Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Wat Rong Khun: Ο "Ναός του Χιονιού" στην Ταϋλάνδη!


«Ο Λευκός Ναός" ή "Ναός του Χιονιού"  όπως τον αποκαλούν (Wat Rong Khun) είναι ένας σύγχρονος βουδιστικός ναός, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα της Ταϋλάνδης στην πόλη Chiang Rai και έχει γίνει ένα εθνικό ορόσημο, ενώ ως ένα από τα πιο αναγνωρίσιμους ναούς της χώρας, προσελκύει ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο.

Η μοναδικότητα του έγκειται στην κατασκευή του, η οποία είναι εξ' ολοκλήρου από ένα αστραφτερό λευκό χρώμα με αντανακλάσεις από σπινθήρες καθρέπτη και γυάλινες ψηφίδες που ενσωματώνονται στο λευκό σοβά.

Ο ναός είναι η ιδέα του κ. Chalermchai Kositpipat, ενός από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της Ταϋλάνδης, ο οποίος ήθελε να χτίσει έναν ναό ολόλευκο προς τιμήν του Βούδα, αλλά και για να δηλώσει μ'αυτόν τον τρόπο την καθαρότητα που ο Βούδας πρεσβεύει.

Σκοπός του καλλιτέχνη είναι μέσω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων, να "εμπλουτίσει" και να ενισχύσει τον Βουδισμό στην Ταϋλάνδη σε ένα πιο σύγχρονο design. Η κατασκευή του Λευκού Ναού έγινε το 1997 και μάλιστα, με έξοδα εξ' ολοκλήρου του καλλιτέχνη, ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε χορηγία, προκειμένου να διατηρηθεί η καθαρότητα του σχεδιασμού της.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου