Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Έξυπνη εφαρμογή βρίσκει τουαλέτες (Βίντεο)


Τους χρήστες έξυπνων κινητών που νιώθουν το κάλεσμα της φύσης στη μέση του δρόμου ανακουφίζει μια έξυπνη εφαρμογή.

Αν και προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες ετησίως, η Σαγκάη, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Κίνας με 23 εκατομμύρια κατοίκους, διαθέτει ελάχιστες δημόσιες τουαλέτες.

Σε μια προσπάθεια να λύσει το πρόβλημα η εταιρεία τεχνολογίας  Nanjing Aixiyou ανέπτυξε μια εφαρμογή που κατευθύνει τους επισκέπτες που βρίσκονται σε ανάγκη στην πλησιέστερη δημόσια τουαλέτα.

Η διαδραστική εφαρμογή εύρεσης τουαλέτας χρησιμοποιεί τεχνολογία GPS (Παγκόσμιο Σύστημα Εντοπισμού Θέσης) για να χαρτογραφήσει τις διαθέσιμες δημόσιες τουαλέτες.

Η εφαρμογή ενημερώνει για τις ώρες λειτουργίας τους και παρέχει άλλες σημαντικές πληροφορίες, όπως για παράδειγμα αν διαθέτουν χαρτί υγείας.

Οι τουαλέτες της Σαγκάης σε πολλές περιπτώσεις περιορίζονται σε έναν λάκκο στο έδαφος, χωρίς καζανάκι ή πόρτα. Πολλές μάλιστα καθαρίζονται σπανίως.

Το υπουργείο Υγείας της Κίνας γνωρίζει το πρόβλημα και πρόσφατα θέσπισε νέους κανόνες για τους δημόσιους χώρους υγιεινής.

Από την εφαρμογή δεν θα επωφεληθούν μόνο οι τουρίστες καθώς οι χρήστες κινητών τηλεφώνων στην Κίνα ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο και έχουν τις ίδιες ανάγκες όταν τους καλεί η φύση.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου