Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Επιστήμονες εντόπισαν «άστρα-βαμπίρ»


Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων μελετά τα άστρα τύπου-Ο, με τη βοήθεια του διαστημικού τηλεσκόπιου (VLT) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρατήρησης στο Νότο, που είναι εγκατεστημένο στη Χιλή.

Χαρακτηριστικό των άστρων αυτών είναι οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, το μέγεθος και η φωτεινότητά τους.

Επίσης, η σύντομη διάρκεια της ζωής τους και η «βίαιη» συμπεριφορά τους έπαιξε ρόλο-κλειδί στη δημιουργία και εξέλιξη των γαλαξιών, υποστηρίζουν οι επιστήμονες.

Ένα από τα περίεργα χαρακτηριστικά τους είναι η τάση τους να απορροφούν μικρότερα άστρα-δορυφόρους, γι' αυτό ονομάζονται επίσης «άστρα-βαμπίρ».

Η επιστημονική ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Hugues Sana από το πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, έχει εντοπίσει ένα διπλό σύστημα άστρων-βαμπίρ, από το οποίο αναμένει να αντλήσει πολύτιμες πληροφορίες.


Διαβάστε παρακάτω »

Τουρκική φρεγάτα έφτασε μέχρι τις Κυκλάδες


Ελληνικά πλοία καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν την τουρκική φρεγάτα που παραβίασε τα ελληνικά χωρικά ύδατα μεταξύ της Μήλου και της Φολεγάνδρου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

''Η Τουρκική Φ/Γ «GOKOVA» προερχόμενη από Ανατολική Μεσόγειο, κινούμενη αρχικά μεταξύ Ν. Κάσου και Ν. Κρήτης και στη συνέχεια βόρεια Κρήτης σε Διεθνή Ύδατα, εισήλθε την 25η Ιουλίου 2012 (14:15) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μήλου και Ν. Φολέγανδρου. Στη συνέχεια με βόρεια πορεία κινήθηκε μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Αντίπαρου και εξήλθε την 25η Ιουλίου 2012 (18:49) μεταξύ Ν. Τήνου και Ν. Μυκόνου με βορειοανατολική πορεία.

Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν το τουρκικό πλοίο, καθόλη τη διάρκεια του πλου του.''

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Καίνε την Βούλα για ένα σχόλιο και σκύβουν το κεφάλι σε Σκόπια-Τουρκία


Την ίδια ώρα που ο Γ.Γ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν είναι στα Σκόπια μαζί με τον ειδικό διαπραγματευτή για το ζήτημα της ονομασίας Μάθιου Νίμιτς και συζητούν το μέλλον της ονομασίας και την ίδια ώρα που οι Τούρκοι δεν έχουν πάψει να προκαλούν, τα αντανακλαστικά της Ελληνικής Πολιτείας εξαντλούνται στην Βούλα Παπαχρήστου.

Μπορεί να προκάλεσε τις ευαισθησίες και την αντίδραση ορισμένων, ακόμα και η ίδια όμως το πήρε πίσω, ενώ της επέβαλαν να ζητήσει και συγνώμη. Στην τελική ήταν ένα ατυχές σχόλιο, με υποκειμενική αίσθηση του χιούμορ στην προσωπική της σελίδα στο Facebook και η τιμωρία της υπερβαίνει κατά πολύ την πραγματικότητα, ειδικά για μία αθλήτρια που έχει δώσει τον προσωπικό της αγώνα για να φτάσει στο σημείο να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Είναι τρομερό, ένα φοβικό κράτος που δέχεται χαστούκια συνεχώς και γυρνάει το άλλο μάγουλο, να ξεσπάει με όλη του την αυστηρότητα σε μία νεαρή αθλήτρια, για ένα έστω ατυχές σχόλιο στο Facebook. ….Μακάρι τόση «μαγκιά» και ευαισθησία να την έδειχναν και σε αυτούς που πραγματικά απειλούν αυτόν τον τόπο και τον μέμφονται και τον διασύρουν και τον χλευάζουν και όχι σε μία αθλήτρια… Μακάρι να βλέπαμε και πιο συχνά «αυστηρές» ανακοινώσεις και από κόμματα για αυτούς τους λόγους, που έσπευσαν να χύσουν μελάνι σε ανακοινώσεις όπως η ΔΗΜ.ΑΡ. Άντε … «καθάρισε» ο τόπος πάλι! Ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι…!

Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »