Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Κατέβασαν τον υπουργό από το αυτοκίνητο για να το κατασχέσουν!


Πού συνέβη αυτό; Στην Κύπρο! Δικαστικοί επιμελητές μετέβησαν χθες το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών στη Λευκωσία, με σκοπό να εκτελέσουν Δικαστικά Διατάγματα για κατάσχεση κρατικής κινητής Περιουσίας ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ. Κατέβασαν λοιπόν τον υπουργό Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλή Συλικιώτη από το αυτοκίνητο και προχώρησαν στην κατάσχεση του οχήματος. Στο υπουργείο έχουν συγκεντρωθεί και φορτηγά ώστε να φορτωθούν αυτοκίνητα, έπιπλα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και άλλος εξοπλισμός, με σκοπό να ακολουθήσει εκποίηση ώστε να πληρωθούν ιδιώτες στους οποίους το κράτος χρωστάει χρήματα από 30 απαλλοτριώσεις. Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών δεν επέτρεψε στους επιδότες να προχωρήσουν στην κατάσχεση και κλήθηκε η αστυνομία για να βοηθήσει στην εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων.

Τελικά μετά την παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα, για διευθέτηση των Δικαστικών Διαταγμάτων, οι δικαστικοί επιδότες αποχώρησαν από το υπουργείο Οικονομικών και ο οδηγός του υπουργού εμπορίου παρέλαβε και πάλι το αυτοκίνητο πριν αυτό να φορτωθεί σε ειδικό φορτηγό που βρισκόταν έξω από το Υπουργείο. Πριν λίγες ημέρες υπήρξε παρόμοιο περιστατικό στην Πάφο με κατάσχεση κρατικών αυτοκινήτων.

Μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας… Συχνά λέμε να πάρουμε παράδειγμα από τους αδελφούς Κυπρίους (και ας μην πήραν το αυτοκίνητο τελικά), για διάφορα θέματα που αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση, το Φορολογικό Σύστημα και άλλα πολλά, όμως μένουμε μονίμως μετεξεταστέοι… Την ίδια ώρα εμείς σε αντιδιαστολή είμαστε εγκλωβισμένοι στη λίστα Λαγκάρντ και με τα στικάκια που έχουμε χάσει τον λογαριασμό πόσα, πού, πότε ποια, από ποίον και πάει λέγοντας, οδεύοντας με όλο αυτόν τον ντόρο που γίνεται – όπως και κατά το παρελθόν με αντίστοιχη φασαρία – , ολοταχώς προς τη ζεστή αγκαλιά της … Ασυλίας και τελικά της παραγραφής. Ούτε λόγος φυσικά να γίνεται και το θέμα της … αξιοποίησης της λίστας και τι αποτελέσματα υπάρχουν από αυτή. Την ίδια ώρα η Κοινωνία βρίσκεται στα κάγκελα και οι επιχειρήσεις ζητούν ανάσα ρευστότητας και ένα καθαρό και σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον, που επί του παρόντος τουλάχιστον, όλα αυτά βρίσκονται στη σφαίρα της θεωρίας. Πολύ κουβέντα, λίγες πράξεις, όπως πάντα…

Διαβάστε παρακάτω »