Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Διάσημες ταινίες του Hollywood που γυρίστηκαν στα ελληνικά νησιά!


Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται μια αναπνοή από την καταστροφή αλλά ποιος μπορεί τελικά να αμφιβάλλει ότι  ανήκει στη λίστα των χωρών με τα κορυφαία νησιά του κόσμου; Kαι μάλιστα σε μια από τις πρώτες θέσεις;

To Hollywood λοιπόν το γνωρίζει αυτό καλά... και έτσι δεν είναι λίγες οι φορές που τα νησιά της Ελλάδας έχουν πρωταγωνιστήσει σε ταινίες που σίγουρα δεν πέρασαν απαρατήρητες!

Σας τις παρουσιάζουμε:

Mama Mia- Σκιάθος & Σκόπελος

Αγ. Νικόλαος, Γλυστέρι, Νταμούχαρη Μούρεσι στο ανατολικό Πήλιο... Είναι τα κυριότερα σημεία στη Σκιάθο και τη Σκόπελο που έχουν γυριστεί σκηνές μιας από τις πιο όμορφες και σίγουρα άκρως καλοκαιρινές ταινίες! Ειδικά όταν το φόντο είναι γαλάζιο και... ελληνικό!


Lara Croft: Tomb Raider, Το Λίκνο της Ζωής-Σαντορίνη

Και μόνο το όνομα της Angelina Jolie απογείωσε το νησί, δίνοντας του διεθνή φήμη που διατηρεί μέχρι σήμερα! Μάλιστα, αυτό αποδείχτηκε αρκετό αφού στην ουσία μόνο η Angelina Jolie βρέθηκε εκεί για το γύρισμα που την δείχνει καβάλα στο τζετ σκι ανοιχτά της Σαντορίνης! Την υπόλοιπη δουλεία... την έκαναν στιγμιότυπα από ελικόπτερο! Ακόμη και η σκηνή με την ελληνική εκκλησία, γυρίστηκε σε κάποιο στούντιο... Όπως θα καταλάβατε λοιπόν, σκηνοθέτης, σεναριογράφος κλπ δεν χρειάστηκε να μπουν σε αεροπλάνο!


Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι-Κεφαλλονιά & Σάμη

Στη δημοφιλή ταινία με τον Nicolas Cage και την Penelope Crouz το Αργοστόλι που νομίζετε ότι είδατε... στην πραγματικότητα είναι η Σάμη! Εκεί χτίστηκε ένα άλλο... Αργοστόλι της εποχής του 1940 και μάλιστα με τέτοια επιτυχία που οι ίδιοι οι Κεφαλλονίτες δεν δίστασαν να επισκεφτούν για να θαυμάσουν! Επίσης, στην ταινία φαίνονται η παραλία του Μύρτου στην σκηνή με την υποβρύχια νάρκη, το χωριό Διχάλια, στον κόλπο της Σάμης -φαίνεται η πλατεία του χωριού με το καφενείο, η εκκλησία και το σπίτι της Πελαγίας (Penelope Cruz)- και τέλος η παραλία Αντίσαμος, πίσω από τη Σάμη, όπου κατασκήνωναν τα ιταλικά στρατεύματα.


Ζορμπάς- Κρήτη

Η ταινία γυρίστηκε στην Κρήτη σύμφωμα πάντα με το αντίστοιχο βιβλίο και μάλιστα στα Χανιά και τις γύρω περιοχές. Πρωταγωνιστούν η επαρχιακή πόλη Αποκόρωνας και η χερσόνησος του Ακρωτηρίου, βορειοδυτικά και ανατολικά από τα Χανιά αντίστοιχα. όσον αφορά τη διάσημη σκηνή με το συρτάκι, γυρίστηκε στην παραλία του χωριού Σταύρος, 15χλμ. νοτιοανατολικά από τα Χανιά.


Πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου