Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Απίθανη προσφορά από ιδιοκτήτη πλυντηρίου: Με 9 πλυσίματα αυτοκινήτου δώρο το... σεξ!


Την απίθανη ιδέα να συνεργαστεί με το στούντιο μασάζ που βρίσκεται δίπλα στην επιχείρησή του είχε ένας ιδιοκτήτης πλυντηρίου, προκειμένου να εκτοξεύσει τον αριθμό των πελατών του στα ύψη, καθώς τους προσέφερε στα εννέα πλυσίματα δώρο μια ώρα στο στούντιο.

Το σχέδιο του δαιμόνιου ιδιοκτήτη του πλυντηρίου που βρίσκεται στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας πήγαινε πολύ καλά, μέχρι που η αστυνομία της πόλης έκανε έφοδο στο στούντιο για να ελέγξει τη νομιμότητά του.

Οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο πρόσεξαν ότι μεγάλο ποσοστό των πελατών είχε αφήσει στο γκισέ της εισόδου την κάρτα του γειτονικού πλυντηρίου αυτοκινήτων, στην οποία ήταν σημειωμένες εννέα επισκέψεις, κι έτσι ξεσκεπάστηκε η παράνομη συνεργασία.

«Για την έξτρα προσφορά οι πελάτες έπρεπε να έχουν συμπληρωμένη την κάρτα τους εννέα φορές σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Μαζί με την δέκατη, μπορούσαν να κάνουν έρωτα δωρεάν», ανέφερε στον τοπικό Τύπο ο επικεφαλής αστυνομικός της επιχείρησης.

Για να γίνει σαφής η αξία του δώρου, ο ίδιος ανέφερε ότι τέτοιες υπηρεσίες κοστίζουν μεταξύ 130 και 180 μαλαισιανών ρινγκίτ (35-40 ευρώ).

Διαβάστε παρακάτω »

Μυστήριο στον βυθό - Εξωγήινο σκάφος ή μυστικό όπλο των Ναζί; (Βίντεο)


Όταν εντοπίστηκε γι πρώτη φορά το αυτό αντικείμενο στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας πολλοί πίστευαν ότι θα μπορούσε να είναι ένα UFO που συνετρίβη στα νερά μεταξύ της Σουηδίας και Φινλανδίας, ενώ έμοιαζε πολύ στο Star Wars Millennium Falcon.

Όμως πλέον ήρθε στο προσκήνιο και μία ακόμη θεωρία: Θα μπορούσε να ήταν μέρος μίας μυστικής αντι-υποβρυχιακής συσκευής των Ναζί;

Σύμφωνα με την Ρωσική εφημερίδα Pravda, ένας συνταξιούχος πρώην αξιωματικός σουηδικού υποβρυχίου, Anders Autellus, σκέφτηκε ότι το υποθαλάσσιο αυτό αντικείμενο μπορεί να ήταν η βάση μιας δομής που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου για να μπλοκάρει τα σήματα από τα ρωσικά και βρετανικά υποβρύχια.

Ακόμη και πρόσφατα, οι δύτες μίας αποστολής που έγινε τον Ιούνιο στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας, ανέφεραν δυσλειτουργίες του εξοπλισμού τους όταν πλησίασαν το παράξενο αντικείμενο, χωρίς όμως να ξέρουν γιατί ακριβώς.

Έτσι, κανείς δεν λέει οριστικά ότι το αντικείμενο είχε απαραίτητο σχέση με τους Ναζί.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011, όταν ο Πήτερ Λίντμπεργκ, καπετάνιος του Ocean Explorer, βρήκε κάτι ασυνήθιστο 300 πόδια κάτω από την επιφάνεια του το νερού.

Το τεράστιο κυκλικό αντικείμενο έγινε αμέσως πρωτοσέλιδο επειδή έμοιαζε με το διαστημόπλοιο Millennium Falcon από το Star Wars.

Ο Λίντμπεργκ ωστόσο, επέστρεψε στο βυθισμένο χώρο τον περασμένο Ιούνιο να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στο αντικείμενο που προκάλεσε μια ιογενή αναταραχή, η οποία θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από μηάνημα που προκαλεί δυσλειτουργίες στο σόναρ, ή ένα βυθισμένο ρωσικό πλοίο, ή κομμάτι βράχου ή, ναι, ακόμα και ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο.

Εικόνες και βίντεο ελήφθησαν από το αντικείμενο, με τους αυτόπτες μάρτυρες να ισχυρίζονται ότι έμοιαζε με ένα γιγάντιο μανιτάρι, ενώ πήραν δείγματα του στο εργαστήριο για ανάλυση.

Δείτε το βίντεο:



Διαβάστε παρακάτω »

Ονόματα ελληνικών νησιών. Από πού πήραν το όνομά τους μερικά από τα πιο διάσημα ελληνικά νησιά


Μυθικοί ήρωες, αρχαίοι θεοί και βασιλιάδες, αλλά και γεωλογικά χαρακτηριστικά αποτέλεσαν έμπνευση για την ονομασία πολλών ελληνικών νησιών.

Σαντορίνη: Το όνομα Θήρα προέρχεται από τον αρχαίο Σπαρτιάτη Θήραν που αποίκησε πρώτος το νησί. Το όνομα Σαντορίνη προέρχεται από τους διερχόμενους Φράγκους Σταυροφόρους, οι οποίοι κατά το πέρασμα τους στέκονταν για ανεφοδιασμό κοντά σε εκκλησία της Αγίας Ειρήνης, η οποία υπήρχε στο νησί.

Κέρκυρα: Με το πέρασμα των αιώνων το νησί πήρε πολλά ονόματα μέχρι να αποκτήσει το σημερινό Κέρκυρα που οφείλεται στην νύμφη Κέρκυρα κόρη του ποταμού Ασωπού. Ο θεός Ποσειδώνας αγάπησε την κοπέλα, την έφερε στο νησί και του έδωσε το όνομά της, ενώ από τον ερωτά τους γεννήθηκε ο Φαίακας, μυθικός γενάρχης των Φαιάκων.

Κρήτη: Κρήτη ονομαζόταν μία από τις νύμφες που φύλαγαν τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων στον κήπο των θεών και, σύμφωνα με τη μυθολογία, από τη νύμφη αυτή πήρε το όνομά του και το νησί.

Ανάφη: Σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία οι Αργοναύτες επιστρέφοντας στη πατρίδα τους από την Κολχίδα έπεσαν σε καταιγίδα και παρακάλεσαν τον θεό Απόλλωνα να τους σώσει. Ο Απόλλωνας ανταποκρίθηκε στις εκκλήσεις τους και είδαν μπροστά τους να ξεπροβάλει (αναφαίνεται) από τη θάλασσα ολόκληρο νησί, στο οποίο και τελικά βρήκαν καταφύγιο. Οι ντόπιοι πάντως υποστηρίζουν ότι το νησί ονομάζεται έτσι, επειδή δεν έχει φίδια.

Φολέγανδρος: Για την προέλευση του ονόματος της Φολεγάνδρου υπάρχουν δύο εκδοχές: Σύμφωνα με την πρώτη , το όνομα προέρχεται από τη φοινικική λέξη phelekgundari («helekgundari») που σημαίνει «πετρώδης γη». Κατά τη δεύτερη εκδοχή το νησί πήρε το όνομά του από τον πρώτο του μυθολογικό οικιστή, τον Φολέγανδρο, γιο του βασιλιά της Κρήτης Μίνωα.

Νάξος: Δύο είναι οι βασικές θεωρίες για την ονομασία του νησιού. Είτε ονομάστηκε έτσι προς τιμή του Νάξου, ηγεμόνα των πρώτων αποίκων του νησιού, ή το όνομα της προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη νάξαι, που σημαίνει θύσαι, λόγω των πολλών θυσιών που γίνονταν εκεί προς τιμή των θεών.

Σκιάθος: Το όνομα της Σκιάθου, φημολογείται ότι προέρχεται από τις λέξεις «σκιά» και «Άθως», καθώς το νησί βρίσκεται γεωγραφικά -και μεταφορικά- στην σκιά του Αγίου Όρους.

Μύκονος: Το νησί πήρε το όνομά του από των ήρωα Μύκονο, απόγονο του μυθικού βασιλιά της Δήλου Ανίου.

Σκύρος: Το νησί πήρε την ονομασία του από το άγριο πετρώδες έδαφός του. «Σκίρον» ή «σκύρον» σημαίνει «συντρίμμια πέτρας».

Λέρος: Το μεγαλύτερο μέρος της Λέρου είναι σχετικά επίπεδο και με χαμηλά βουνά, για αυτό το νησί πήρε το όνομά του από την αρχαία ελληνική λέξη «λέρος» που σημαίνει ομαλός, επίπεδος.

Διαβάστε παρακάτω »

Τύχη... βουνό! Πήρε λαχνό 7 δολαρίων και βρήκε μέσα αυθεντικό πίνακα του Ρενουάρ!


Τύχη... βουνό είχε μια σαραντάχρονη Αμερικανίδα που αγόρασε για 7 μόνο δολάρια ένα λαχνό με διάφορα «περίεργα αντικείμενα» σε μια υπαίθρια αγορά κοντά στην Ουάσιγκτον αφού ανακάλυψε πως μέσα στο πακέτο βρισκόταν ένας αυθεντικός πίνακας του Ρενουάρ!

Μέσα στο πακέτο του λαχνού υπήρχε μια πλαστική αγελάδα και ένας μικρός πίνακας του Ρενουάρ: το έργο του μεγάλου Γάλλου ιμπρεσιονιστή θα δημοπρατηθεί στο τέλος του μήνα στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια (ανατολικά).

Το έργο με τίτλο «Τοπίο στις όχθες του Σηκουάνα», είναι μια μικρή ελαιογραφία (14 εκ x 23 εκ ) περίπου, του 1879, που απεικονίζει δέντρα στις όχθες του ποταμού, και θα βγει σε δημοπρασία στις 29 Σεπτεμβρίου με αρχική εκτίμηση από 75.000 έως 100.000 δολάρια από τον οίκο πλειστηριασμών The Potomak Company.

Το έργο αγοράστηκε στις αρχές του χρόνου σε μια υπαίθρια αγορά στο Σεναντόα Βάλεϊ, δυτικά της αμερικανικής πρωτεύουσας, από την γυναίκα αυτή που ενδιαφερόταν πολύ για την πλαστική αγελάδα και μια κούκλα που υπήρχαν μέσα στο πακέτο του λαχνού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αν Νόρτον Κρέινερ υπεύθυνη του τμήματος ζωγραφικής στον οίκο δημοπρασιών.

Αφού αγόρασε το λαχνό που της άρεσε η κυρία αυτή που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία της, έσκισε και πέταξε το καφέ χαρτί που κάλυπτε το πίσω μέρος του πίνακα και τον έβαλε σε μια πλαστική σακούλα. «Η μητέρα της που ήταν εκεί, είδε τη λέξη Ρενουάρ στον πίνακα και είπε ότι θα ήταν καλύτερα να δείξουν το έργο σε κάποιον που είναι ειδικός», λέει η Κρέινερ.

Ο ειδικός είδε αμέσως ότι το έργο ήταν του Ρενουάρ με «τη φωτεινότητα και την πινελιά του. Είναι όμορφο, είναι πολύ όμορφο», δήλωσε η Κρέινερ και πρόσθεσε ότι στο καφέ χαρτί υπήρχε πάντα η ετικέτα της παρισινής γκαλερί «Berheim-Jeune», η οποία πουλούσε έργα του Ρενουάρ.

Η Κρέινερ έκανε έρευνες και ανακάλυψε ότι ο πίνακας περιλαμβάνεται στον τόμο 1 υπό τον αριθμό 142 στον πλήρη κατάλογο των έργων του καλλιτέχνη, και είχε αγοραστεί από έναν αμερικανό συλλέκτη, τον δικηγόρο Χέρμπερτ Μέι στις 11 Ιανουαρίου του 1926.

Τα έργα του Πίερ Ογκίστ Ρενουάρ (1841-1919) είναι από τα πιο ακριβά στον κόσμο. Ο εν λόγω πίνακας μεταφέρθηκε από τη Γαλλία στις ΗΠΑ και μετά τα ίχνη του χάθηκαν.

Αγοραστές έχουν ήδη εμφανιστεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Η λίστα με τα 100 είδη που απειλούνται περισσότερο με εξαφάνιση


Λίστα με τα 100 είδη του πλανήτη που απειλούνται περισσότερο με εξαφάνιση παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη Διατήρηση της Φύσης στην πόλη Jeju, στη Νότια Κορέα.

Η λίστα καταρτίστηκε από 8.000 επιστήμονες με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).

Στο project συμμετείχαν και επιστήμονες από τη Ζωολογική Εταιρεία του Λονδίνου, η οποία επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι «τα 100 πλέον απειλούμενα είδη, από 48 διαφορετικές χώρες, θα είναι τα πρώτα που θα εξαφανιστούν αν δεν ληφθούν μέτρα για την προστασία τους».

Στα απειλούμενα είδη της λίστας περιλαμβάνεται ο πυγμαίος βραδύπους με τα τρία δάχτυλα που εντοπίζεται αποκλειστικά στο νησί Escudo, ανοιχτά των ακτών του Παναμά, ο Ασιατικός Μονόκερος που ζει στη Νοτιανατολική Ασία, ο χαμαιλέοντας του Ταρζάν, το αραβικό ρόδο κλπ.

Οι επιστήμονες φοβούνται ότι τα περισσότερα είδη της λίστας θα εξαφανιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα εξαιτίας της μη λήψης μέτρων, καθώς δεν προσφέρουν στους ανθρώπους εμφανή πλεονεκτήματα, μια άποψη που οι περιβαλλοντικές οργανώσεις προσπαθούν να αλλάξουν.

Απευθύνοντας έκκληση για αλλαγή στάσης, οι επιστήμονες που συνέταξαν τη λίστα παραθέτουν το παράδειγμα των μεγάπτερων φαλαινών που επιβίωσαν και εξακολουθούν να υπάρχουν χάρη σε αποφασιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις.

«Όλα τα είδη έχουν αξία για τη φύση και κατ’ επέκταση για τους ανθρώπους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επιστήμονας της IUCN, Simon Stuart.

«Αν και η αξία ορισμένων ειδών μπορεί να μην είναι εμφανής από την πρώτη στιγμή, όλα τα είδη συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στην εύρυθμη λειτουργία του πλανήτη», καταλήγει ο επιστήμονας.

Δείτε εδώ τη λίστα με τα 100 είδη που κινδυνεύουν περισσότερο με εξαφάνιση

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Γυναικεία αξεσουάρ ... για φάγωμα! (Φώτο)

Η έμπνευση του βραβευμένου φωτογράφου Fulvio Bonavia, ο οποίος έχει στο portfolio του σημαντικές συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες (Saab, BMW, Heineken, Adidas, Alfa Romeo κ.ά) δεν έχει τέλος.

Χρησιμοποιώντας φρέσκα φρούτα και λαχανικά, σοκολάτα, ζυμαρικά και αλλαντικά ο καλλιτέχνης δημιουργεί διάφορα εντυπωσιακά εδώδιμα αξεσουάρ, τα οποία στη συνέχεια απαθανατίζει με το φακό του και τα «κλείνει» μέσα σε μια εντυπωσιακή έκδοση με τον τίτλο «Mater of Taste».

Είναι κυριολεκτικά για φάγωμα!


Διαβάστε παρακάτω »