Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Το καταραμένο σπίτι του Βερολίνου! Έχει «φιλοξενήσει» 9 νεκρούς μέσα σε 15 χρόνια!


Εννέα άνθρωποι έχουν βρει αφύσικο θάνατο τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια σε κτίριο προαστίου του Βερολίνου, αποσπώντας δικαιωματικά τον τίτλο του «καταραμένου σπιτιού».

Χτισμένο πριν από 25 χρόνια στην περιοχή Γκάτοφ του Σπάνταου, το μεγάλο σπίτι υπήρξε οικία πρώην ιδιοκτήτη οίκου ανοχής που κατέληξε αποκεφαλισμένος έπειτα από δυστύχημα που είχε με τη μοτοσικλέτα του σε κοντινό αυτοκινητόδρομο το 2003, ενός ζευγαριού που αυτοκτόνησε, μιας οικογένειας που ξεκληρίστηκε ως αποτέλεσμα φόνου και αυτοκτονίας κι ενός επιστήμονα που σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Το καλοκαίρι του 2012, η αστυνομία του Βερολίνου κλήθηκε στο κτίριο, στον τελευταίο όροφο του οποίου κείτονταν νεκρά τα σώματα τετραμελούς οικογένειας που είχε φονευθεί από άτομο που στη συνέχεια αυτοκτόνησε με μία πλαστική σακούλα.

Άλλη μία αυτοκτονία είχε λάβει νωρίτερα, το 2000, όταν ένας Ολλανδός σφράγισε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα, άνοιξε το γκάζι με αποτέλεσμα να πεθάνει από δηλητηρίαση.
 
Διαβάστε παρακάτω »

Turritopsis nutricula. Η μέδουσα που ζει... για πάντα!


Αν και από τους αιώνες των αιώνων, ο άνθρωπος έψαχνε να βρει το ελιξίριο της ζωής, το μυστικό της αιώνιας ζωής το έχει ένα είδος μέδουσας, που φαίνεται να μην πεθαίνει ποτέ!

Η Turritopsis nutricula είναι το είδος της μέδουσας που μπορεί να μετατρέψει τα  κύτταρα της  από την  ώριμη κατάσταση στην νεανική! Είναι το μόνο είδος που μπορεί να «κινείται» μέσα σ’ένα τακτικό κύκλο της ζωής!


Η συγκεκριμένα μέδουσα κάνει κανονικά τον κύκλο ζωής της και μετά  το ζευγάρωμα και την ωρίμανση, «επιστρέφει» στην αρχική της κατάσταση, γεγονός που την κάνει αθάνατη!


Το σχήμα καμπάνας που έχει το σώμα της αθάνατης μέδουσας είναι 4,5 χιλιοστά περίπου, το ίδιο στο μήκος και το πλάτος του. Οι αθάνατες μέδουσες ζουν στην Καραϊβική αλλά πλέον έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.


Η ανακάλυψη της μοναδικής τους αυτής ικανότητας έχει ξεσηκώσει τον επιστημονικό κόσμο , οι οποίοι όπως ισχυρίζονται θέλουν να εφαρμόσουν την ουσία της αναπαραγωγής των κυττάρων της μέδουσας στους ανθρώπους.


Διαβάστε παρακάτω »

Catalina goby. Ένα τρανσέξουαλ ψάρι στον θαλάσσιο κόσμο!


Αποτελεί ένα από τα πιο ακριβά κατοικίδια στο εξωτερικό, ωστόσο όταν είναι στο φυσικό του περιβάλλον παρουσιάζει μια ιδιαίτερη βιολογική συμπεριφορά!

Το ψάρι Catalina goby καθορίζει το φύλο του ανάλογα με την κοινωνική του θέση και την ιεραρχία του στο κοπάδι. 


Το χρώμα του είναι πορτοκαλί - μπλε και ζει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το ψάρι δεν είναι εκ φύσεως ερμαφρόδιτο, γίνεται παρά μόνο για τις ανάγκες τους κοπαδιού.


Τα ψάρια αυτά ζουν σε κοπάδια των πέντε με ένα αρσενικό για αρχηγό και τέσσερα θηλυκά. Όταν το αρσενικό πεθάνει, την θέση του παίρνει το πιο ισχυρό από τα τέσσερα θηλυκά και μετατρέπεται βιολογικά σε αρσενικό! Ωστόσο το αρσενικό να γίνει θηλυκό δε συμβαίνει ποτέ.



Πηγή

Διαβάστε παρακάτω »

Ξακουστοί τσιγκούνηδες! Οι σπαγγοραμμένοι που άφησαν εποχή!


Οι «Σκρουτζ» δεν έλειψαν ποτέ από τον κόσμο, κάνοντας τη φιλαργυρία συνώνυμο της ίδιας της ύπαρξης του ανθρώπου...

Κι όμως, από όλους τους σφιχτοχέρηδες και τους σπαγγοραμμένους αυτού του κόσμου υπάρχουν και οι αθεράπευτα τσιγκούνηδες, αυτοί που δεν μπορούν να ξοδέψουν ούτε σέντσι χωρίς να γκρεμιστεί το σύμπαν τους.

Ας δούμε λοιπόν μια σειρά από περιβόητους φιλάργυρους ανθρώπους, όπως τους έπλασε η φύση και τους σφυρηλάτησαν οι συνθήκες της ζωής...


Κάτων ο Νεότερος


Ο Κάτων ο Υτικαίος, πολιτικός και φιλόσοφος του 1ου αιώνα π.Χ., είχε τη φήμη του εξαιρετικά ηθικού ανθρώπου, σε μια εποχή μάλιστα που στη Ρώμη επικρατούσε η διαφθορά και το προσωπικό συμφέρον. Η σθεναρή του άρνηση μάλιστα να χρηματίζεται θα του στερήσει ανώτατες κυβερνητικές θέσεις, ενώ ο στωικισμός που υιοθέτησε ως στάση ζωής θα τον έκανε να απαρνηθεί όσες περισσότερες ανέσεις μπορούσε. Κι ενώ η προσωπική του περιουσία λογιζόταν τεράστια, ο ίδιος ζούσε στην απόλυτη λιτότητα, περιοριζόμενος στα ταπεινότερα δωμάτια της έπαυλης που είχε κληρονομήσει από τον θείο του. Ο Κάτων δεν έμεινε ωστόσο εκεί: μετακόμισε στο φτηνότερο σπίτι που μπορούσε να αγοράσει και έπινε πάντα το φτηνότερο κρασί που υπήρχε διαθέσιμο, ταξιδεύοντας μάλιστα μέχρι και τα Απένινα για να το ξετρυπώσει. Ο λόγος που επέλεγε δε κάποιες φορές το κρασί από το νερό -το οποίο και προτιμούσε- ήταν για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Έτρωγε πολύ μικρές ποσότητες φαγητού, ίσα ίσα για να μη νιώθει πεινασμένος, την ώρα που απέρριπτε όλες τις πολυτέλειες που μπορούσε να του προσφέρει η ζωή ως Ρωμαίος. Δάνειζε μάλιστα χρήματα μόνο μία φορά σε κάποιον, παρά το γεγονός ότι ήταν ιδιαίτερα ευκατάστατος. Ο Πλούταρχος αναφέρει ότι η μόνη φορά που ξόδεψε χρήματα αθρόα ήταν στη μεγαλειώδη κηδεία που οργάνωσε για τον αδερφό του...

Joseph Nollekens 


Ο περίφημος βρετανός γλύπτης του 18ου αιώνα ήταν ιδιαίτερα μίζερος άνθρωπος, με τη φιλοχρηματία του να είναι ξακουστή στα πέρατα του βασιλείου. Όταν πέθανε, άφησε μεγάλη περιουσία, περιλαμβανομένης μιας τεράστιας έπαυλης. Κι όμως, ο βαθύπλουτος Nollekens ζούσε στην απόλυτη φτώχεια και εξαθλίωση, όχι βέβαια λόγω συνθηκών, αλλά από επιλογή: έτρωγε ό,τι φτηνότερο μπορούσε να βρει, και πάλι ωστόσο θα επιδιδόταν σε εξαντλητικά «παζάρια» με τον έμπορο για να κόψει κι άλλο την ήδη χαμηλή τιμή. Όταν τον ρώτησε ο βιογράφος του ποιο ήταν το αγαπημένο του φαγητό, ο Nollekens αποκρίθηκε: «Ό,τι είναι φτηνότερο»! Κι όταν η συζήτηση έπεσε στο αγαπημένο του κρασί, ο γλύπτης τον αποστόμωσε: «Νερό από τον Τάμεση»...

Μιχαήλ Άγγελος



Ο Μικελάντζελο Μπουοναρότι είναι η επιτομή του αναγεννησιακού ανθρώπου: τον ξέρουμε ως έναν από τους μεγαλύτερους γλύπτες στην ιστορία της τέχνης, περίφημο ζωγράφο, διαπρεπή αρχιτέκτονα και άνθρωπο με πολλαπλές ασχολίες και ενδιαφέροντα. Αυτό που ίσως μας διαφεύγει είναι η ξακουστή τσιγκουνιά του, με τον Μιχαήλ Άγγελο να στερεί από τον εαυτό του ακόμα και τα βασικά συστατικά της ζωής. Δεν τον ενδιέφερε η γεύση του φαγητού και κατανάλωνε ό,τι μπορούσε να βρει σε οικονομικές τιμές, ενώ από καιρό σε καιρό άφηνε το πολυαγαπημένο του νερό για να δοκιμάσει ένα ποτηράκι από το φτηνότερο κρασί της Ιταλίας, στο οποίο ενέδιδε μόνο για τις υγιεινές του ιδιότητες. Το σπίτι του ήταν σωστό ερείπιο, παρά τη φήμη του και το χρήμα που τη συνόδευε, με τα ποντίκια να τον συντροφεύουν τα βράδια και το δριμύ ψύχος να εισβάλει από τις τρύπες των σαραβαλιασμένων τοίχων. Είχε μάλιστα δηλώσει ότι επειδή δεν είχε κολλήσει ποτέ ψύλλους, τα ποντίκια δεν αποτελούσαν πρόβλημα γι' αυτόν! Φορούσε συνεχώς τα ίδια πολυκαιρισμένα ρούχα, την ώρα που έπαιρνε το μπάνιο του στο γειτονικό ποτάμι ή λίμνη, παρά την ιδιαίτερα προσιτή τιμή των δημόσιων λουτρών. Όσο για τα παπούτσια του, έπρεπε για να τα αλλάξει να σκιστούν σε τέτοιο βαθμό που να ξεπροβάλλουν τα δάχτυλά του...

Ephraim Lopes Pereira d’Aguilar
 



Ο Pereira γεννήθηκε στη Βενετία το 1739, γόνος ευγενούς οικογενείας, τα χρήματα δεν του έλειψαν λοιπόν ποτέ. Κληρονόμησε μάλιστα τον τίτλο του πατέρα του και παντρεύτηκε την κόρη έτερου ευγενούς, αυξάνοντας την προσωπική του περιουσία σε καθοριστικό βαθμό. Ήταν άνθρωπος ιδιαίτερα φιλάργυρος, που είχε τη συνήθεια να κάνει τα χρήματά του «μασούρια» και να τα παραχώνει σε κρύπτες και ευφάνταστες κρυψώνες στη μικρή καλύβα όπου μετακόμισε, για να περιορίσει τα έξοδά του! Όταν μάλιστα έχασε μια τεράστια φυτεία που είχε στην Αμερική εξαιτίας της αμερικανικής επανάστασης, θα σφίξει ακόμα περισσότερο το ζωνάρι, με την εγκράτειά του
να γράφει ιστορία: θα έπινε μόνο νερό και θα έτρωγε ξεροκόμματα για μπόλικους μήνες στη σειρά. Αργότερα θα ρευστοποιήσει όλη του την περιουσία, για να μη χάσει την αξία της, και θα μετακομίσει σε μια ακόμα πιο άθλια καλύβα, που πήρε το παρατσούκλι «καλύβα της λιμοκτονίας», καθώς αρνούταν να θρέψει επαρκώς τόσο τα ζωντανά του όσο και την οικογένειά του. Η γυναίκα του τον χώρισε κάποια στιγμή, όπως θα έκανε αμέσως αργότερα και η δεύτερη σύζυγός του. Κάποια στιγμή θα ξεφορτωθεί και το μικρό κοπάδι από πρόβατα που διατηρούσε, γιατί παρατήρησε ότι έτρωγαν το χορτάρι μέχρι τη ρίζα του, μην αφήνοντας τίποτα γι' αυτόν!

Andrew Carnegie
 



Ο βαθύπλουτος Carnegie είναι ίσως ό,τι πιο κοντά έχει ποτέ υπάρξει στον περίφημο μυθιστορηματικό χαρακτήρα του Καρόλου Ντίκενς, Εμπενέζερ Σκρουτζ! Στα χρόνια του ήταν από τους πλουσιότερους ανθρώπους της οικουμένης, με την αυτοκρατορία του να διαθέτει την πρώτη εταιρία στα χρηματιστηριακά χρονικά η κεφαλαιοποίηση της οποίας άγγιξε το αστρονομικό για την εποχή νούμερο του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων. Κι όμως, στην προσωπική του ζωή στερούσε από τον ίδιο και όλους όσοι βρίσκονταν γύρω του ακόμα και τα βασικά. Αποθήκευε όλο τον πλούτο του σε ομόλογα χρυσού, για να μη χάνουν την αξία τους, τα οποία και εναπόθετε σε θησαυροφυλάκιο τράπεζας που είχε φτιαχτεί ειδικά γι' αυτόν. Έτρωγε μόνο όταν ένιωθε εξαιρετικά πεινασμένος, ενώ όταν έβρισκε φτηνό φαγητό του έδινε να καταλάβει. Ο Carnegie πήγαινε συχνά για κυνήγι, είχε ωστόσο τη συνήθεια να πυροβολεί κάθε θήραμα μόνο μία φορά, κι αυτό για δύο λόγους: πρώτον, επειδή έπρεπε να μην είχε αστοχήσει και, δεύτερον, γιατί οι σφαίρες ήταν πανάκριβες! Όταν ωστόσο γέρασε, ο σπαγγοραμμένος Carnegie άλλαξε ρώτα στη ζωή, δωρίζοντας τεράστια ποσά σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και περιβάλλοντας με ιδιαίτερη γενναιοδωρία τους ανθρώπους γύρω του...

Edward Steubendorf 



Άλλο ένα τρανταχτό παράδειγμα τσιγκουνιάς, ο Νεοϋρκέζος Steubendorf πέθανε το 1891, σε ηλικία 56 ετών. Παρά το μεγάλο ποσό που κληρονόμησε, πέρασε τα τελευταία 25 χρόνια της ζωής του σε ένα μικρό αχούρι του Μανχάταν. Για το μόνο πράγμα που τον είχαν δει ποτέ να ξοδεύει χρήματα ήταν για το καθημερινό φαγητό του, για το οποίο ήταν διατεθειμένος να κάνει τον γύρο της πόλης για να ξετρυπώνει τους φτηνότερους παντοπώληδες. Κατόπιν γύριζε στο διαμέρισμά του, κλειδωνόταν μέσα και περνούσε την ημέρα του στο σπίτι, για να μην αναγκάζεται να κάνει έξοδα. Το βράδυ μάλιστα πριν από τον θάνατό του, δεν κάλεσε γιατρό, κάλεσε συμβολαιογράφο στη θέση του, για να συντάξει τη διαθήκη του. Κατάφερε να πεθάνει της πείνας, κυριολεκτικά(!), με την επίσημη αιτία του θανάτου του να είναι ο υποσιτισμός και η κακή διατροφή, αλλά και το έλκος που του είχαν δημιουργήσει. Βλέποντάς τον σε κακά χάλια, ο συμβολαιογράφος προθυμοποιήθηκε να πληρώσει εκείνος τον γιατρό, ο οποίος τον συμβούλευσε να φάει ένα μήλο και να πιει έναν χυμό πορτοκαλιών. Κι όμως, ο Steubendorf προτίμησε να πεθάνει παρά να ξοδέψει αλόγιστα τέτοιο ποσό για να κρατηθεί στη ζωή...

Tiger Woods  



Η περιουσία του περίφημου παίκτη του γκολφ ανέρχεται σήμερα σε 600 εκατ. δολάρια, τα οποία ξοδεύει πολύ συνετά. Τόσο συνετά που κάποια φορά που ήθελε να αφήσει πουρμπουάρ 5 δολαρίων σε μια σερβιτόρα, θυμήθηκε ξάφνου ότι της είχε δώσει ήδη 5 δολάρια, παραχώνοντας τάχιστα το δεύτερο χαρτονόμισμα πίσω στην τσέπη του! Από τα περιστατικά μάλιστα με τις πολυάριθμες απιστίες του που βλέπουν πλέον το φως της δημοσιότητας, μπορούμε να ξεσηκώσουμε σπαρταριστά στιγμιότυπα για την αθεράπευτη τσιγκουνιά του. Κάποιες λοιπόν από τις υποτιθέμενες εκατοντάδες ερωμένες του δήλωσαν ότι ο τύπος είναι τόσο «σφιχτός» που όταν τις έβγαζε έξω για πρώτο ραντεβού, απαιτούσε από τα πανάκριβα εστιατόρια να του κάνουν δώρο το δείπνο απλώς και μόνο «γιατί είμαι ο Tiger Woods». Οι γυναίκες ισχυρίζονται ότι ο Tiger δεν άφηνε ποτέ φιλοδώρημα πάνω από 10 δολάρια, ακόμα και σε γεύματα των 1.000 δολαρίων, ενώ τις περισσότερες φορές δεν αφήνει καθόλου πουρμπουάρ. «Αδειάζει» πάντα τα δωμάτια των ξενοδοχείων όπου διαμένει, «γδύνοντάς» τα ακόμα και από το χαρτί υγείας. Όσο για τα αυτόγραφα, δεν δίνει ποτέ, ούτε και σε μικρά παιδιά, γιατί όπως ισχυρίζεται «αφού κανείς δεν περιμένει να πληρώσει κάποιος για ένα αυτόγραφο, δεν μπορούν να περιμένουν και από μένα να υπογράψω ένα δωρεάν»...

Αδέρφια Collyer


Κι εκεί που οι υπόλοιποι τσιγκούνηδες της λίστας μας δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι όταν ξοδεύουν τα πολύτιμα λεφτά τους, τα αδέρφια Collyer είχαν ψύχωση με το γεγονός, αποταμιεύοντας αδιακρίτως! Γεννήθηκαν το 1881 και το 1885, αντίστοιχα, και πέθαναν με διαφορά μιας εβδομάδας το 1947, μέσα στην εξαθλίωση και την παράνοια. Ο μεγαλύτερος, ο Homer, είχε σπουδάσει νομικά και ο μικρότερος, Langley, ήταν μηχανικός. Ήταν και οι δυο ιδιαίτερα έξυπνοι άνθρωποι, ενώ είχαν κληρονομήσει ένα τεράστιο ποσό εκατομμυρίων δολαρίων, με τους γονείς τους ωστόσο να τους εγκαταλείπουν στο παλιό τους σπίτι, στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης. Όταν πέθαναν οι γονείς τους, μετέφεραν όλα τα υπάρχοντά τους στο Χάρλεμ, όπου και πέρασαν όλη τους τη ζωή. Δεν παντρεύτηκαν ποτέ ούτε και αποχωρίστηκε ο ένας από τον άλλο: κλείστηκαν στο σπίτι τους, το οποίο μετέτρεψαν σε «φρούριο» για να γλιτώσουν από τις κλοπές, με όλες τις ανέσεις κομμένες καθώς δεν πλήρωναν ποτέ τους λογαριασμούς, παρά τα εκατομμύρια που μπορούσαν να ξοδέψουν. Μάζευαν ό,τι μπορούσαν να βρουν από τον δρόμο, και όταν πέθαναν οι Αρχές ανέσυραν από την 3ώροφη κατοικία τους 130 τόνους σαβούρας. Η ίδια η σαβούρα μάλιστα, καθώς και οι παγίδες που έστηνε ο Langley, θα οδηγούσαν στον θάνατο του διδύμου, με την Αστυνομία να χρειάζεται μέρες ολόκληρες για να απεγκλωβίσει τις σορούς τους μέσα από τη δυσωδία, τα σκουπίδια και τα παλιοσίδερα.

Hetty Green
 



Η Green ήταν θρύλος του χρηματιστηρίου, με το παρατσούκλι της να τα λέει όλα: «Μάγισσα της Wall Street»! Φορούσε πάντα ένα μακρύ μαύρο φόρεμα, το οποίο ήταν και το μόνο που θα βρεθεί στην ντουλάπα της όταν πεθάνει. Η αμύθητη περιουσία της ανήλθε κατά τον θάνατό της το 1918 κάπου σε 200 εκατ. δολάρια, δεν ξόδευε ωστόσο για προσωπικούς λόγους ούτε σέντσι. Κοιμόταν σχεδόν πάντα στο γραφείο της στη Wall Street για να μην ανάβει τη θέρμανση στο σπίτι, ενώ τρεφόταν με αποφάγια και ό,τι φτηνότερο μπορούσε να βρει. Το πλέον ξακουστό στιγμιότυπο της τσιγκουνιάς της έλαβε χώρα όταν ο νεαρός γιος της, Ned, έσπασε το πόδι του και χρειαζόταν ιατρική φροντίδα. Η Green τον πήγε λοιπόν στο νοσοκομείο των αστέγων για να τον περιθάλψουν, όταν ωστόσο την αναγνώρισαν και της ζήτησαν να πληρώσει, πήρε τον γιο της σπίτι για να τον θεραπεύσει μόνη της. Λίγα χρόνια αργότερα, το άτυχο παιδί θα έχανε το πόδι του, καθώς έπρεπε να ακρωτηριαστεί για να επιβιώσει! Πέθανε σε ηλικία 81 ετών από μια σειρά πολλαπλών εγκεφαλικών, εξαιτίας του καυγά που είχε με την καμαριέρα της για το γεγονός ότι το σκονόγαλα ήταν εξίσου θρεπτικό με το γάλα, και στη μισή μάλιστα τιμή...

John Elwes
 



Λέγεται ότι ο Κάρολος Ντίκενς εμπνεύστηκε τον χαρακτήρα του Εμπενέζερ Σκρουτζ μόλις διάβασε για τον John Elwes. Ο Βρετανός Elwes ήταν βουλευτής από το 1772 έως το 1784, πεθαίνοντας σε ηλικία 75 ετών, το 1789. Είχε κληρονομήσει την προσωπική του περιουσία από τον πατέρα και τον θείο του, ποσό που ανερχόταν σε 350.000 στερλίνες (περίπου 19 εκατ. στερλίνες σε σημερινές τιμές!). Κι όμως, σε όλη του τη ζωή κατάφερε να ζει με λιγότερες από 50 στερλίνες τον χρόνο! Φορούσε πάντα τα ίδια ρούχα και έκανε μπάνιο περιστασιακά στον Τάμεση, ποτέ στο προσωπικό του λουτρό στην έπαυλη που είχε κληρονομήσει. Αυτό σήμαινε βέβαια ότι μπορούσε να πλένεται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, κίνηση με την οποία δεν είχε κανένα πρόβλημα ο Elwes. Έβρισκε φριχτό το γεγονός ότι τα σπουργίτια τού έκλεβαν τον σανό του, γι' αυτό και τα κυνηγούσε λυσσαλέα στο κτήμα του, κλέβοντας ταυτόχρονα τον σανό των αλόγων των επισκεπτών του, για να αναπληρώσει τη ζημία. Εννοείται ότι έπινε και έτρωγε μόνο τα φτηνότερα προϊόντα της βρετανικής γης, είχε ωστόσο και το κυνήγι: μπορούσε να φάει ένα ελάφι για μήνες, παρά την προχωρημένη σήψη του κρέατος, μαγειρεύοντάς το απλά περισσότερη ώρα για να μην αρρωστήσει. Το υπηρετικό του προσωπικό δεν άντεχε τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης ούτε φυσικά και τον πενιχρό μισθό που τους έδινε, γι' αυτό και τον άφηναν σχεδόν αμέσως. Η ομπρέλα ήταν γι' αυτόν πολυτέλεια, καθώς βέβαια και τα ξύλα για το τζάκι. Η μόνη οικονόμος που του ήταν πιστή πέθανε τελικά από υπερκόπωση και ασιτία, με τον ίδιο τον Elwes να κυνηγά αρουραίους για να τραφεί. Όσο για την έπαυλη, αρνιόταν να την επισκευάσει, αφήνοντάς τη στο έλεος των στοιχείων της φύσης. Η περιουσία του ολοένα και μεγάλωνε, αγοράζοντας συνεχώς νέες επαύλεις και κτήματα, με τον ίδιο ωστόσο να μην τις χαίρεται ποτέ. Τριγύριζε σαν ζητιάνος, με τα ίδια βρωμερά ρούχα για χρόνια, ζούσε σε μια τρώγλη και όταν ο κόσμος τον μπέρδευε με ζητιάνο και του έδινε μερικά ψιλά, ο Elwes τα κρατούσε με προθυμία! Ήταν αναμφίβολα ο μεγαλύτερος σπαγγοραμμένος της καταγεγραμμένης ιστορίας. Πέθανε από κακή διατροφή και έκθεση στο ψύχος στις 26 Νοεμβρίου 1789...  

Πηγή
Διαβάστε παρακάτω »

Δεν φαντάζεστε τι ζει μέσα στον ομφαλό μας


Πολλοί άνθρωποι έχουν μια ευαισθησία στο να τους αγγίζουν ή να τους ακουμπάνε στον ομφαλό. Άλλοι πάλι και κυρίως οι γυναίκες που διαθέτουν μια όμορφη επίπεδη κοιλιά, θεωρούν τον ομφαλό τους κομμάτι του σώματος που ασκεί ένα μυστήριο και μια γοητεία και για τον λόγο αυτό τον τρυπάνε. Η πραγματικότητα είναι πάντως ότι ο ομφαλός σε άνδρες και γυναίκες αποτελεί ένα σημείο του σώματος που παρουσιάζει ενδιαφέρον. Είναι όμως ο ομφαλός μας τόσο... καθαρός όσο πιστεύουμε; ακόμη και εάν κάνουμε μπάνιο 2 και 3 φορές τη μέρα; Διαβάστε τι βρήκαν οι επιστήμονες, ότι ζει μέσα στον ομφαλό ενός ανθρώπου. 

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι δεν εννοούμε ακριβώς μέσα στον ομφαλό, αλλά στο δέρμα όπου έχει γίνει η περίδεση και το οποίο δύσκολα, μα πολύ δύσκολα μπορεί να καθαριστεί όσο και να το πλένουμε. Την έρευνα έκαναν επιστήμονες δερματολόγοι από το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας. Η έρευνα τους αφορούσε ολόκληρο το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος, το δέρμα, αλλά όταν έφτασαν στον ομφαλό... τα έχασαν.


Διαπίστωσαν λοιπόν ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι η ιδανική για να αναπτυχθούν και να ζήσουν χιλιάδες μικρόβια και μικροοργανισμοί και η δυσκολία του να καθαριστεί το καθιστούν σαν ένα παρθένο δάσος. Η βιοποικιλότητα του ομφαλού (belly button biodiversity), τους ξάφνιασε. Ελέγχθηκαν οι περιοχές του ομφαλού σε 60 ανθρώπους κάθε ηλικίας, άνδρες και γυναίκες.

Οι επιστήμονες βρήκαν λοιπόν ότι στον ομφαλό ζουν 2.368 είδη βακτηρίων από τα οποία τα 1460, θεωρούνται σπάνια και ζουν μόνο στο συγκεκριμένο μέρος του ανθρώπινου δέρματος. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν και διάφορα παράδοξα όπως ένα βακτήριο στον ομφαλό ενός άνδρα. Το συγκεκριμένο βακτήριο έχει εντοπιστεί μόνο στα ιαπωνικά νησιά αλλά ο συγκεκριμένος άνδρας δεν είχε πάει ποτέ του στην χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Σε μια άλλη γυναίκα η οποία δεν είχε και την καλύτερη σχέση με το νερό βρέθηκαν “εξτρεμόφιλα” βακτήρια, δηλαδή μικροοργανισμοί που είναι απίστευτα ανθεκτικοί σε ακραίες συνθήκες όπως οι συνθήκες της ανταρκτικής.

Η έρευνα πρόκειται να επεκταθεί σε μεγαλύτερο δείγμα ανθρώπων, που θα ξεπερνά τους 1000, προκειμένου να υπάρξει μια πιο ακριβής και εμπεριστατωμένη επιστημονική μελέτη. Τα συμπεράσματα που ελπίζουν να εξάγουν από το μεγαλύτερο δείγμα θα αφορούν διάφορες παραμέτρους της ανθρώπινης ύπαρξης, όπως οι συνθήκες ζωής, η διατροφή, η υγιεινή κ.α.

Διαβάστε παρακάτω »

Τα πιο συναρπαστικά λούνα παρκ του κόσμου!


Εκτοξεύστε την αδρεναλίνη σας στα ύψη, σε ένα από αυτά τα θεματικά πάρκα. Αυστηρά και μόνο για όσους θέλουν μοναδικές συγκινήσεις, για τους υπόλοιπους από εμάς φτάνει να δούμε αυτές τις φωτογραφίες. Εσείς σε ποιά κατηγορία ανήκετε;

Πάρκο Full Throttle, Six Flags Magic Mountain, Καλιφόρνια, ΗΠΑ


Το Full Throttle όταν ανοίξει το καλοκαίρι του 2013, θα είναι το ψηλότερο και πιο γρήγορο τρενάκι του κόσμου. Θα είναι και τρενάκι-πύραυλος αφού οι επιβάτες θα εκτινάσσονται στους τρεις κύκλους της διαδρομής με ταχύτητα 32 μέτρα το δευτερόλεπτο. Ακολουθεί και δεύτερη εκτόξευση και ένα σκοτεινό τούνελ, όπου μετά από μία μικρή παύση έρχεται η τελευταία εκτόξευση στην «θηλιά» με μήκος-ρεκόρ 48 μέτρα. Η θέα από ψηλά είναι μοναδική αν και δεν είμαστε σίγουροι για το κατά πόσο θα προλάβετε να την δείτε...

Πάρκο Gatekeeper, Cedar Point, Οχάιο, ΗΠΑ


Και αυτό το τρενάκι θα σπάσει ρεκόρ όταν τεθεί σε λειτουργία, τον Μάιο. Η κούρσα των 1269 μέτρων είναι παρόμοια με την προηγούμενη, με αρκετές απότομες κατηφόρες με ταχύτητες 30 μέτρα το δευτερόλεπτο, και αρκετούς κύκλους-λούπες μέσα στη διαδρομή.

Πάρκο Slotzilla, Λας Βέγκας, ΗΠΑ


Φανταστήκατε ποτέ να πετάγεστε μέσα από έναν κουλοχέρη με ταχύτητα 17 μέτρων το δευτερόλεπτο; Μάλλον όχι. Ακόμα και έτσι, το Λας Βέγκας μπορεί να σας προσφέρει αυτήν την εμπειρία από φέτος την άνοιξη.

Οι τολμηροί που ανέβουν στο τρενάκι μήκους 244 μέτρων, θα ξεκινήσουν την βόλτα τους 36 μέτρα πάνω από το έδαφος, από όπου θα εκτοξεύονται από έναν τεράστιο κουλοχέρη. Φυσικά καθώς ένας ένας οι επιβάτες θα βγαίνουν από τον κουλοχέρη, ο μοχλός θα κατεβαίνει και οι τροχοί θα γυρνάνε όπως θα συνέβαινε άλλωστε και με έναν πραγματικό κουλοχέρη. Η βόλτα αυτή θα είναι η πιο ακριβή της πόλης, αφού στοίχισε περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια για να κατασκευαστεί.

Πάρκο Bonzai Pipelines, Hurricane Harbour, Six Flags New England, ΗΠΑ


Ένα τρενάκι-νεροτσουλήθρα είναι τρομακτικό για τόσους πολλούς λόγους... Τι γίνετε αν κολλήσεις στην κορυφή της τσουλήθρας; Θα ρίξουν περισσότερο νερό για να γλιστρήσεις; Το πάρκο ανοίγει το καλοκαίρι και το διαφημιστικό μας ενημερώνει πως η τσουλήθρα έχει πολύ απότομες αλλά ασφαλείς στροφές, όμως ακόμα και έτσι καλύτερα να την αποφύγετε αν φοβάστε τα ύψη.

Αυτοί που θα το τολμήσουν θα μπουν σε μία κάψουλα εκτόξευσης, θα χάσουν κυριολεκτικά το έδαφος από τα πόδια τους και θα εκτελέσουν μία ελεύθερη πτώση από ύψος 15 μέτρων, για να ξεκινήσουν τις στροφές και τα «γυρίσματα» της διαδρομής για άλλα 78 μέτρα. 

Πάρκο SW7, Alton Towers, Ηνωμένο Βασίλειο


Ένα τρενάκι με ονομασία μία από τις πιο αριστοκρατικές περιοχές του Λονδίνου, είναι όντως κάτι παράξενο για ένα από τα πιο τρομακτικά τρενάκια της Μεγάλης Βρετανίας. Ωστόσο, το όνομα δεν προέρχεται πραγματικά από τον ταχυδρομικό κωδικό της περιοχής αλλά από τα αρχικά των λέξεων Secret Weapon 7, δηλαδή «Μυστικό Όπλο 7».

Είναι δύσκολο να μάθουμε λεπτομέρειες για τη διαδρομή αυτή που θα ανοίξει τον Μάρτιο, αλλά γνωρίζουμε πως στοίχισε παραπάνω από οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα του πάρκου και θα διαθέτει μία πίστα 1170 μέτρων και μέγιστη ταχύτητα 84 χιλιόμετρα την ώρα.

Transformers: The Ride 3D, Universal Studios Ορλάντο, ΗΠΑ


Αν ονειρευτήκατε ποτέ να δαμάζεται τους ουρανούς με τον Optimus Prime ή να κηρύσσετε πόλεμο στους Decepticons , τότε η Universal Studio ετοίμασε για εσάς μία μοναδική βόλτα. Η διαδρομή ανοίγει το καλοκαίρι και θα είναι από ότι φαίνεται πολύ hi - tech με τεχνολογία 3 D και HD οθόνες παντού. Το τρενάκι Transformers θα είναι μία «σκοτεινή» εμπειρία, αφού το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής θα είναι στο απόλυτο σκοτάδι. 

Η αρχή θα γίνετε με μία αναγγελία ότι το Ορλάντο δέχεται επίθεση από τους Decepticons . Οι επιβάτες μετά θα ακολουθούν τον Optimus Prime καθώς θα επιτίθεται στα σατανικά ρομπότ. Ελπίζουμε να κερδίσει.

Πάρκο Aquaventure, Atlantis, the Palm, Ντουμπάι


Αν προτιμάτε οι συγκινήσεις σας να είναι στο νερό, καλύτερα να πάτε στο Ντουμπάι αυτό το καλοκαίρι. Μετά από μία τεράστια ανακαίνιση, το υδάτινο πάρκο Palm ξανανοίγει τις πόρτες του. Δεν έχουμε ακόμα πολλές λεπτομέρειες όμως γνωρίζουμε την ύπαρξη μίας τεράστιας νεροτσουλήθρας, ύψους 40 μέτρων αλλά και άλλων, κυρίως υδάτινων δραστηριοτήτων.

Πάρκο Sentosa Bungy, Σιγκαπούρη


Το νησί Sentosa της Σιγκαπούρης, έχει πολλές δραστηριότητες που μπορούν να σας ανεβάσουν την αδρεναλίνη στα ύψη. Το πάρκο των Universal Studios έχει πολλές και τρομακτικές διαδρομές. Ωστόσο στο νησί δεν υπήρχε  μέχρι τώρα bungee jump, πράγμα που θα αλλάξει στα τέλη του 2013, όταν ανοίξει το Sentosa Bungy.

Αν και η διοίκηση είναι φειδωλή με τις λεπτομέρειες του έργου, λέγεται πως θα είναι ένα κράμα από bungee με αιρούμενες κούνιες που θα επιτρέπει στους συμμετέχοντες να κάνουν αγώνες μεταξύ τους, ψηλά πάνω από την παραλία Siloso.

Πάρκο Antarctica, Empire of the Penguin, SeaWorld Orlando, Φλόριντα, ΗΠΑ


Ο επόμενος προορισμός μας δεν βασίζεται στην ταχύτητα, αλλά σίγουρα θα σας συγκινήσει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Στο πάρκο Antarctica , Empire of the Penguin , υπάρχει μία διαδρομή που «ταξιδεύει» τους επισκέπτες μέσα από την παγωμένη ήπειρο, με εκατοντάδες πιγκουίνους γύρω. Μάλιστα, αυτός θα είναι και ο μεγαλύτερος, τεχνητός βιότοπος πιγκουίνων στον κόσμο.

Τα ξεχωριστά αμαξίδια δεν θα είναι σταθερής τροχιάς, που σημαίνει ότι ο κάθε επιβάτης θα απολαμβάνει ξεχωριστά και τελείως προσωπικά αυτήν την εμπειρία. Η δυνατότητα αυτή θα ανοίξει για το κοινό, πρώτη φορά την άνοιξη.

Πάρκο Gold Striker, Great America, Σαν Φραντσίσκο, ΗΠΑ


Το θεματικό πάρκο της Καλιφόρνια, Great America theme park, θα επαναφέρει μία παλιά του δραστηριότητα, το ξύλινο τρενάκι Gold Striker. Η διαδρομή μήκους 974 μέτρων έχει πάρει το όνομά της από τους πρώτους μεταλλοδίφες χρυσού της περιοχής που μετοίκησαν εδώ περί το 1984. Είναι οι ίδιοι άλλωστε που έχουν δώσει και το όνομα τους στην ομάδα  «49ers» του Σαν Φραντσίσκο.

Μάλιστα, το γήπεδο της ομάδας βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το πάρκο και η διαδρομή έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε στο ψηλότερο σημείο της οι αναβάτες να μπορούν να βλέπουν κατευθείαν μέσα στο ιστορικό γήπεδο.

Πάρκο Hades 360, Mount Olympus Theme Park, Ουϊσκόνσιν, ΗΠΑ
  

Παρατηρούμε μία τάση για ξύλινα τρενάκια; Άλλο ένα θα ξεκινήσει να λειτουργεί, στις αρχές του 2013, στο Mount Olympus ' s Hades 360. Το αυθεντικό Hades 360 κατασκευάστηκε το 2005, όμως μία πρόσφατη ανακαίνιση και η προσθήκη μίας στροφής - βρόγχου το κατατάσσει ως το πρώτο ξύλινο τρενάκι με «λούπες». Παράλληλα, η προσθήκη ενός νέου υπόγειου τμήματος το ξεχωρίζει κατά έναν ακόμα τρόπο: Θα είναι το τρενάκι με το μεγαλύτερο υπόγειο τμήμα ραγών στον κόσμο, 243 μέτρων για την ακρίβεια. 


Διαβάστε παρακάτω »