Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Τέσσερις στις δέκα Βρετανίδες κάνουν one night stand


Η ηθική τους χαλαρώνει στις καλοκαιρινές διακοπές

Οι Βρετανίδες κάτω των 30 ετών παραδέχονται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 40% ότι έχουν κάνει τουλάχιστον μία φορά one-night stand στις διακοπές του, αναφέρει νέα έρευνα.

Και μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, οι πιθανότητες ήταν μεγαλύτερες όταν έκαναν διακοπές κάπου στο εξωτερικό, παρά στη χώρα τους.

Το 10% αυτών ομολόγησε ότι είχε πέντε ή και περισσότερους εραστές μέσα σε μια εβδομάδα, ενώ το 48% αυτών έβρισκε το «ταίρι» του σε νυχτερινά κέντρα και μπαράκια.

Στην έρευνα, που διεξήγαγε το site γνωριμιών MissTravel.com, συμμετείχαν 30.000 Βρετανίδες, οι οποίες απάντησαν σε δέκα ερωτήσεις για τις σεξουαλικές τους… «συνήθειες» κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Οι συμμετέχουσες έκριναν ότι οι πιο σέξι άντρες για εκείνες ήταν οι Ιταλοί σε ποσοστό 33%, ενώ το 40% αυτών πιστεύει ότι η Ελλάδα είναι ένας πολύ ρομαντικός προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Απίστευτο σκηνικό σε δρόμο της Κίνας. Τουλάχιστον 5.000 πάπιες προκάλεσαν μποτιλιάρισμα...


Η επαρχία Zhejiang της Κίνα είναι μία αγροτική περιοχή. Οι άνθρωποι είναι κοντά στα ζώα, τόσο κοντά που όχι μόνο φροντίζουν να τα εκτρέφουν αλλά και να καλύπτουν τις ανάγκες τους με υπομονή. Η πόλη σταμάτησε για λίγο να κινείται όταν χρειάστηκε 5.000 πάπιες να οδηγηθούν σε κοντινή λίμνη...


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Duangjai Jansaunoi: Η Ταϊλανδέζα με το ταλέντο .... στα στήθη! (Βίντεο)

Η Ταϊλανδέζα έχει ταλέντο

Πώς φτιάχνεις τέχνη ζωγραφίζοντας με ένα ζευγάρι... στήθη!

Όταν ο χρωστήρας αντικαθίσταται από γυμνό γυναικείο μπούστο, τότε είσαι σίγουρα στο «Thailand’s Got Talent»! Η πολυτάλαντη Duangjai Jansaunoi διαγωνίστηκε στο δημοφιλές τηλεπαιχνίδι και έδειξε στην οικουμένη τα... ταλέντα της. Τέτοια ικανότητα δεν τη συναντάς και κάθε μέρα.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Έντομα σε ρόλο… μοντέλου! # 3


Ο ερασιτέχνης μακροφωτογράφος Nicolas Reusens έχει ταξιδέψει σε αμέτρητες περιοχές του πλανήτη μας για να απαθανατίσει τα πιο περίεργα και ανατριχιαστικά έντομα του κόσμου.

Ο 36χρονος Ισπανός ολοκλήρωσε τη συλλογή του μέσα σε τρία χρόνια και οι φωτογραφίες του είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Ωστόσο, το έργο του μόνο εύκολο δεν ήταν. Έμενε ξάγρυπνος ακόμα για μέρες, καθώς λάμβανε από 20 μέχρι και 200 φωτογραφίες για κάθε έντομο, αλλά τελικά άξιζε τον κόπο.

Απολαύστε… 


Διαβάστε παρακάτω »

Μεσούτ Γιλμάζ: Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση

Μεσούτ Γιλμάζ: Τούρκοι πράκτορες έκαιγαν τα ελληνικά δάση

«Φωτιές» αντίστοιχες με εκείνες των ελληνικών δασών ανάβουν οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος αποκάλυψε πως πολλές από τις πυρκαγιές στα ελληνικά δάση την περίοδο 1995-1997, ήταν αποτέλεσμα εμπρησμών Τούρκων πρακτόρων της ΜΙΤ.

Ο Μεσούτ Γιλμάζ μιλώντας στην εφημερίδα Μπιργκιούν (Birgun) της Τουρκίας, μίλησε για μυστικά κονδύλια τα οποία χρησιμοποιούνται από το τουρκικό κράτος, και αποκαλύπτονται από κάθε απερχόμενο πρωθυπουργό μόνον στο επόμενο.

Η Τανσού Τσιλέρ όμως σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό Γιλμάζ, δεν έκανε το ίδιο.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Όλοι οι πρωθυπουργοί, όταν τελειώνει η θητεία τους και έρχεται νέος πρωθυπουργός, τον ενημερώνουν σχετικά με το πού και πώς χρησιμοποιήθηκαν τα μυστικά κονδύλια. Και εγώ ενημέρωσα σχετικά το διάδοχό μου και οι προκάτοχοί μου έπραξαν το ίδιο. Οι Ερμπακάν, Ετσεβίτ και Ντεμιρέλ ενημέρωσαν τους διαδόχους τους για τα μυστικά κονδύλια. Μόνο η Τσιλέρ δεν μοιράστηκε τις πληροφορίες για τη διάθεση μυστικών κονδυλίων την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός. Υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά όπου, πέρα των μυστικών κονδυλίων, όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες. Και κρατικά μυστικά είναι τα σχετικά με την απόπειρα για πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν και τα αντίποινα στα δάση της Ελλάδας. Για θέματα όπως για τις δολοφονίες Κούρδων δεν υπάρχει κάτι σχετικό».

Ήταν η εποχή με τις μεγάλες πυρκαγιές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και της Μακεδονίας, όπου είχαν υπάρξει μεν πληροφορίες στις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες για εμπρησμούς από Τούρκους πράκτορες, αλλά οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σημίτη δεν είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν πιο συγκεκριμένες πληροφορίες.

Το ζήτημα, πλέον, είναι εάν και κατά πόσον θα επηρεάσουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις οι αποκαλύψεις του Μεσούτ Γιλμάζ, σε μια περίοδο μάλιστα που φαίνεται να επανέρχεται στο πολιτικό προσκήνιο και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, ανοίγοντας άλλο ένα μέτωπο για την κυβέρνηση Παπαδήμου ή για όποια προκύψει από τις επικείμενες εκλογές.

Σχετική δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Γρ. Δελαβέκουρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με πληροφορίες που αποδίδονται στον πρώην Πρωθυπουργό της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και που αποδίδονται από τον τουρκικό Τύπο στον πρώην Πρωθυπουργό της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ είναι σοβαρές και πρέπει να διερευνηθούν. Η ελληνική πλευρά αναμένει να ενημερωθεί από τις αρμόδιες Αρχές της Τουρκίας».

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Απίστευτο! Πατέρας στην Κίνα κρέμασε την 3χρονη κόρη του από τον 6ο όροφο!


Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίστηκε στο Guangzhou της Κίνας.

Ένας Κινέζος, πατέρας ενός τρίχρονου κοριτσιού έβγαλε και κράτησε κρεμασμένη την κόρη του από το μπαλκόνι του έκτου ορόφου του σπιτιού του.

Το ζευγάρι είχε μετακομίσει λίγες μέρες στη νότια επαρχία της Κίνας και οι γείτονες δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους όταν είδαν περίπου στις 10:30 τον πατέρα ατάραχο να κρατάει στο κενό το κοριτσάκι.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία έφερε ένα μεγάλο μαξιλάρι κάτω από το σπίτι σε περίπτωση που συμβεί το μοιραίο. Οι φωνές της μητέρας ακούγονταν μέσα από το διαμέρισμα ενώ σύμφωνα με τη Daily Mail ο πατέρας έβγαλε το κοριτσάκι στο μπαλκόνι μετά από τσακωμό με τη σύζυγό του.

Η αστυνομία μπήκε στο διαμέρισμα και συνέλαβε τον Κινέζο που ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ανοίγει σχολείο... πορνό!


Απίστευτο και όμως... αληθινό!  Ανοίγει «Σχολείο Πορνό» ή αλλιώς Oxbow Academy για τα εθισμένα έφηβα αγόρια που βλέπουν… πορνό ταινίες!

Πρόκειται για μια κατασκήνωση στην Γιούτα,  στην οποία τα παιδιά παρακολουθούν ακαδημαϊκά μαθήματα από το πρωί μέχρι το βράδυ, ειδικά σχεδιασμένη για να περιορίζει τον εθισμό των αγοριών στην online παρακολούθηση ταινιών πορνό.

Οι γονείς καταβάλλουν το ποσό των 9.000 δολαρίων μηνιαίως και συνομιλούν με τα παιδιά τους μόνο μια φορά την εβδομάδα μέσω Skype, ενώ στην κατασκήνωση απαγορεύονται τα κινητά τηλέφωνα και οι υπολογιστές.

«Ήταν σαν ναρκομανείς που στερούνται τη δόση τους. Οι εξαρτημένοι έφηβοι περνούν ταραγμένοι τα στάδια αποκατάστασης», δηλώνει ο διευθυντής της Ακαδημίας, Stephen Schultz.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Τα 10 πιο τρομακτικά αλλά και πιο ακίνδυνα ζώα του κόσμου (Φώτο)


Πλάσματα που μοιάζουν σαν να βγήκαν απο εφιάλτη και που κανείς δε θα ήθελε να συναντήσει μόνος του στην άγρια φύση. Τα άκακα αυτά «τέρατα» έχουν συνδεθεί κατά καιρούς με δεισιδαιμονίες και θρύλους και είναι απο τα πιο παρεξηγημένα όντα του πλανήτη.

Πράγματι, τα ζώα που ακολουθούν, όσο απωθητικά κι αν φαίνονται, είναι εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο, αφού δεν έχουν ούτε δηλητήριο, ούτε δαγκάνες η κεντρί, ενω η κύρια πηγή τροφής τους είναι φρούτα, έντομα και πλανγκτόν. Ας δούμε λοιπόν τα δέκα πιο τρομακτικά και ταυτόχρονα ακίνδυνα, ζώα που υπάρχουν στη φύση.


1.Aye-aye

Μοιάζει σαν να βγήκε απο ταινία Γκρεμλιν κι όμως αυτό το κατά τ'άλλα συμπαθέστατο πλασματάκι είναι ένα παράξενο είδος λεμούριου που ζει στη Μαδαγασκάρη και είναι απόλυτα φιλικό και ακίνδυνο. Παρολαυτά, κινδυνεύει να εκλείψει αφού οι ντόπιοι το σκοτώνουν λόγω των δεισιδαιμονιών και τον προλήψεων που επικρατούν γι'αυτό.



2.Καρχαρίας- Προσκυνητής

Ο καρχαρίας προσκυνητής (επιστημονική ονομασία Cetorhinus maximus), γνωστός και ως παπάς ή σαπουνάς, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ζωντανό ψάρι, μετά τον φαλαινοκαρχαρία με μήκος μέχρι 12 μέτρα και βάρος 19 τόνους. Αντίθετα όμως με τους αιμοβόρους συγγενείς του, το φιλικό αυτό κήτος, τρέφεται φιλτράροντας το θαλασσινό νερό




3.Νυχτερίδα βαμπίρ

Η τρομακτική τους εμφάνιση και το γεγονός οτι τρέφονται με αίμα έχει δημιουργήσει έναν φρικιαστικό μύθο γύρω απο το όνομά τους. Όμως δε πρόκειται ποτέ να μεταμορφωθούν σε σκοτεινούς τύπους με Τρανσυλβανική προφορά και σίγουρα δε θα πιούν το δικό σας αίμα,α φου ασχολούνται με πελώριες αγελάδες (οι οποίες ελάχιστα ενοχλούνται απο το δάγκωμα τους). Επίσης οι νυχτερίδες αυτές είναι απίστευτα τρυφερές και υιοθετούν με μεγάλη στοργή τα μωρά μιας άλλης νυχτερίδας αν εκείνη πεθάνει.




4.Όρνια

Έχουν δαιμονοποιηθεί γιατί είναι συνυφασμένα με την εικόνα ενός πλάσματος που περιμένει κάποιον να πεθάνει για να τον φάει. Εντάξει δεν είναι και τελείως εξωπραγματικό αυτό, όμως δε πρόκειται να ασχοληθούν μαζί σας καν, τουλάχιστον για όσο αναπνέετε ακόμα....




5. Ταραντούλα Γολιάθ

Το τρομακτικό με αυτό το πλάσμα είναι ότι όταν είχε εντοπιστεί πρώτη φορά, έτρωγε ένα καναρίνι. Παρά το μέγεθος και τη φήμη της όμως, αυτή η γιγάντια ταραντούλα δεν ασχολείται καθόλου με τους ανθρώπους ενω το δάγκωμά τους είναι πιο ανεπαίσθητο κι απο τσίμπημα σφίγγας




6.Αλιγάτορας Γκάριαλ

Μοιάζει πολύ με κροκόδειλο, αν εξαιρέσουμε την λεπτή τεράστια μουσούδα του. Λόγω της εμφάνισής τους πολύ τα φοβούνται και τα συγχέουν με τους σαρκοφάγους συγγενείς τους, όμως αυτό είναι τελείως αβάσιμο. Ο Γκάριαλ έχει πολύ εύθραυστα σαγόνια και αδυνατεί να δαγκώσει άνθρωπο ή οποιοδήποτε μεγάλο ζώο κι έτσι τρέφεται με έντομα και μικρά ψάρια




7.Αράχνη-Καμήλα

Ανατριχιαστικό τεράστιο είδος αράχνης που ζει στις ερήμους και έχει συνδεθεί με περίεργες φήμες όπως το οτι τρώει ανθρώπινο κρέας. Βεβαίως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, αφού αυτό το παράξενο πορτοκαλί εξάποδο ζωάκι, όχι μόνο δε κάνει κακό σε ανθρώπους, αλλά χρησιμοποιείται κιόλας για να καθαρίζει χώρους απο έντομα που αποτελούν την κύρια πηγή τροφής του.




8.Γαλατόφιδο (Milksnake)

O φόβος για αυτά πηγάζει απο τον χρωματισμό τους, ο οποίος είναι τέλεια απομίμηση του δηλητηριώδους coralsnake και αυτό ακριβώς το «καμουφλαζ» τα προστατεύει απο τους επίδοξους θηρευτές. Στην πραγματικότητα όμως είναι εντελώς ακίνδυνο και φιλικό και δε πρόκειται να επιτεθεί αν προπαθήσετε να το κρατήσετε στα χέρια σας.... αρκεί να είστε σίγουροι οτι είναι πράγματι γαλατόφιδο κι όχι το δολοφονικό πανομοιότυπό του coralsnake




9.Σαλάχι Μάντα

Το μεγαλύτερο είδος σαλαχιού στο κόσμο, προκαλεί δέος, όχι μόνο λόγω του μεγέθους του, αλλά και γιατί παραπέμπει στο σαλάχι με το δηλητηριώδες κεντρί. Το συγκεκριμένο είδος όμως, είναι πανέξυπνο και εντελώς ακίνδυνο, δε φέρει καν κεντρί ενω τρέφεται με μικρά ψάρια και πλανγκόν.




10. Θαλάσσιο HatchetFish

Το καλύτερο το κρατήσαμε τελευταίο. Το ψάρι που μοιάζει να βγήκε απο τους χειρότερούς σας εφιάλτες και νομίζω ο λόγος είναι προφανής. Το συγκεκριμένο ψάρι είναι θαλάσσιο και ζεί σε μεγάλα βάθη, ενω αντίθετα απο τα Hatchetfish του γλυκού νερού, τα θαλάσσια είναι τρομακτικά άσχημα. Παρόλαυτά τρέφονται μονάχα με πλανγκτόν και μικρές γαρίδες, ενω ελάχιστα θα ασχοληθούν με τον εκάστοτε δύτη που θα τα κοιτάζει έντρομος


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Πώς το Facebook μας χρησιμοποιεί σαν «πειραματόζωα»


Με περισσότερους από 900 εκατομμύρια χρήστες από όλον τον κόσμο, διατεθειμένους να μοιραστούν μεγάλο όγκο προσωπικών δεδομένων τους, το Facebook αποτελεί αδιαμφισβήτητα το όνειρο κάθε κοινωνικού επιστήμονα

Με επικεφαλής τον Cameron Marlow, η επιστημονική ομάδα του Facebook αποτελείται από 12 ερευνητές που συνδυάζοντας τις γνώσεις τους στα μαθηματικά, τον προγραμματισμό και τις κοινωνικές επιστήμες, συλλέγουν και αναλύουν όλα μας τα δεδομένα, ενώ τελευταία εκτελούν ακόμη και πειράματα στο site.

Σύμφωνα με τον Cameron Marlow, στόχος τους είναι να κατανοήσουν καλύτερα τη συμπεριφορά των χρηστών και όχι να την επηρεάσουν:
“Στόχος μας δεν είναι να αλλάξουμε το μοτίβο της επικοινωνίας στο Facebook αλλά να το κατανοήσουμε σε βάθος ώστε να μπορέσουμε να το προσαρμόσουμε σε αυτό που θέλουν οι χρήστες. “

Οι χρήστες του Facebook καθημερινά αυξάνονται. Και φυσικά, όπως συνηθίζει, το κοινωνικό δίκτυο δεν πρόκειται να ζητήσει τη συγκατάθεση μας για να συμμετάσχουμε ως πειραματόζωα.


Διαβάστε παρακάτω »

Πώς να εξηγήσεις σε μια γυναίκα τι είναι το οφσάιντ!


Όλοι έχετε δυσκολευτεί να εξηγήσετε σε μία γυναίκα τον ορισμό του οφσάιντ...

Όσο και να προσπαθείτε, ελάχιστες το έχουν καταλάβει. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μία ιστοριούλα που ίσως σας βοηθήσει. Διαβάστε την καλά και μετά ετοιμαστείτε για… μάθημα ή αν είστε κοπέλες, ακόμα καλύτερα, ξεκινάμε…

Κυρίες και δεσποινίδες,
Διαβάστε ΠΟΛΥ προσεκτικά τα παρακάτω μέχρι το τέλος της σελίδας. Αυτές οι πληροφορίες θα σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες αυτήν την εποχή.
Φανταστείτε πως βρίσκεστε στα “Zara” ένα Σάββατο απόγευμα. Γίνεται ο χαμός και περιμένετε στην ουρά για να πληρώσετε.

Μία άλλη κυρία βρίσκεται στην αρχή της σειράς στο ταμείο και πληρώνει. Ανάμεσα σε εσάς και την πρώτη κυρία (που πληρώνει) βρίσκεται μια τρίτη κυρία.

Ακριβώς πίσω από το κεφάλι της ταμίας βρίσκεται ένα ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ζευγάρι παπούτσια που δεν είχε πέσει στην αντίληψή σας μέχρι πρότινος. Η ταμπέλα από πάνω του γράφει: "Τέλος Εποχής – 50%".

Παράλληλα με τον ενθουσιασμό σας με σφυγμούς εκστατικού χαρακτήρα, συνειδητοποιείτε πως η κυρία μπροστά σας κοιτάει ακριβώς τα ίδια παπούτσια που σας χάρισαν στιγμές ακαριαίας ηδονής.

Και οι δύο (εσείς και η εν λόγω κυρία) έχετε αφήσει τις τσάντες σας στις αντίστοιχες φίλες σας (γιατί shopping χωρίς τη φίλη μας δεν είναι shopping) και έχετε πάνω σας μόνο τα λεφτά που χρειάζονται για τα ψώνια που κρατάτε.

Θα ήταν πραγματικά αγενές και ανήκουστο για μια "chic" κοπέλα σαν και σας να μπείτε μπροστά από την κυρία χωρίς να έχετε την τσάντα με τα λεφτά μαζί σας (σας θυμίζουμε πως την κρατάει η φίλη σας), ενώ πάνω σας έχετε μόνο όσα λεφτά χρειάζονται για να αγοράσετε τα παπούτσια που κρατάτε.

Όμως για καλή σας τύχη διασταυρώνετε τα βλέμματά σας με τη φίλη σας, η οποία καταλαβαίνει αμέσως την κατάσταση και ετοιμάζεται να σας πετάξει την τσάντα σας προκειμένου να έχετε επιπλέον χρήματα για να αγοράσετε τα πεδιλάκια που μπανίσατε.

Εάν σας την πετάξει, για να την πιάσετε θα πρέπει να προσπεράσετε την κυρία-ανταγωνιστή σας και άρα να αγοράσετε πρώτη τα παπούτσια. Αυτό θα ήταν σωστό και καθόλου αγενές. Έτσι δεν είναι;

Απεναντίας, εάν περνάγατε μπροστά της πριν η φίλη σας σας πετάξει την τσάντα (και φαινόταν εν τέλει ότι της φάγατε τη σειρά εν ψυχρώ και με μόνο σκοπό να "αρπάξετε" τα παπούτσια από εκείνη) θα ήταν μεν σωστό, αλλά πάρα πολύ αγενές (πράγμα που δεν σας αρμόζει).

Θυμηθείτε πως θα ήταν τελείως απρεπές να προσπεράσετε πριν σας πετάξουν την τσάντα σας!!!

Ξανασκεφτείτε λίγο όλο αυτό το σκηνικό κυρίες και δεσποινίδες μου….

Λίγο ακόμα….

Μια μικρή προσπάθεια...

Ακριβώς!!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! Μόλις καταλάβατε τον κανόνα του OFFSIDE θέλουμε να ελπίζουμε!!!

Διαφορετικά υπάρχουν και οι 2 παρακάτω ευκολότεροι μάλλον τρόποι:
 




Διαβάστε παρακάτω »

Herbal Tea: Ένα 100% ελληνικό προϊόν με ποιότητα και μέλλον


Η εμπορική εταιρεία Intergamma A.E αποφάσισε να περάσει και στην παραγωγή, με ένα αφέψημα που φτιάχνεται αποκλειστικά από βότανα της ελληνικής γης και είναι ευεργετικό για την υγεία του ανθρώπου.

Συζητιέται όλο και πιο έντονα: Είναι άλλο πράγμα η ελληνική παραγωγή και άλλο το ποιοτικό ελληνικό προϊόν. Για να μην παραμείνει ένα απλό ευχολόγιο το «ανάπτυξη μέσω της παραγωγής», αυτό που κάθε πολιτικός, πανεπιστημιακός, επιχειρηματίας προτείνει ως την μοναδική σωτηρία της Ελλάδας από την κρίση, δεν αρκεί απλά να παράγουμε. Πρέπει να παράγουμε προϊόντα με ιδιαίτερη ποιότητα, προϊόντα που θα κινήσουν το ενδιαφέρον στο εξωτερικό και θα φέρουν έσοδα στην χώρα από εισαγωγές.

Τα «ανώνυμα», μαζικής παραγωγής προϊόντα κοστίζουν, έτσι κι αλλιώς, απείρως φθηνότερα αν κατασκευάζονται στην Κίνα ή την Ταϊβάν –γιατί να θελήσει κάποιος να αγοράσει ένα τέτοιο, made in Greece, δηλαδή πολύ πιο ακριβό; Αν όμως η διαφορά στην τιμή δικαιολογείται απολύτως από την διαφορά στην ποιότητα; Είμαστε τυχεροί που έχουμε μια υπέροχη ελληνική φύση (και, βέβαια, το περίφημο «ελληνικό δαιμόνιο») και μπορούμε να παράγουμε προϊόντα ποιοτικώς ανώτερα. Στο χέρι μας, τώρα, είναι να εντατικοποιήσουμε την παραγωγή και να αυξήσουμε τις εξαγωγές. Και, προτίστως, να πείσουμε τους εαυτούς μας για το πόσο καλύτερα είναι τα προϊόντα μας από τα ξένα, να αρχίσουμε επιτέλους να... ψωνίζουμε ελληνικά.


Το τσάι των Ελλήνων!

Το Herbal, the Greek Tea δεν έχει την ιστορία των υπολοίπων προϊόντων που σάς έχουμε παρουσιάσει στα ως τώρα αφιερώματα της στήλης «Ψωνίζουμε Ελληνικά». Γι’ αυτό και αποτελεί μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση. Πρόκειται για ένα προϊόν 100% ελληνικό, ένα αφέψημα από εκχυλίσματα της φύσης μας (όπως τσάι του βουνού, λουΐζα, μαραθόσπορο, ιβίσκο κ.α.), ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό. Και, βεβαίως, πρόκειται για κάτι που γεννήθηκε μέσα στην κρίση. Για μια προσπάθεια αναγέννησης της ελληνικής οικονομίας ακριβώς με την συνταγή που περιγράφουμε στην στήλη μας. Όπως είναι λογικό, τράβηξε αμέσως την προσοχή μας και επικοινωνήσαμε με τον κ. Γεώργιο Κωνσταντάτο, Γενικό Διευθυντή της εταιρείας Intergamma που το κατασκευάζει, προκειμένου να μας μιλήσει για την φιλοσοφία της και την (παράτολμη για πολλούς) επιχειρηματική κίνηση να ξεκινήσει μια τέτοια παραγωγή μέσα στο 2012!

Μάς μίλησε αρχικά για την μικρή ιστορία της Intergamma, που ξεκίνησε ως μια πολυμετοχική εμπορική εταιρεία εισαγωγών πριν 4 χρόνια (διέθετε ζαχαρώδη, παιχνίδια, είδη οικιακής χρήσης και πολλά άλλα προϊόντα σε ένα ιδιαίτερα ευρύ δίκτυο πωλήσεων σε όλη την Ελλάδα –μέτοχοί της εξάλλου είναι μερικοί από τους σημαντικότερους χονδρεμπόρους ζαχαρωδών και ποτών της χώρας). Και μετά μάς εξήγησε το πώς ελήφθη η απόφαση να περάσει η εταιρεία από την εισαγωγή στην παραγωγή. Να πάρει, δηλαδή, την αντίστροφη πορεία από αυτήν που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στις ελληνικές επιχειρήσεις τις τελευταίες 3 δεκατίες και που τόσα δεινά επέφερε στην οικονομία του τόπου:

«Τον τελευταίο χρόνο διακρίναμε μια στροφή του καταναλωτή σε ελληνικά προϊόντα και το Δ.Σ. της εταιρείας πήρε την απόφαση να δοκιμάσουμε κι εμείς την παραγωγή. Ο κ. Γιώργος Λαγωνίκας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, είναι γνώστης των βοτάνων της ελληνικής φύσης και της ιστορίας τους από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Μάς πρότεινε και μας παροτρύνε, να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που πάνω απ’ όλα θα είναι καλό για τον άνθρωπο –και που, βεβαίως, λείπει από την αγορά, όχι μόνο την ελληνική, αλλά και την διεθνή -ένα αφέψημα από ελληνικά ευεργετικά βότανα».


Μια γενναία κίνηση

Ο κ. Κωνσταντάτος μάς μιλάει για τον φυσικό πλούτο της χώρας και μάς περιγράφει μια παρόμοια φιλοσοφία μ’ εκείνην της Apivita, που σάς παρουσιάσαμε την περασμένη εβδομάδα: η ελληνική φύση, οι θεωρίες του Ιπποκράτη, η φροντίδα για τον άνθρωπο πάνω απ’ όλα. Αυτό, βεβαίως, που διαφέρει στις δύο περιπτώσεις είναι ότι η Apivita είναι μια εταιρεία με ιστορία 33 ετών που απλά συνέχισε την πετυχημένη της συνταγή και μέσα στην κρίση, ενώ η Intergamma τολμάει σε αυτό το δυσχερές περιβάλλον που ζούμε όλοι σήμερα να δημιουργήσει κάτι από το μηδέν. Όπως είναι λογικό, εκφράζουμε την απορία μας στον κ. Κωνσταντάτο:

«Πεποίθηση μας είναι ότι η καλύτερη περίοδος για ανάδειξη νέων προσπαθειών είναι σε περιόδους κρίσης. Το κενό που δημιουργείται λόγω κρίσης στους “μεγάλους” αφήνει πεδίο δράσης για νέες προσπάθειες. Έτσι κατ’ αρχάς με το προϊόν μας ενισχύουμε την ελληνική οικονομία. Το Herbal Tea παράγεται στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Νάουσα της Μακεδονίας από τα κρυστάλλινα πλούσια νερά της. Παράγεται από την εταιρεία “Τενεδιός”, με την ενασχόληση του ίδιου του κ. Κωνσταντίνου Τενεδιού, του Ευαγγέλου, προσωπικά. Οι σπουδές του ως Τεχνολόγου Τροφίμων αλλά και η συσσωρευμένη εμπειρία του στο χώρο από το 1924 (τρίτη γενιά) διασφαλίζουν την ανώτερη ποιότητα του προϊόντος. Eίναι μια ελληνική εταιρεία παρασκευής αναψυκτικών που προσάρμοσε τις εγκαταστάσεις της ειδικά για το δικό μας τσάι. Κατά δεύτερον χρησιμοποιούμε βότανα από κάθε γωνιά της Ελλάδας –η κάθε μια έχει και το δικό της-, δίνοντας πάλι δουλειά σε ελληνικά αγροτικά χέρια. Από ‘κει και πέρα, ένα τέτοιο προϊόν λείπει από την αγορά. Είναι 100% φυσικό και είναι ευεργετικό για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ως γλυκαντικό χρησιμοποιούμε γλυκοζίτες στεβιόλης (Στέβια), ένα βότανο που ξεκίνησε από την Νότιο Αμερική και σήμερα καλλιεργείται ανά τον κόσμο και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπως και στην Μακεδονία. Θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε χημικά γλυκαντικά, που θα έριχναν και το κόστος μας και την τελική τιμή του προϊόντος, αλλά τότε δεν θα ήμασταν συνεπείς σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε –να δώσουμε ένα ευεργετικό προϊόν, ανώτερης ποιότητας, στον καταναλωτή. Η συνταγή της επιτυχίας μας είναι ακριβώς αυτή: ότι δεν υπάρχει ανταγωνιστικό προϊόν ούτε στην ελληνική, ούτε στην ευρωπαϊκή αγορά. Δεν πάμε να ανταγωνιστούμε κανέναν γιατί στην πραγματικότητα προς στιγμή δεν έχουμε ανταγωνιστή. Το Herbal Tea, μπορεί κάποιος να το αγοράσει σήμερα από το περίπτερο για να δροσιστεί και να επωφεληθεί τις ιδιότητες των βοτάνων, αλλά μπορεί να το φέρει και στο σπίτι, να το ζεστάνει και να το απολαύσει σαν ζεστό ρόφημα χωρίς να χάσει τις ιδιότητες του».

Όντως, πολύς κόσμος αγάπησε το «Τσάι των Ελλήνων – Herbal Tea» από την πρώτη κιόλας ημέρα της κυκλοφορίας του στα περίπτερα, λίγο μετά το φετινό Πάσχα. Σε λίγο καιρό το ελληνικό αφέψημα θα βρίσκεται και στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Αυτό, όμως, που κάνει ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι η άμεση ανταπόκριση της ευρωπαϊκής αγοράς. Όπως μας λέει ο κ. Κωνσταντάτος, η Intergamma βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με αρκετές εταιρείες του εξωτερικού, για να αρχίσει και εξαγωγές του Herbal Tea.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από την ως τώρα πορεία του στην αγορά μας, αλλά είμαστε ακόμα στην αρχή και θέλει πολύ αγώνα και δουλειά λόγω της κατάστασης στην οποία έχει βρεθεί η αγορά με την παρατεταμένη οικονομική κρίση», μάς εξηγεί ο κ. Κωνσταντάτος και μάς λέει πως η Intergamma κινείται με πολύ μεθοδικές, προσεκτικές κινήσεις στην προώθηση του προϊόντος της, με κύριο μέλημά της εταιρείας την προσφορά και τον σεβασμό του καταναλωτή και σε δεύτερο βαθμό τον τζίρο και την απόδοση της κερδοφορίας της εταιρείας. «Το αν θα αποδώσει ο τρόπος μας, θα το κρίνει η ίδια η αγορά».


Τι είναι το Herbal, the Greek Tea

Η διαφοροποίηση και η καινοτομία του Herbal Tea έγκειται στο ότι διαθέτει πλούσια και ιδιαίτερη γεύση, χωρίς να περιέχει ζάχαρη, καφεΐνη, τεχνητά γλυκαντικά και χρωστικές ουσίες. «Τα βότανα τα συγκεντρώνουμε  με την παρουσία γεωπόνου, και στη συνέχεια με την επίβλεψη τεχνολόγου τροφίμων προχωράμε στην παραγωγική διαδικασία εκχείλισης των βοτάνων, όπου παίρνουμε το 90-95% του συνόλου των ευεργετικών ιδιοτήτων, που τα βότανα αυτά μπορούν να μας προσφέρουν, χωρίς να καταστρέφονται τα θερμοευαίσθητα συστατικά τους», μάς εξηγεί ο κ. Κωνσταντάτος. Το προϊόν αυτό, εφόσον για γλυκαντική περίεχει Στέβια, δεν περιέχει ζάχαρη και μπορεί να καταναλωθεί και από διαβητικούς, αλλά και κάθε ένας που αποφεύγει τη ζάχαρη. Φυσικά έχουμε δεχτεί αρκετά μηνύματα από διαβητικούς καταναλωτές, ότι με την κατανάλωση  Herbal Tea έχει σημειωθεί ρήξη μονάδων του ζαχάρου τους κατά την μέτρηση τους, κάτι το οποίο μας ήταν άγνωστο»

Σε αντίθεση με άλλα αναψυκτικά που έχουν στην σύνθεση τους στρεσογόνα διεγερτικά χημικά, το Herbal Tea βοηθάει τον ανθρώπινο οργανισμό να επανέλθει στη φυσιολογική του λειτουργία βάσει των ιδιοτήτων των βοτάνων (που έχουμε από την βιβλιογραφία), τον απαλλάσσει από τις τοξίνες και τις βλαβερές ρίζες (ουσίες), που έχουν συσσωρευτεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, γι’ αυτό και είναι μοναδικό και πρωτότυπο προϊόν.

Το Herbal Tea κυκλοφορεί σε δύο γεύσεις, λεμόνι και ρόδι που κύρια είναι δηλωτικές της διαφορετικής σύνθεσης των βοτάνων που χρησιμοποιήθηκαν. Έτσι βάσει των ιδιοτήτων τους, το Herbal Tea με άρωμα λεμόνι μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση και την αποβολή του άγχους και το Herbal Tea με άρωμα ρόδι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης. Περισσότερες πληροφορίες για το Herbal Tea, που αυτήν την στιγμή κυκλοφορεί στην αγορά σε συσκευασίες των 500 ml (με προτεινόμενη λιανική τιμή 2 ευρώ), αλλά και για τα βότανα της ελληνικής φύσης μπορείτε να βρείτε στο site της εταιρείας, αλλά και στην σελίδα της στο Facebook, όπου τις επόμενες ημέρες πρόκειται να διενεργηθεί και ένας άκρως καλοκαιρινός και διαδραστικός διαγωνισμός.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Πως άλλαξε ο κόσμος μέσα σε 100 χρόνια! (Φώτο)


Οι τεράστιες βιβλιοθήκες του παρελθόντος σήμερα έχουν «στριμωχθεί» σε ένα μικρό φλασάκι...

Οι αγγελιαφόροι που πριν από 100 χρόνια κάλυπταν τεράστιες αποστάσεις προκειμένου να μεταφέρουν μηνύματα, σήμερα έχουν... ηλεκτρονική μορφή!

Οι υπολογιστές που κάποτε δεν χωρούσαν σε ένα δωμάτιο, στις μέρες μας βρίσκονται ακόμα και στη παλάμη μας!

Ο κόσμος πριν από 100 χρόνια είχε άλλη μορφή...

Δείτε το νέο πρόσωπο του σημερινού κόσμου!



Διαβάστε παρακάτω »