Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Το FBI προειδοποιεί: Όσα PC έχουν τον ιό «Alureon» θα τεθούν εκτός Ίντερνετ τη Δευτέρα


Εάν έχετε έναν ιό στον υπολογιστή σας, υπάρχει ένας πολύ πραγματικός κίνδυνος να σας διώξουν από το Διαδίκτυο τη Δευτέρα.

Αυτό το κομμάτι του λογισμικού βρίσκεται σήμερα σε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές σε όλο τον κόσμο από τα τέλη του περασμένου χρόνου. Το λογισμικό έχει σχεδιαστεί για να σας κατευθύνει μακριά από αξιόπιστες ιστοσελίδες, σε δικτυακούς τόπους που προσπαθούν να υποκλέψουν οικονομικές και προσωπικές πληροφορίες.

Όταν η επίθεση έγινε αντιληπτή από το FBI δημιουργήθηκε ένα «δίχτυ ασφαλείας», το οποίο συνέδεε τους «μολυσμένους» υπολογιστές στον server του προκειμένου να εμποδίσει τις περαιτέρω επιθέσεις.

Αλλά αυτοί οι διακομιστές θα πρέπει να «πέσουν» τη Δευτέρα, και όταν αυτό συμβεί, οι άνθρωποι που έχουν «μολυσμένα» PC είναι πιθανό να χάσουν σύνδεση στο internet τους χωρίς προειδοποίηση.
Με ανακοίνωσή του το FBI ζητά από τους χρήστες να ελέγξουν ότι οι υπολογιστές τους είναι καθαροί από το δυσάρεστο «Alureon / DNS Changer bot».

Υπολογίζεται ότι ο συνολικός αριθμός των υπολογιστών που έχουν προσβληθεί από τον ιό είναι 277.000 παγκοσμίως με το FBI να εκτιμά ότι οι 64.000 βρίσκονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν σας ανησύχησε η είδηση, τότε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφθείτε την ειδική σελίδα του FBI εδώ και να ακολουθήσετε τις οδηγίες.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου