Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Ευτυχισμένη φάλαινα... πηδάει από τη χαρά της! Τεράστια φάλαινα σε σπάνιες στιγμές!


Την σωστή στιγμή στο σωστό μέρος βρέθηκε ο φωτογράφος που απαθανάτισε τεράστια φάλαινα σε σπάνιες στιγμές παιχνιδιών με τα κρύα νερά του βόρειου Ειρηνικού Ωκεανού.

Η πολιτεία της Αλάσκας που βρέχεται από τον Αρκτικό και τον Ειρηνικό ωκεανό συγκεντρώνει κάθε εποχή του χρόνου το ενδιαφέρον σπουδαίων φωτογράφων λόγω των υπέροχων τοπίων αλλά και της ιδιαίτερης χλωρίδας και πανίδας της.


Αυτή τη φορά ο φωτογράφος Τζον Κόρνφορθ συνέλαβε μια φάλαινα σε... τρελό χορό στα παγωμένα νερά του Ειρηνικού για τον οποίο μάλιστα η επιστημονική κοινότητα διχάζεται. Για ποιόν λόγο άραγε μια φάλαινα μπορεί να φέρεται με τέτοιο ενθουσιασμό;


Μία από τις επικρατέστερες απόψεις πάντως θέλει την φάλαινα να είναι απλώς πάρα πολύ χαρούμενη!


«Μόλις μια φάλαινα αρχίζει τα παιχνίδια την ακολουθούν αμέσως και οι υπόλοιπες που βρίσκονται κοντά της. Είναι σαν να επικοινωνούν με αυτό τον τρόπο και να μοιράζονται τελικά την χαρά τους», λέει ο φωτογράφος που κατέγραψε τα ιδιαίτερα αυτά ακροβατικά στο νερό.


«Μερικές φορές οι φάλαινες είναι πολύ περίεργες και πλησιάζουν το σκάφος μου προκειμένου να το εξερευνήσουν. Μόλις νιώσουν ασφαλείς αρχίζουν τα παιχνίδια και τα ακροβατικά γύρω από το σκάφος. Αυτή είναι μια από τις πιο απίστευτες εμπειρίες στον κόσμο», καταλήγει ο Τζον Κόρνφορθ ο οποίος φωτογραφίζει στην Αλάσκα τα τελευταία 20 χρόνια.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου