Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Έργα τέχνης σε... κάδους και σκουπίδια!


Το είδαμε κι αυτό! Αν είναι δυνατόν….. τέχνη από σκουπίδια! Σακούλες, χαρτόνια και παλιά έπιπλα γίνονται ο καμβάς του Ισπανού καλλιτέχνη του δρόμου, Francisco de Pajaro, ο οποίος αποκαλύπτει πώς να φτιάχνεις ζωγραφιές πάνω σε σκουπίδια είναι πολύ δύσκολο!

Αν και αρκετά από τα έργα του παραπέμπουν σε ιστορίες κάπως «χονδροκομμένες» ή αρκετά τρομακτικές, τα «ρακο-συλλεκτικά» έργα του δίνουν μια άλλη αισθητική στους δρόμους!
Δείτε τα - κατά τ΄ άλλα - εντυπωσιακά έργα τέχνης  στους δρόμους!

«Πάντως, αν και καθόλου καλό δεν είναι να υπάρχουν σκουπίδια στους δρόμους.. θαρρώ πως αυτή η τέχνη των σκουπιδιών πολύ θα εξυπηρετούσε σε περιόδους πολυήμερων απεργιών των εργαζομένων των απορριμματοφόρων



Πηγή


Διαβάστε παρακάτω »

Eternal Flame Falls: Οι Καταρράκτες της Αιώνιας Φλόγας.


Ένα παράξενο φαινόμενο παρατηρείται στο Chestnut Ridge Park στη Νέα Υόρκη και ειδικότερα στο σημείο που ονομάζεται Eternal Flame Falls ή «Οι Καταρράκτες της Αιώνιας Φλόγας».


Στη βάση ενός καταρράκτη σιγοκαίει μια αιώνια φλόγα, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εικόνα στους επισκέπτες, εγείροντας, όμως, και πολλούς θρύλους γύρω από τη δημιουργία της, που -όπως πιστεύεται- σχετίζεται με μυστηριακές δυνάμεις που υπάρχουν στην περιοχή.


Μέσα σε μια σπηλιά από σχιστόλιθο παραμένει αναμμένη μια φλόγα 3-8 εκατοστών πίσω από τους ορμητικούς καταρράκτες, δημιουργώντας ένα παράξενο σκηνικό που οφείλεται στην «παρουσία ξωτικών και νεραϊδών που έρχονται εδώ για να ξεκουραστούν», όπως αναφέρει σε βιβλίο του ο Bruce Kershner.


Η επεξήγηση βέβαια του φαινομένου δεν αφορά στα ξωτικά του δάσους και στις νεράιδες αλλά στο γεγονός ότι κάτω από τα πετρώματα της σπηλιάς υπάρχει φυσικό αέριο που διαχέεται στον κλειστό χώρο, η μυρωδιά του οποίου είναι, μάλιστα, ιδιαίτερα έντονη στην περιοχή.


Πέρα από όλα αυτά, όμως, η διατήρηση μιας άσβηστης φλόγας σε ένα τέτοιο υγρό περιβάλλον, που καίει όλο το χρόνο, αποτελεί ένα ασυνήθιστο φαινόμενο που προσελκύει πλήθος επισκεπτών.



Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »