Κυριακή, 9 Ιουνίου 2013

Πέντε εντυπωσιακά μακάβρια αξιοθέατα στην Ευρώπη (Εικόνες)


Η Ευρώπη έχει μακρά ιστορία και αναρίθμητα αξιοθέατα μεγάλης σημασίας και εκπληκτικής διαφοράς. Από την άλλη πλευρά, η ήπειρος έχει και μια σκοτεινή και αιματοβαμμένη πλευρά η οποία, παρά τις όποιες προσπάθειες, δεν είναι εύκολο να ξεπεραστεί.

Συνεπώς εάν δεν μπορείς να το αποφύγεις καλό είναι να το απολαύσεις και αυτό ακριβώς έχουν κάνει αρκετοί που μετέτρεψαν σκοτεινούς, ανατριχιαστικούς χώρους σε θαυμάσια αξιοθέατα.

Καταφύγιο, Γκρούσελκάμπινετ , Βερολίνο


Πρόκειται για ένα μόνιμα ανοικτό καταφύγιο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου που παρά το γεγονός ότι από μόνο του προκαλεί τον τρόμο, οι υπεύθυνοι του χώρου έχουν φροντίσει να τον διαμορφώσουν σε ένα τριώροφο βασανιστικό κτίριο. Στο ισόγειο υπάρχουν ακρωτηριασμοί και βάρβαρες ιατρικές θεραπείες, στον πρώτο όροφο ένα στοιχειωμένο σπίτι με όλα τα... κομφόρ, ενώ το υπόγειο, παραδόξως, κοσμούν απλά ιστορικά εκθέματα από την περίοδο του πολέμου.


Μεσαιωνικό Μουσείο Εγκλήματος, Ροτενμπουργκ, Γερμανία


Ετοιμαστείτε για την απόλυτη φρίκη των σκοτεινών μεσαιωνικών ετών με όργανα βασανιστηρίων, διαφορετικούς τρόπους εκτέλεσης και άλλα αξεσουάρ, όπως μια ειδική συσκευή που χρησιμοποιούνταν μόνο για να τιμωρούνται οι αρτοποιοί που πωλούσαν πολύ μικρά καρβέλια ψωμί.


Κούνστκαμερ, Αγία Πετρούπολη


Το μουσείο αυτό φιλοξενεί μια παράξενη συλλογή με εκθέματα τερατογεννήσεων βγαλμένα από τις πιο άρρωστες πτυχές του ανθρώπινου μυαλού. Παραδόξως η διαμόρφωση του χώρου είχε ξεκινήσει από τον Μέγα Πέτρο σε μια προσπάθεια να απομυθοποιήσει τον φόβο του κοινού για τα τέρατα και χτυπήσει διάφορες προκαταλήψεις και δεισιδαιμονίες.


Οι κατακόμβες των Καπουτσίνων, Παλέρμο, Ιταλία


Ενα από τα πιο διάσημα τρομακτικά μουσεία βρίσκεται στο σκοτεινό αυτό μοναστήρι, στο υπόγειο του οποίου υπάρχουν περισσότερα από 8.000 μουμιοποιημένα σώματα. Οταν οι Καπουτσίνοι μοναχοί διαπίστωσαν, το 1599, ότι οι κατακόμβες του μοναστηριού έχουν αυτές τις «ιδιότητες» δεν ήθελαν και πολύ να το μετατρέψουν σε ένα απέραντο νεκροταφείο.


Τα μπουντρούμια του Εδιμβούργου, Σκωτία


Οι κρύπτες αυτές θεωρούνται το πιο στοιχειωμένο μέρος στη Μεγάλη Βρετανία, εξαιτίας της επιβλητικής σκοτεινής ατμόσφαιρας και της τρομακτικής ησυχίας (εκτός όταν είναι γεμάτα τουρίστες). Οι φήμες για αυτά τα σημεία οργιάζουν και γίνεται λόγος σημεία όπου έχουν λάβει χώρα πολλές αποτρόπαιες πράξεις, ενώ, όπως ήταν αναμενόμενο, υπάρχει και ένα φάντασμα χωρίς πρόσωπο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου