Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Ένα πολυγωνικό σπίτι που συνδυάζει το μοντέρνο με το μινιμαλισμό σε αρμονία με τη φύση!


Ένα γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο στη Γερμανία, η UNGER & TREINA AG τηρεί την παράδοση της χώρας του που δημιούργησε την Bauhauss αισθητική και εξελίσσει το ρυθμό της χρησιμοποιώντας μοντέρνες επιρροές και βιομηχανικά στοιχεία, κρατώντας σαν βάση της το μινιμαλισμό.

Κινούμενη αφαιρετικά, η ομάδα των αρχιτεκτόνων δημιουργεί ένα σπίτι αριστούργημα στην κορυφή ενός βράχου- που μας κερδίζει τόσο με την επαναστατική πολυγωνική αρχιτεκτονική του όσο και με το εσωτερικό του. Η συγκεκριμένη βίλα είναι χτισμένη σε μία μαγευτική πλαγιά των Άλπεων, με θέα τη λίμνη της Λουκέρνης και απαρτίζεται από δύο ορθογώνιους τσιμεντένιους όγκους που μοιάζουν να τέμνονται. Άλλοι δύο μικρότεροι όγκοι τέμνονται και αυτοί δημιουργώντας από ψηλά την αίσθηση ενός pop-art άστρου. 

Το ένα τμήμα και μεγαλύτερο από άποψη εμβαδού, είναι ο κάτω χώρος που βρίσκεται το γκαράζ και η είσοδος του σπιτιού, ενώ το άλλο τμήμα που αφορά τα βασικά δωμάτια και χωρίζεται σε τρεις ορόφους έχει ώς εξής: κάτω βρίσκονται τα υπνοδωμάτια, το γυμναστήριο και οι εγκαταστάσεις σπα ενώ στο μεσαίο όροφο το σαλόνι, η κουζίνα και η τραπεζαρία. Τέλος στο... ρετιρέ είναι το γραφείο, ένα δωμάτιο και η αίθουσα κινηματογράφου. Κάθε όροφος έχει και διαφορετική κάτοψη και διαφορετική θέα καθώς τα παράθυρα έχουν διαφορετικό προσανατολισμό προκειμένου να μην χάνεται καμία άποψη της ειδυλλιακής θέας.

Το εσωτερικό και η διακόσμιση από την άλλη είναι ένας συνδυασμός μετάλλου- κυρίως inox, σε τέλεια αρμονία με το τσιμέντο και το ξύλο στο δάπεδο. Εντυπωσιακός ο φωτισμός που πέφτει στις επιφάνειες από σκυρόδεμα και γυαλί.

(πατήστε πάνω για μεγένθυση)


Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »