Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Οι υπερρεαλιστικοί πίνακες ζωγραφικής του Jason de Graaf!


Ο 41χρονος Καναδός που άφησε άφωνο το κόσμο της τέχνης

«Η Τέχνη είναι μαγεία, απαλλαγμένη από το ψέμα ότι είναι αλήθεια», είχε πει ο Τέοντορ Αντόρνο, αλλά για τον Καναδό καλλιτέχνη, Jason de Graaf, φαίνεται πως αυτό το απόφθεγμα δεν ισχύει. Μάλιστα, τα έργα του ξεπερνούν την έννοια της αλήθειας και προσφέρουν εικόνες ενός κόσμου πιο μαγικού από τον δικό μας.

Χρησιμοποιώντας ακρυλικά χρώματα πάνω σε μουσαμά, ο 41χρονος ζωγράφος παράγει υπερρεαλιστικούς πίνακες, οι οποίοι μοιάζουν τόσο «ζωντανοί», που θα νόμιζε κανείς ότι πρόκειται για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.

Γεννημένος στο Μόντεαλ το 1971, ο de Graaf ζει και εργάζεται στο Κεμπέκ, όπου σε πλήρη απομόνωση αφιερώνει ατελείωτες ώρες για την ολοκλήρωση των αριστουργημάτων του. Αρχικά φωτογραφίζει καθημερινά αντικείμενα, και στη συνέχεια τα αναπαράγει στο καμβά χρησιμοποιώντας ένα μολύβι και ακρυλικά χρώματα.

Ο de Graaf δήλωσε στο περιοδικό «Poets & Artists» ότι τα έργα του αποτελούν μια «ψευδαίσθηση της αληθοφάνειας», φιλτραρισμένα μέσα από το δικό του όραμα για τον κόσμο.

«Αν και χρησιμοποιώ τις φωτογραφίες μου ως βασικό πυρήνα έμπνευσης, στόχος μου δεν είναι να αναπαραγάγω πιστά τις εικόνες, αλλά να δημιουργήσω μια ψευδαίσθηση του βάθους και της αίσθησης παρουσίας, που δεν υπάρχουν στις φωτογραφίες. Τελευταία προσπαθώ να εμφυσήσω στους πίνακες μου την αίσθηση της αφήγησης και του λυρισμού», τόνισε.

Απολαύστε...


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου