Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

NASA: Τον Αύγουστο θα βρεθεί ζωή στον Άρη!


Οι επιστήμονες της NASA εκφράζουν την αισιοδοξία ότι τον Αύγουστο το όχημα Curiosity που έχει αποσταλλεί στον Άρη θα βρει σημάδια ζωής στον κόκκινο πλανήτη.

Σύμφωνα με νέα μελέτη το Curiosity ίσως να χρειαστεί να σκάψει μόλις μερικά εκατοστά για να διαπιστώσει την ύπαρξη σύνθετων οργανικών μορίων που θα αποδεικνύουν ότι ο πλανήτης κάποτε φιλοξενούσε ζωή.

Το αυτοκινούμενο όχημα, το οποίο αναμένεται να φτάσει στον Άρη τον Αύγουστο, θα σκάψει τέσσερις ίντσες κάτω από την επιφάνεια - προκειμένου να βρει σύνθετες δομικές μονάδες της ζωής.
Μια ενδεχόμενη ανακάλυψη μπορεί να επιβεβαιώσει τη θεωρία μερίδας επιστημόνων όπως του Τζέι Μέλος ότι η ζωή μπορεί να προήλθε από τον Άρη και να μεταφέρθηκε στη Γη μέσω πρόσκρουσης αστεροειδών.

Ο στόχος της αποστολής είναι να εκτιμηθεί κατά πόσον η περιοχή προσγείωσης είχε ποτέ ή έχει ακόμη περιβαλλοντικές συνθήκες που ευνοούν την μικροβιακή ζωή.

«Γνωρίζουμε ότι τα οργανικά μόρια πρέπει να είναι εκεί αλλά δεν μπορείτε να βρείτε κάποια από αυτά στο έδαφος», αναφέρει ο Αλεξάντερ Παβλόφ της NASA

Το Curiosity θα φέρει το πιο προηγμένο φορτίο επιστημονικών εργαλείων που χρησιμοποιήθηκαν ποτέ στην επιφάνεια του Άρη. Είναι εξοπλισμένο με εξελιγμένη τεχνολογία γεωτρήσεων και θα είναι σε θέση να συλλέγει, να αποθηκεύει και να αναλύει δείγματα του υλικού του Άρη.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου