κάλλη της στα σκάφη αναψυχής που συχνάζει ή  στις παραλίες εξωτικών προορισμών.

Είναι η πρώτη φορά όμως, που βλέπουμε την Ταμάρα Εκλστόουν (Tamara Ecclestone) να τα... πετάειι για καλό σκοπό.

Η διάσημη κόρη του επικεφαλής της F1, πόζαρε με χάρη ενώπιον των φωτογράφων για τις ανάγκες προώθησης ενός βραχιολιού γνωστής εταιρείας, με μέρος των εσόδων να πηγαίνει στο ίδρυμα προστασίας της φάλαινας και των δελφινιών "Australian Whale Conservation Society".

Όπως ήταν φυσικό, η 27χρονη τηλεπερσόνα θάμπωσε τους παρευρισκόμενους με την ομορφιά της και το σώμα της.


Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »