Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Και οι ιπποπόταμοι έχουν δικαίωμα στη δροσερή αναπνοή!

Και οι ιπποπόταμοι έχουν δικαίωμα στη δροσερή αναπνοή!Οι τεράστιοι ιπποπόταμοι του ζωολογικού κήπου της Σαγκάης ενδέχεται να διαθέτουν τη καθαρότερη οδοντοστοιχία του είδους τους σε ολόκληρο το ζωικό βασίλειο, καθώς οι φύλακες φροντίζουν να βουρτσίζουν τα δόντια τους τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Οι εργαζόμενοι του ζωολογικού πάρκου έχουν κατασκευάσει μια ειδικά σχεδιασμένη βούρτσα για να χωράει μέσα στο γιγαντιαίο στόμα τους και να καθαρίζει πλήρως ακόμα και τα πίσω δόντια τους.

Παλαιότερα, ο καθαρισμός γινόταν με μια σκούπα και η όλη διαδικασία προσελκύει σταθερά αρκετούς παρευρισκόμενους, οι οποίοι βλέπουν το θέαμα – προφανώς – για πρώτη φορά.

«Οι άγριοι ιπποπόταμοι δεν χρειάζεται να πλένουν τα δόντια τους, καθώς η διατροφή τους περιέχει αποκλειστικά χόρτο, το οποίο δεν κολλάει στα δόντια τους. Επειδή, όμως, εδώ στο πάρκο, τα ζώα τρώνε φρούτα και λαχανικά, ο καθαρισμός είναι απαραίτητος», δήλωσε εκτροφέας Pan Xiuwen.

Οι ιπποπόταμοι είναι επιθετικά ζώα, και παρά το γεγονός ότι μοιάζει να έχουν μόνο τέσσερα δόντια, στη πραγματικότητα έχουν 40.

Απολαύστε το μοναδικό θέαμα...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου