Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013

Αποκαλύφθηκε το μυστικό για τον «πράσινο» Λουίτζι της Nintendo


Στην αποκάλυψη ενός... μυστικού που αρκετοί φίλοι των ηλεκτρονικών παιχνιδιών προσπαθούσαν να λύσουν για χρόνια προέβη ο σχεδιαστής της Nintendo Σιγκέρου Μιγιαμότο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μιγιαμότο αποκάλυψε το λόγο που ο Λουίτζι, ο αδερφός του Σούπερ Μάριο, είχε πράσινο χρώμα. «Ενα από τα προβλήματα ήταν ότι εξαιτίας της περιορισμένης μνήμης, ο δεύτερος χαρακτήρας έπρεπε να είναι ίδιος με τον πρώτο στην εμφάνιση. Οπότε είπαμε ότι ακόμα και αν έχουμε τον ίδιο χαρακτήρα θα μπορούσαμε να αλλάξουμε το χρώμα του» τόνισε.

Ομως οι δημιουργοί του παιχνιδιού είχαν να αντιμετωπίσουν και ένα άλλο «πρόβλημα» που ήταν η περιορισμένη χρωματική παλέτα και έτσι αναγκάστηκαν να δανειστούν το πράσινο και το λευκό χρώμα από την εμφάνιση των άλλων χαρακτήρων του παιχνιδιού.

«Ετσι, από αυτούς τους τεχνικούς περιορισμούς είπαμε "Ok, έχουμε αυτούς τους δύο χαρακτήρες. Μοιάζουν το ίδιο εκτός του ότι έχουν διαφορετικό χρώμα. Προφανώς πρέπει να είναι δίδυμοι". Από κει και πέρα αποφασίσαμε ότι ο Luigi πρέπει να είναι ο νεότερος αδερφός» αποκάλυψε ο game designer της Nintendo.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου