Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Μηνύει την Google γιατί τον έδειξε να ουρεί δημόσια



Ένας Γάλλος κατέθεσε χθες Πέμπτη αγωγή κατά της Google γιαμια φωτογραφία του που δημοσιεύτηκε στο Ιντερνετ από την εφαρμογή Street Viewστην οποία εμφανίζεται να ουρεί στον κήπο του σπιτιού του, γεγονός που κατά τηνκρίση του τον γελοιοποίησε στους συντοπίτες του σε χωριό της βορειοδυτικήςΓαλλίας.
Ο άνδρας αυτός, γύρω στα 50, κατοικεί σε ένα χωριό περίπου3.000 κατοίκων στην περιοχή Μεν ε Λουάρ και απαιτεί την απομάκρυνση τηςφωτογραφίας, από την οποία οι συντοπίτες του τον έχουν αναγνωρίσει παρότι έχουνσκοπίμως αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Ζητεί επίσης αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ.

" Όλοι έχουν το δικαίωμα της ιδιωτικότητας ", δήλωσε στο Ρόιτερς οδικηγόρος του Ζαν Νοέλ Μπουιγιάρ. "Στην υπόθεση αυτή είναι περισσότεροδιασκεδαστικό παρά σοβαρό. Αλλά αν είχε πιαστεί να φιλάει μια άλλη γυναίκα αντίτης συζύγου του, θα είχε το ίδιο θέμα".

Η εφαρμογή Street View της Google, η οποία καλύπτει περίπου 30 χώρες και είναιδιαθέσιμη στη Γαλλία από το 2008, επιτρέπει στους χρήστες των χαρτών της Google(Google Maps) να βλέπουν φωτογραφίες των δρόμων που ελήφθησαν από τα αυτοκίνητατης εταιρίας τα οποία φέρουν κάμερες πάνω στην οροφή τους.

Ο ενάγων θεωρούσε ότι η εξώπορτα του σπιτιού του τον έκρυβε από την θέα την ώραπου ουρούσε στον κήπο τον Νοέμβριο του 2010. Αλλά ο φακός της Google τον"συνέλαβε" την ώρα που το αυτοκίνητο της εταιρίας περνούσε από τοσπίτι του. Ο δικηγόρος του, βέβαια, δεν εξήγησε για ποιόν λόγο ο ενάγων ουρούσεστο ύπαιθρο.


newsit 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου