Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Το Ντουμπάι της υπερβολής. Αστυνομικοί περιπολούν... με Λαμποργκίνι! (Εικόνες)


Είναι γεγονός ότι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπάρχει μια πολυτέλεια που σε αρκετές περιπτώσεις φθάνει τα όρια της υπερβολής, ενώ, πλέον, η αστυνομία του Ντουμπάι θα έχει τη δυνατότητα να κυνηγάει τους εγκληματίες με μία Λαμποργκίνι αξίας 550.000 ευρώ.

Στόχος, όπως τονίζουν οι αρχές, είναι να ενισχυθεί η εικόνα της πολυτέλειας και της ευημερίας στο εμιράτο, ενώ το πανάκριβο περιπολικό θα βρίσκεται στις τουριστικές ζώνες του Τζουμέιρα Μπιτς Ρέζιντενς και του Μπουρτζ Χαλίφα, του ψηλότερου κτιρίου στον κόσμο. Είναι βαμμένο λευκοπράσινο και, προφανώς, δεν θα καταδιώκει τους «επικίνδυνους οδηγούς».

Η χρήση της Λαμποργκίνι από την αστυνομία θεωρείται ένδειξη ότι το Ντουμπάι έχει πλέον ανακάμψει μετά την οικονομική κρίση που γνώρισε το 2008 λόγω της κατάρρευσης του κατασκευαστικού τομέα.

Τα περιπολικά του Ντουμπάι είναι αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ή 4x4 γερμανικής και ιαπωνικής κατασκευής. Πρόσφατα στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους γύρω από την πόλη άρχισαν να περιπολούν και αμερικανικά Σεβρολέτ Καμάρο σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα περιστατικά στα οποία ορισμένοι οδηγοί αφήνονται να παρασυρθούν από την μέθη της ταχύτητας.

Βέβαια δε είναι η πρώτη φορά που ένα από τα πιο πολυτελή και γρήγορα αυτοκίνητα του πλανήτη τίθεται στην υπηρεσία της αστυνομίας, καθώς, οι Ιταλοί (αναμενόμενο) έχουν ήδη χρησιμοποιήσει Λαμποργκίνι.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου