Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Megan Fox. H απόλυτη φαντασίωση των αντρών

Νέα φωτογράφιση της ηθοποιού

Αναμφισβήτητα η Megan Fox είναι μια από τις πιο σέξι 
 παρουσίες του Χόλιγουντ! Μάλιστα, πολλοί θεωρούν ότι από τότε που βγήκε στο προσκήνιο, η Angelina Jolie έχει χάσει τον ύπνο της!

Η «καυτή» ηθοποιός φωτογραφήθηκε για την «Elle» Ιαπωνίας, ενώ στη συνέντευξή της μοιράστηκε και μερικά από τα μυστικά ομορφιάς της...

«Τρώω 5 φορές την ημέρα και δεν κάνω δίαιτα, αλλά τρώω υγιεινά», λέει απαντώντας παράλληλα στις φήμες περί νευρικής ανορεξίας.



Δείτε τη φωτογράφιση...
Διαβάστε παρακάτω »

Jennifer Nicole Lee. Βγήκε από τα ρούχα της και μπήκε στην κουζίνα

Βγήκε από τα ρούχα της και μπήκε στην κουζίνα

Δεν είναι μόνο σέξι, ούτε μόνο γυμνάστρια! 

Είναι πάνω από όλα μάνα δύο παιδιών και φροντίζει πάντα για τη διατροφή τους.
Τα μυστικά της λοιπόν, για μια υγιεινή διατροφή μοιράστηκε η γνωστή γυμνάστρια με τους θαυμαστές της με το νέο βιβλίο μαγειρικής το οποίο αναμένεται άμεσα στις προθήκες των βιβλιοπωλείων.
Στο πλαίσιο του νέου της εγχειρήματος πόζαρε στην κουζίνα και από ό,τι φαίνεται της πάει πολύ.
Και μάλλον, θα είναι από τις ελάχιστες φορές που περισσότεροι θα είναι οι άνδρες που θα αγοράσουν το βιβλίο μαγειρικής...

Για ευνόητους λόγους!




Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Η Βανέσα Χολέβα σε καυτές φωτογραφίες!


Μοντέλο, παρουσιάστρια, D.J., όποια κι αν είναι η ιδιότητα της εμείς προτιμάμε να την προσφωνούμε Miss Sexy.

Η Βανέσα Χολέβα σε πόζες που θέλουμε κάθε μέρα να βλέπουμε. Οι βραδιές στα κλάμπς που παίζει μουσική ιδιαίτερες, δεν ακούς μόνο τους ήχους αλλά την… ακούς μαζί της!
Η δυσάρεστη είδηση για το ανδρικό κοινό της είναι το γεγονός ότι φορά βέρα στο δεξί.
Σε αυτή την περίπτωση ταιριάζει η προτροπή: Δεν αγγίζεις, μόνο βλέπεις!

Δες τις καυτές φωτογραφίες της
 

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Σε εποχή κρίσης: 6ο στον κόσμο το Πολεμικό Ναυτικό, 24ο το Τουρκικό!

Σε εποχή κρίσης: 6ο στον κόσμο το Πολεμικό Ναυτικό, 24ο το Τουρκικό!

Στην εποχή των μεγάλων περικοπών στις Ένοπλες Δυνάμεις το Πολεμικό Ναυτικό κρατάει ψηλά τη σημαία της εθνικής μας υπερηφάνειας.

Στην database της ιστοσελίδας STRATEGYPAGE  όχι μόνο περιλαμβάνεται στη λίστα των κορυφαίων 40 πολεμικών ναυτικών διαφόρων χωρών.
Αλλά το δικό μας ναυτικό βρίσκεται σε περίοπτη θέση: Είναι 6ο στον κόσμο! Αρκετές θέσεις χαμηλότερα εμφανίζεται αυτό της Τουρκίας, η οποία είναι στην 24η.

Για την τελική κατάταξη ελήφθησαν υπ’ όψιν στοιχεία που έχουν να κάνουν με την κατάρτιση του προσωπικού και τα μέσα που διαθέτουν.

Αρκεί να δει κανείς ότι στη 2η θέση είναι η Βρετανία, στην 3η το Ισραήλ και ακολουθούν Καναδάς και Ιαπωνία

Η χώρας μας μοιράζεται την 6η θέση με την Ολλανδία, τη Νορβηγία και την Αυστραλία.

"Μέγα το της θαλάσσης κράτος"…

Δείτε όλη τη λίστα εδώ

Πηγή



Διαβάστε παρακάτω »

Τα πρακτικά του κατοχικού δανείου. Τελικά ποιος χρωστάει σε ποιον;

Η Ελλάδα διατηρεί κάθε δικαίωμα διεκδίκησης για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο που υποχρεώθηκε να καταβάλει στους δυνάστες της. 
Το θέμα του κατοχικού δανείου παραμένει πάντα ανοικτό και σήμερα το ύψος της οφειλής ανάγεται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, αναλόγως του τρόπου υπολογισμού. Μόνο από την πρώτη αποτίμηση που έγινε αμέσως μετά τον πόλεμο, από την Τράπεζα της Ελλάδος, φαίνεται ότι το ποσό αντιστοιχούσε σε 4,5 εκατ. χρυσές λίρες Αγγλίας.


Διαβάστε για τον καταναγκαστικό δανεισμό όταν με το πιστόλι στον κρόταφο οι κατακτητές, υποχρέωσαν την σκλαβωμένη Ελλάδα, που αντιμετώπιζε το φάσμα της πείνας, να χρηματοδοτήσει τη διαβίωση των δυνάμεων κατοχής.

Πρόκειται για τα πρακτικά της δανειακής σύμβασης όταν οι Ιταλοί και οι Γερμανοί στη Συνδιάσκεψη της Ρώμης μόνοι τους αποφάσισαν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τους δανείσει… για τη διαβίωση των στρατευμάτων τους.


τα πρακτικά της δανειακής σύμβασης όταν οι Ιταλοί και οι Γερμανοί στη Συνδιάσκεψη της Ρώμης μόνοι τους αποφάσισαν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να τους δανείσει

Μια ακόμα ιδιαίτερα σημαντική πτυχή είναι η επίσημη αναγνώριση του δανεισμού από τις ίδιες τις κατοχικές αρχές οι οποίες είχαν ξεκινήσει την αποπληρωμή… καταβάλλοντας μάλιστα τις πρώτες 19 δόσεις, όπως προκύπτει από έγγραφα που παρουσιάζει κ. Τάσος Ηλιαδάκης, πολιτειολόγος και καθηγητής Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, τα οποία αποτυπώνουν με λεπτομέρειες τη διαδικασία του αναγκαστικού δανεισμού.


Το ξέχασαν

Το δάνειο υπεγράφη με όλους τους τύπους, η Ελλάδα πλήρωνε αναγκαστικά αλλά και οι Γερμανοί σύμφωνα με την πρόβλεψη άρχισαν να ξεπληρώνουν τις οφειλές τους. Υστερα βέβαια το χρέος… έπεσε στη λήθη της ιστορίας και το κατοχικό δάνειο ουδέποτε αποπληρώθηκε.
"Από το 1941 η Ελλάδα βίωνε έναν τρομακτικό λιμό. Ακόμα και ο διαβόητος υπουργός προπαγάνδας των ναζί ο Γκέμπελς έγραφε στο ημερολόγιό του για την Ελλάδα όπου η πείνα έχει καταστεί ενδημική νόσος."

Πιστώσεις κατοχικού δανείου
Στους δρόμους της Αθήνας οι άνθρωποι πεθαίνουν κατά χιλιάδες από εξάντληση. Το Λονδίνο είχε κηρύξει την Ελλάδα σε επισιτιστική καραντίνα με στόχο να πλήξει την οικονομία του Αξονα, αλλά και να υποκινήσει στην Ελλάδα την αντίσταση.

Ο υποσιτισμός απασχολούσε τους Γερμανούς στο μέτρο που αυτός μπορούσε να υποκινήσει λαϊκές αναταραχές. Παράλληλα και ο Μουσολίνι πίεζε τον Χίτλερ να μειώσει τις δαπάνες κατοχής στην Ελλάδα και η κυβέρνηση Τσολάκογλου διαμαρτυρόταν για τα υπέρογκα έξοδα κατοχής» σημειώνει ο κ. Τάσος Ηλιαδάκηςν συγγραφέας αποκαλυπτικών έργων και βιβλίων για τα γεγονότα της εποχής.

« Το πρόβλημα θα απασχολήσει και θα λάβει οξύτατη μορφή στην ιταλογερμανική Δημοσιονομική Συνδιάσκεψη εμπειρογνωμόνων στη Ρώμη, από τα μέσα Ιανουαρίου μέχρι τον Μάρτιο του 1942. Ο οικονομικός πληρεξούσιος της Ιταλίας στην Ελλάδα, Ντ’ Αγκοστίνι, πρότεινε τη συμβιβαστική λύση του δανείου. Δηλαδή οι πέραν των εξόδων κατοχής, αναλήψεις των Δυνάμεων Κατοχής να χρεώνονται από την Ελλάδα ως δάνειο αυτής προς τη Γερμανία και την Ιταλία».

Στις 14.3.1942 τερματίζεται η Συνδιάσκεψη της Ρώμης με την υπογραφή και του κατοχικού δανείου. Τη σύμβαση υπέγραψαν οι πληρεξούσιοι της Ιταλίας και της Γερμανίας στην Ελλάδα, αντίστοιχα Γκίτζι και Αλτενμπουργκ. Στους άμεσα ενδιαφερόμενους, στην Ελλάδα δηλαδή, η συμφωνία ανακοινώθηκε εννέα ημέρες μετά.
Σύμφωνα με αυτήν:

  • Η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται κατά μήνα να καταβάλλει έξοδα κατοχής 1,5 δισ. δρχ., ποσό το οποίο θα κατανέμεται εξίσου μεταξύ των δύο Δυνάμεων Κατοχής (άρθρο 2).
  • Οι αναλήψεις από την Τράπεζα της Ελλάδος άνω του ποσού αυτού θα χρεώνονται ως δάνειο στις κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Ιταλίας σε δραχμές άτοκες (άρθρο 3).
  • Η επιστροφή των δανειακών αναλήψεων θα γίνει αργότερα (άρθρο 4).
  • Η συμφωνία ισχύει αναδρομικά από 1.1.1942 (άρθρο 5).


Η πρώτη τροποποίηση

Οταν το 1,5 δισ. δρχ. τον μήνα έγινε 8 δισ. εν μία νυκτί


«Ηταν συμφωνία μεταξύ Γερμανίας και Ιταλίας, που επιβάλλεται στην Ελλάδα. Δηλαδή είναι αναγκαστικό δάνειο. Υπόχρεος καταβολής του είναι η Ελληνική Κυβέρνηση και όχι η Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Επομένως ο νόμιμος διεκδικητής του είναι η ελληνική κυβέρνηση. Το ύψος των συνολικών αναλήψεων και πότε αυτές θα σταματήσουν δεν προσδιορίζονται. Οι αναλήψεις γίνονται κατά μήνα και δεν προσδιορίζεται ούτε το ύψος των άνω του 1,5 δισ. δρχ. ποσού ούτε το για πόσους μήνες θα έπαιρναν αυτά οι Αρχές Κατοχής» εξηγεί ο κ. Ηλιαδάκης. «Η χρέωση θα γίνεται σε δραχμές. Οι δραχμές όμως αυτές αντιστοιχούσαν σε εντελώς καθορισμένο ποσό μάρκων που ήδη είχαν απαιτήσει οι Γερμανοί από την ΤτΕ η οποία υποχρεώνεται ”όπως ρυθμίζει κατά τοιούτον τρόπον την επάρκειαν του χαρτονομίσματος εις δραχμάς ώστε να εξασφαλισθή μηνιαίως, διά τας ανάγκας του γερμανικού στρατού, ποσόν 25 εκ. μάρκων”. Επομένως η απαίτηση είναι σε μάρκα και το 1,5 δισ. δρχ. της συμφωνίας της Ρώμης δεν είναι τίποτα άλλο παρά τα 25 εκ. μάρκα».

Ο αδηφάγος πληθωρισμός όμως εξανέμιζε το ποσό του 1,5 δισ. δρχ. και τελικά η συμφωνία από 2 Δεκεμβρίου 1942 θα τροποποιηθεί «κοινή συναινέσει».

Ετσι το 1,5 δισ. δρχ. θα γίνει 8 δισ., τα οποία θα αναπροσαρμόζονται με κινητή τιμαριθμική κλίμακα από τα αγαθά που κατονομάζει. Επομένως τα άνω των 8 δισ. δρχ. ποσά, όπως αυτά προσδιορί­ζονται από την τροποποίηση, θα χρεώνονται ως δάνειο. Τα δανειακά ποσά που ήδη είχαν πάρει, όπως και αυτά που θα πάρουν μέχρι την 31.3.1943, θα αρχίσουν να εξοφλούνται από τον Απρίλιο του 1943 με δόσεις.

Συνεπώς το αρχικό αναγκαστικό δάνειο μεταπίπτει σε κανονικό συμβατικό δάνειο και τα ποσά είναι σε σταθερό νόμισμα. « Τα δανειακά ποσά σταματούν την 1.4.1943, οπότε αρχίζει η άτοκος επιστροφή τους. Επειδή οι δανειακές αναλήψεις δεν σταμάτησαν, αν και πραγματοποίησαν δέκα εννέα επιστροφές (19), οπότε και σταμάτησαν την καταβολή των υπολοίπων. Από τότε το δάνειο καθίσταται έντοκο λόγω υπερημερίας», υπογραμμίζει ο κ. Ηλιαδάκης για την περίοδο που οι ναζί πλήρωναν μεν τις δόσεις του χρέους τους, αλλά έπαιρναν αναγκαστικά όλο και περισσότερα.


Η 2η τροποποίηση

386,4 δισ. δρχ. οικειοποιήθηκαν οι κατακτητές


Οπως λέει ο κ. Ηλιαδάκης, ακολούθησε και δεύτερη τροποποίηση που έγινε 18-5- 1943. «Οι αρχές Κατοχής επανήλθαν στις δίχως όριο αναλήψεις προκαταβο­λών και ο πρωθυπουρ­γός Ι. Ράλλης θα διαμαρτυρηθεί και θα ζητήσει να σταματήσει η έκδοση χαρτονομί­σματος. Εξι ημέρες μετά οι Αρχές Κατοχής προχώρησαν σε δεύτερη αναπροσαρμογή σύμφωνα με την οποία καταργείται ο περιορισμός του ανώτατου ορίου των προκαταβολών, δηλαδή των 8 δισ. δρχ. κατά μήνα και αλλάζει η βάση της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των εξόδων κατοχής», υπογραμμίζει ο κ. Ηλιαδάκης και συνεχίζει: «Με την κατάργηση του ορίου οι Αρχές Κατοχής μπορούσαν κατά βούληση να χαρακτηρίζουν το μεγαλύτερο μέρος ως έξοδα κατοχής και το μικρότερο ως δάνειο. Τόσο η δεύτερη όσο και η τρίτη τροποποίηση που θα ακολουθήσει επιτείνουν τη μετατροπή του δανείου από αναγκαστικό σε συμβατικό, που ήδη είχε γίνει με την πρώτη τροποποίηση». Το διάστημα αυτό οι κατακτητές θα πάρουν από την Τράπεζα της Ελλάδας 386,4 δισεκατομμύρια δραχμές και μετά τον Σεπτέμβριο του ’43 όταν συνθηκολόγησε η Ιταλία, οι Γερμανοί θα αυξήσουν τις αναλήψεις των δανειακών προκα­τα­βολών κατά το μερίδιο της Ιταλίας, το οποίο βεβαίως οικειοποιούνται…


Η επιστροφή των οφειλόμενων


Η Γερμανία αποφεύγει να κάτσει στο τραπέζι

Το αναγκαστικό δάνειο που κατέβαλε η Ελλάδα αποτελεί μια ξεχωριστή πτυχή εκτός από τις γενικές επανορθώσεις που διεκδικεί η χώρα μας, τη λεηλασία προσωπικών περιουσιών και την αποζημίωση για το ολοκαύτωμα χιλιάδων χωριών. Το δάνειο, δηλαδή, δεν αποτελεί ούτε επανόρθωση ούτε αποζημίωση.

« Πολύ ορθώς η Ελλάδα εξ αρχής και συνεχώς, διαχώριζε το κατοχικό δάνειο από τις επανορθώσεις-αποζημιώσεις και ως εκ τούτου η διεκδίκησή του δεν πρέπει να εμπλέκεται μ’ αυτές», λέει ο κ. Ηλιαδάκης.
«Οι ναζί ουδέποτε αμφισβήτησαν το δάνειο. Αντιθετα το αναγνώριζαν ως συμβατικό δάνειο και άρχισαν την αποπληρωμή του. Σύμφωνα με τον Ξ. Ζολώτα, ο ίδιος ο Χίτλερ το είχε αναγνωρίσει. Επίσης, τόσο ο Γερμανός οικονομικός πληρεξούσιος Νέστλερ όσο και ο γενικός πληρεξούσιος Αλτενμπουργκ το αναγνώριζαν ως δανειακή οφειλή και έδωσαν το, κατά άποψή τους, ύψος της.»


Η απαίτηση

Η Ελλάδα εξαρχής απαίτησε την επιστροφή του, το οποίο διαχώριζε από τις επανορθώσεις. Αυτή η θέση πρόβαλλε σταθερά από το 1945 τόσο σε διεθνείς διασκέψεις όσο και απευθείας προς τη Δ. Γερμανία και μετά το 1990 την Ομοσπονδιακή Γερμανία. Συνολικά το διεκδίκησε 12 φορές ή περίπου κάθε πέντε χρόνια.

Η Γερμανία μετακατοχικά ουδέποτε το αμφισβήτησε, όπως δε προκύπτει από διπλωματικά έγγραφα, ο καγκελάριος Ερχαρντ είχε δεσμευθεί για την επαναδιαπραγμάτευση μετά την επανένωση της Γερμανίας. Ομως συστηματικά απέφυγε και αποφεύγει με την ανοχή των ελληνικών κυβερνήσεων να το συζητήσει».

Στα γερμανικά επιχειρήματα περιλαμβάνονται:

  • Το δάνειο εντάσσεται στη συμφωνία του Λονδίνου του 1953 (αναστέλλει την καταβολή των επανορθώσεω αποζημιώσεων μέχρι την υπογραφή της συνθήκης ειρήνης από τη Γερμανία).
  • Από το δάνειο παραιτήθηκε το 1958 ο Καραμανλής. Ο τελευταίος το διέψευσε και η γερμανική πρεσβεία με ρηματική της διακοίνωση τον Μάρτιο του 1967 αναίρεσε το? επιχείρημα. Παρ’ όλα αυτά η Γερμανία το επανέλαβε μετά το 1990.
  • Υστερα από 50 χρόνια δεν μπορεί να εγείρονται τέτοιες απαιτήσεις. Ομως μετά το 1990 απέδιδε αποζημιώσεις στη Ρωσία, στην Πολωνία και το 1997 στην Τσεχοσλοβακία.

«Το μόνο που δηλώνουν τα επιχειρήματα αυτά είναι η έλλειψη επιχειρημάτων. Πολύ δε περισσότερο όταν η κατοχική Γερμανία, παρόμοιο με το ελληνικό είχε πάρει από τη Γιουγκοσλαβία και την Πολωνία και στις οποίες το επέστρεψε το 1956 και το 1971.

Σύμφωνα με την πρώτη τροποποίηση, οι δανειακές αναλήψεις των Δυνάμεων Κατοχής έπρεπε να αρχίσουν να επιστρέφονται από τον Απρίλιο του 1943. Πράγματι η Γερμανία από τον Αύγουστο του 1943 μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 1944 κατέβαλε δεκαεννιά (19) επιστροφές για το κατοχικό δάνειο, συνολικού ποσού 85,09 τρισ. δρχ.
» αποκαλύπτει ο κ. Ηλιαδάκης. «Τα δανειακά ποσά που διεκδίκησε η Ελλάδα, όπως κι αυτά που αναφέρει η ΤτΕ, είναι καθαρή δανειακή οφειλή, δηλαδή από τις συνολικές δανειακές αναλήψεις έχουν αφαιρεθεί οι επιστροφές.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το δάνειο από άτοκο μετέπεσε σε έντοκο λόγω υπερημερίας και επομένως έχουμε ανατοκισμό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης οτι για την επανόρθωση της κατοχικής ζημιάς η Ελλάδα θα χρειαζόταν 33 φορές το εθνικό εισόδημα του 1946… Μετά την κατοχή αυτό το ποσό θα αναζητούσε σε εξωτερικό… δανεισμό για να κλείσει τις πληγές του πολέμου
»

Επανορθώσεις

«Να δώσουμε μάχη για τη δικαίωση των θυμάτων»


Είναι ανάγκη να κινητοποιηθεί η Ελληνική Πολιτεία, κυβέρνηση, κόμματα, οργανώσεις για το εθνικό θέμα των επανορθώσεων, μέχρι την τελική δικαίωση των θυμάτων και της πατρίδας». Αυτό ήταν το μήνυμα που απέστειλαν τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. «Το θέμα παραμένει ανοικτό» σημειώνει το μέλος του Συμβουλίου Δαμιανός Βασιλειάδης που έχει οργανώσει δίκτυο υποστηρικτών του ελληνικού αιτήματος και στην ίδια τη Γερμανία.

Σύμφωνα με εισήγηση του κ. Βασιλειάδη, εκτός του κατοχικού δανείου οι οφειλές της Γερμανίας αφορούν τις επανορθώσεις για τις καταστροφές των υποδομών κατά τη διάρκεια της κατοχής που ανέρχονται σε 7.1 δισ. δολάρια του 1938.

«Α υτές, σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδας, υπολογίζονται έως τον Μάρτιο του 2010 στο ποσό των 108,43 δισεκατομμυρίων ευρώ, χωρίς τους νόμιμους τόκους (με το ελάχιστο επιτόκιο του 3% σε τιμές του 1938 υπερβαίνουν σήμερα το 1 τρισ. ευρώ, τρεις φορές περίπου πάνω από το δημόσιο χρέος)», σημειώνει ενδεικτικά. Ανοικτή πληγή παραμένουν οι αποζημιώσεις στα θύματα 100 Ολοκαυτωμάτων από τα οποία έχουν αναγνωριστεί τα 89 με 56.225 νεκρούς.


Εκκρεμότητα

Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με αφορμή το Δίστομο, εκκρεμεί η διένεξη Γερμανίας και Ιταλίας για το προνόμιο της ετεροδικίας, εάν δηλαδή τα ιταλικά δικαστήρια έχουν το δικαίωμα να επιδικάζουν αποζημιώσεις σε θύματα της ναζιστικής θηριωδίας.

Στην Ιταλία κατέφυγαν και δικαιώθηκαν τα θύματα του Διστόμου προκειμένου να εκτελεστεί η απόφαση του Αρείου Πάγου που προβλέπει κατάσχεση γερμανικών περιουσιακών στοιχείων. Η Γερμανία επιθυμεί να μην εκδικάζονται ανάλογες υποθέσεις στα κράτη που υπέστησαν τη λαίλαπα των ναζί παρά μόνα αρμόδια να είναι τα γερμανικά δικαστήρια…

Στις αρχές του 2011 η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε αίτημα παρέμβασης στη δίκη με την προοπτική να εκθέσει τα επιχειρήματά της αναφορικά με την υπόθεση και το θέμα της ετεροδικίας με σκοπό τη δικαίωση των θυμάτων.

«Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει αποζημιωθεί από τη Γερμανία, ενώ όλες οι άλλες χώρες έχουν αποζημιωθεί» σημειώνει ο κ. Βασιλειάδης που δεν παραλείπει να κάνει αναφορά για αρχαιολογικούς θησαυρούς που λεηλατήθηκαν από μουσεία και παράνομες ανασκαφές και δεν έχουν επιστραφεί.
 
Διαβάστε παρακάτω »

Καυγάς για τον πρώτο τάφο βρυκόλακα- Γιατί είχε τούβλο στο στόμα; (Εικόνες)


Αιτία ομηρικής διαμάχης έγινε ο σκελετός που βρέθηκε σε ομαδικό τάφο της Βενετίας από την σκοτεινή εποχή της Ιεράς Εξέτασης. Είχε προηγηθεί εξορκισμός ή υπήρξε νεκρανάσταση που λαχτάρισε τους νεκροθάφτες;

Ο σκελετός μιας γυναίκας η οποία είναι ξεκάθαρο πως έχει ένα τούβλο σφηνωμένο στο στόμα της διχάζει την επιστημονική κοινότητα. «Πρόκειται για τον πρώτο τάφο βρυκόλακα που έχει ανακαλύψει η αρχαιολογική σκαπάνη», υποστηρίζει ο πανεπιστημιακός ανθρωπολόγος της Φλωρεντίας, Ματέο Μπορίνι για τον σκελετό που βρέθηκε σε ομαδικό τάφο του 16ου αιώνα στο νησάκι Nuovo Lazzaretto της Βενετίας.


Η ερευνητική ομάδα του Μπορίνι εκτιμά ότι το πτώμα της γυναίκας ήταν τυλιγμένο σε σάβανο. «Όταν οι νεκροθάφτες πήραν το πτώμα για την ταφή προφανώς διαπίστωσαν ότι είχε μασήσει το σάβανο αν και το ποιο πιθανό είναι τα στομαχικά υγρά να είχαν κάψει το ύφασμα. Η εικόνα, ωστόσο, τρόμαξε τους νεκροθάφτες που νόμισαν ότι είχαν να κάνουν με βρυκόλακα και έχωσαν ένα τούβλο στο στόμα του για να τον αφοπλίσουν», λέει ο καθηγητής και εξηγεί ότι πολλές φορές το δέρμα του πτώματος συρρικνώνεται και τραβιέται προς τα πίσω με αποτέλεσμα τα μαλλιά και να νύχια να φαίνεται πως έχουν μεγαλώσει μετά θάνατον, προκαλώντας φόβο.

Οι θρύλοι για τους βρυκόλακες συνδέονται με την εποχή της πνευμονικής πανώλης η οποία είχε σκοτώσει 50.000 κατοίκους της Βενετίας -σχεδόν το 1/3 της πόλης- το 1576, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πολλοί ομαδικοί τάφοι.


«Οι ιερείς μπορεί να γνώριζαν ότι η γυναίκα αυτή θεωρούταν βρυκόλακας από τους συμπολίτες της και προχώρησαν σε ένα είδος εξορκισμού βάζοντας το τούβλο στο στόμα της, για να γλιτώσουν την πόλη από περαιτέρω καταστροφή», δήλωσε ο Μπορίνι και ο συνεργάτης του Εμίλιο Νουτζλέζε στην «Journal of Forensic Sciences» το 2010 ανάγοντας τον «βρυκόλακα της Βενετίας» σε μείζον επιστημονικό θέμα με το οποίο ασχολήθηκε εκτενώς το ιταλικό εθνικό δίκτυο και το National Geographic.


Σήμερα το θέμα επανέρχεται με τις δηλώσεις της ανθρωπολόγου Σιμόνα Μινότσι της Πανεπιστημίου της Πίζας στο LiveScience: «Οι ισχυρισμοί περί βρυκολάκων είναι ανοησίες. Κατ΄ αρχήν ο ομαδικός τάφος ήταν πέτρινος και είναι πολύ πιθανό να έπεσε τυχαία ένα τούβλο στη γνάθο του σκελετού. Κατά δεύτερο ο θρύλος των «σαβανοφάγων» συναντάται στην Γερμανία και όχι στην Ιταλία. Δυστυχώς είναι κοινή πρακτική τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία να μεγαλοποιούνται καταστάσεις για να διατηρείται το ενδιαφέρον των media. Τα κονδύλια πλέον είναι ελάχιστα και δεν γίνονται έρευνες και συγκλονιστικές αποκαλύψεις».

Ενοχλημένος ο Μπορίνι απάντησε: «Η Βενετία εκείνη την εποχή ήταν ένα σταυροδρόμι πολιτισμών και πολλές φορές ξένοι θρύλοι και μύθοι ενσωματώνονταν στην ιταλική κουλτούρα. Οφείλω να παραδεχτώ ότι η κριτική των Ιταλών συναδέλφων είναι μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Προφανώς ο κύριος λόγος για τον οποίο σχολιάζουν την έρευνά μου είναι η μεγάλη απήχηση των media. Εγώ ποτέ δεν επιδίωξα την προβολή».

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Καρατζαφέρης: Να πάμε στην ευρωδραχμή

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης πρότεινε να χρησιμοποιήσει η Ελλάδα ένα μικτό νόμισμα, την ευρωδραχμή. Αυτό είναι το plan Β του κ.Καρατζαφέρη. Όπως εξηγεί στο Πρώτο Θέμα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ θα «είναι ένα νόμισμα περιορισμένου χρόνου», μέχρι να βγει η χώρα από την οικονομική καχεξία που βρίσκεται.

«Αν πάμε στην ευρωδραχμή οι εργαζόμενοι λαθρομετανάστες δεν θα μπορούν να βγάζουν χρήματα στο εξωτερικό» σημειώνει ο κ, Καρατζαφέρης και συμπληρώνει ότι το επίσημο νόμισμα της χώρας θα είναι το ευρώ, πως η ισοτιμία θα είναι ένα προς ένα ενώ οι αμοιβές στο εσωτερικό και οι συναλλαγές στο εσωτερικό θα γίνονται με την ευρωδραχμή.


Διαβάστε παρακάτω »

Αποκάλυψη Le Monde: Οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν εθνική εορτή την 29η Μαϊου!


Στις 29 Μαίου, κάθε χρόνο, οι Τούρκοι γιορτάζουν την Άλωση της Κωνσταντινούπολης (1453 μ.χ.) με υπέρλαμπρες εκδηλώσεις αι σκέπτονται να την καθιερώσουν ως εθνική εορτή.

Η αποκάλυψη γίνεται από τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, σε ανταπόκρισή της από την Κωνσταντινούπολη με τίτλο «Η Αλωση της Κωνσταντινούπολης εθνική γιορτή ;»Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο τούρκος πρωθυπουργός Ερντογάν εγκαινίασε προχθές, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων, την ανακαίνιση του τεμένους Φατίχ που χτίστηκε μετά την πτώση της Πόλης για να υποβαθμιστεί η αξία της Αγια-Σοφιάς.

Το βράδυ της 29ης Μαίου ο δήμαρχος της Πόλης Kadir Topbas παρέστη σε ένα υπερθέαμα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, αναφέρει το ρεπορτάζ της Le Monde. Προσθέτει μάλιστα ότι το γήπεδο της Μπεσίκτας χρησιμοποιήθηκε για μια γιγαντιαία παρέλαση που διοργάνωσε η Ενωση Νέων της Ανατολής ( Anadolu Gençlik Dernegi), μια ισλαμική Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Αυτή η ισλαμική Ένωση Νέων διοργάνωσε μια μαζική προσευχή χιλίων ατόμων μπροστά στην Αγία Σοφία, η οποία έγινε τζαμί και στη συνέχεια Μουσείο το 1934. «Είμαστε τα παιδιά του Σουλτάνου Μωχάμετ. Το να κρατάμε την Αγία Σοφία απαγορευμένη στην προσευχή είναι προσβολή για τους μουσουλμάνους αυτής της χώρας» δήλωσε στην εφημερίδα ο επικεφαλής της Ενωσης Salih Turhan.

Η γαλλική εφημερίδα διαβλέπει μια στροφή του Ταγίπ Ερντογάν από τις νίκες της δημοκρατίας προς τις οθωμανικές κατακτήσεις και τις θρησκευτικές γιορτές. Ισχυρίζεται ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ αντικαθίσταται σιγά-σιγά από τον Σουλτάνο και ...από τον ίδιο τον Ερντογάν.

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Οι ποδηλάτες... βγήκαν από τα ρούχα τους!

Οι ποδηλάτες... βγήκαν από τα ρούχα τους!Φωτογραφίες και βίντεο από τη γυμνή ποδηλατοδρομία στη Θεσσαλονίκη

 

Από τα… ρούχα τους βγήκαν οι λάτρεις του ποδηλάτου στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 5ης διεθνούς γυμνής ποδηλατοδρομίας, με σκοπό την προώθηση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης

Η ποδηλατοδρομία ξεκίνησε από το πάρκο της ΧΑΝΘ, διέσχισε κεντρικούς δρόμους και επέστρεψε στο σημείο εκκίνησης, όπου οι διοργανωτές υπόσχονται ένα μυθικό πάρτι.

Την διοργάνωση της Διεθνούς Γυμνής Ποδηλατοδρομίας στηρίζουν τα Παιδιά Εν Δράσει, η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης, οι Street Panthers, η Sfina, η Θεσσαλονίκη Αλλιώς, το Δίκτυο Κινήσεων Θεσσαλονίκης και η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας «Θεσσαλονίκη 2014».




Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Spider-Cat! H γάτα αράχνη (Βίντεο)


Το όνομα της είναι Πίγκι. Δεν είναι όμως γουρούνακι αλλά μια γάτα που έχει τις μαγικές πατούσες.

Η Πίγκι είναι αυτό που οι ιδιοκτήτες της αποκαλούν “spider-cat” δηλαδή η γάτα αράχνη.

Οι πατούσες της είναι διαφορετικές από άλλη γάτα και αυτό την βοηθάει να σκαρφαλώνει και να κατεβαίνει όπως η αράχνη. Η Πίγκι έγινε πλέον σταρ του ίντερνετ αφού το youtube κυκλοφορεί βιντεάκι της με αρκετές χιλιάδες κλίκ.

Δείτε λοιπόν την Πίγκι την... “αραχνό-γατούλα”!
Διαβάστε παρακάτω »

Αvengersmania: Τα 10+1 πιο τρελά αντικείμενα εμπνευσμένα από τους υπερήρωες


Το ότι οι Αvengers έχουν σπάσει τα ταμεία το γνωρίζεις ήδη. Ξέρεις όμως ότι η μορφή του Iron Man και των υπολοίπων έχει εμπνεύσει από σχεδιαστές ρολογιών και μόδας μέχρι και... ζαχαροπλάστες;
Μπορεί η υπερηρωική ομάδα να σχηματίστηκε το Σεπτέμβριο του 1963 με την έκδοση από την Marvel Comics του πρώτου τεύχους "The Avengers", όμως η αλήθεια είναι πως η πρόσφατη κυκλοφορία της ταινίας εκτόξευσε τη δημοτικότητα της.


Αποτέλεσμα; Να αποτελέσει μια μορφή νέας μόδας. Όπου μπορείς να φανταστείς! Oι Αvengers πουλάνε...
1.
Γιατί αν έχεις φαντασία μπορεί να φανεί και στο μανικιούρ. Ένας υπερήρωας για κάθε δάχτυλο.
2.
Ακόμη και σε USB παρακαλώ πολύ. Εξάλλου, αν όχι αυτοί, ποιοι;
3. 
Mέχρι και σε γλειφιτζούρια σκέφτηκαν να τοποθετήσουν τα κεφάλια των ηρώων, αν και μεταξύ μας, δεν τα πέτυχαν πολύ καλά.
4.
 Τι θα έλεγες αν είχες στο σαλόνι του σπιτιού σου μια λάμπα με το πρόσωπο του Iron Man;
 
5. 


Οι Εκδικητές φτιαγμένοι από κουτιά αναψυκτικών, παιχνίδια, πλαστικά, λάμπες και άλλα αντικείμενα οικιακής χρήσης, αποτελούν μέσο για πολλές διαφημιστικές εκστρατείες. Ομολογουμένως πολύ πετυχημένες.
6. 
Ξέρεις αυτό που λέμε εμείς οι γυναίκες "βάφτηκα λίγο και βγήκα"; Ε με το συγκεκριμένο μακιγιάζ δε θα λέγαμε πως ισχύει. Πάντως με μια στολή του Captain America τις απόκριες θα είναι άκρως ταιριαστό.
7.
Λαχταριστά cupcakes με σύμβολα των Avengers για πολύ πωρωμένους.


8. 
Και σε σπιτικά κουλουράκια, μετά κόπων...
 
9. 
Μπορεί να είναι σε limited edition, όμως κυκλοφόρησαν μέχρι και συλλεκτικά κουτάκια σόδας.
10. 
Ολόσωμες φόρμες, σφικτά κορμάκια, έντονα χρώματα αλλά και εκκεντρικά μοτίβα εμφανίστηκαν στην εβδομάδα μόδας της Αυστραλίας .Η επωνυμία "Romance Was Born" παρουσίασε τα σχέδιά της για τη συλλογή Άνοιξη -Καλοκαίρι 2013, όλη εμπνευσμένη από τους Avengers.
11. 
O σχεδιαστής Μarco Petrovic θέλησε να δημιουργήσει για τη Lamborghini ένα ρολόι με στοιχεία επιθετικότητας αλλά και φινέτσας. Πηγή Έμπνευσής του; Ποιοι άλλοι...
Μήπως όλα αυτά τελικά είναι too much ή απλά μια προσωρινή τρέλα;


Πηγή



Διαβάστε παρακάτω »

Πωλείτε μυστική βάση υποβρυχίων! (Φώτο)

Perierga.gr - Θέλετε να αγοράσετε μυστική βάση υποβρυχίων;

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να αποκτήσει μια πρώην απόρρητη βάση υποβρυχίων, από την περίοδο του πολέμου, νοιώθοντας κάτι από την μυστικότητα του Ψυχρού Πολέμου, τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία!
Το Βασιλικό Νορβηγικό Ναυτικό αποφάσισε να πουλήσει μία τέτοια βάση, σκαμμένη μέσα στο βουνό, με χιλιόμετρα διαδρόμων, τεράστιες κρυμμένες προβλήτες, δεκάδες αίθουσες, σήραγγες και πολλά άλλα ακόμα. Η κατασκευή της είχε γίνει δίπλα στην πόλη Τρόμσο, το 1967. Η συνολική της επιφάνεια φτάνει τα 13.500 τετραγωνικά μέτρα.

Τότε το ΝΑΤΟ είχε δαπανήσει 494 εκατομμύρια δολάρια για τη βάση Όλαβσβερν, αλλά οι υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να καταβάλουν μόνο 17,3 εκατομμύρια δολάρια, σε σημερινές τιμές. Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου είχε αποτελέσει κέντρο διοίκησης των ΗΠΑ και της Συμμαχίας, αλλά από το 2002 έκλεισε για πάντα. Μετατράπηκε σε αποθηκευτικό χώρο, αλλά τώρα πλέον πωλείται στο κοινό.

Perierga.gr - Θέλετε να αγοράσετε μυστική βάση υποβρυχίων;
Perierga.gr - Θέλετε να αγοράσετε μυστική βάση υποβρυχίων;
Perierga.gr - Θέλετε να αγοράσετε μυστική βάση υποβρυχίων;Perierga.gr - Θέλετε να αγοράσετε μυστική βάση υποβρυχίων;
Perierga.gr - Θέλετε να αγοράσετε μυστική βάση υποβρυχίων;
Perierga.gr - Θέλετε να αγοράσετε μυστική βάση υποβρυχίων;
Perierga.gr - Θέλετε να αγοράσετε μυστική βάση υποβρυχίων;
Perierga.gr - Θέλετε να αγοράσετε μυστική βάση υποβρυχίων;
Perierga.gr - Θέλετε να αγοράσετε μυστική βάση υποβρυχίων;
Perierga.gr - Θέλετε να αγοράσετε μυστική βάση υποβρυχίων;
Perierga.gr - Θέλετε να αγοράσετε μυστική βάση υποβρυχίων;

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »