Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Ζωγραφιές εξωγήινων σε σπηλιές από το 3000 π.Χ

 
Σε σπήλαια της Βορειοδυτικής Αυστραλίας, κοντά στην περιοχή του ποταμού Glenelg του Κίμπερλι, από τον 19ο αιώνα έχουν ανακαλυφθεί μια σειρά από ζωγραφισμένα όντα, που οι ιθαγενείς αποκαλούσαν Wandjina.
Οι τοιχογραφίες δείχνουν δεκάδες παράξενα λευκά κεφάλια χωρίς στόμα, με μεγάλα μαύρα μάτια και μακριές μύτες, να τα περιβάλουν αστραπές, σύννεφα ή βροχή. Οι ιθαγενείς δεν τοποθετούσαν στόματα στα κεφάλια των Wandjina, γιατί όπως ισχυρίζονταν ήταν τόσο ισχυροί που δεν χρειάζονταν την ομιλία για να επικοινωνούν.
Στη μυθολογία των Αβορίγινων, οι Wandjina (ή Wοndjina) ήταν αρχαίες θεότητες της βροχής που ταξίδευαν πάνω σε ένα σύννεφο και προκαλούσαν ομαλές βροχοπτώσεις στους πιστούς ή τρομερές πλημμύρες στους άπιστους. Ο Μύθος λέει, ότι τις πρώτες ζωγραφιές σχεδίασαν κάποιοι κυνηγημένοι ιθαγενείς για να ηρεμίσουν την οργή των θεών πριν τελικά πνιγούν. Από τότε η φυλή των Mowanjum ξαναζωγράφιζε τις εικόνες σε ετήσια συχνότητα (κάθε Δεκέμβρη ή κάθε Γενάρη) για να εξασφαλιστεί μια διαρκής ευημερία αλλά και για να διασφαλίζετε ταυτόχρονα η άφιξη των μουσώνων.
 H ηλικία των πρώτων στρώσεων των χρωματισμών υπολογίζεται από το 3000 π.Χ. . Οι ερευνητές αρχαίων εξωγήινων θεωρούν τις τοιχογραφίες μερικά από τα πρώτα δείγματα εξωγήινης επισκεψιμότητας στο πλανήτη.
 

perierga.gr

Δείτε ακόμα...

Μυστηριώδεις ήχοι ακούγονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη...
UFO πετά κάτω από αεροπλάνο
Ιπτάμενος δίσκος στο βυθό. Χωρίς σχόλια ......
"Εξωγήινος" εμφανίζεται σε ζωντανή σύνδεση στην τηλεόραση;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου