Κυριακή, 21 Απριλίου 2013

Απίστευτο! Επέζησε από τις εκρήξεις στην Βοστόνη και στο Τέξας!


Οι άνθρωποι ρωτούν τον Τζο Μπέρτι αν νιώθει τυχερός. Μια βόμβα εξερράγη δίπλα του στον Μαραθώνιο της Βοστόνης λίγα δευτερόλεπτα αφού είχε τερματίσει ο ίδιος. Δυο ημέρες αργότερα ήταν στο Τέξας, στην περιοχή που έγινε η έκρηξη στο εργοστάσιο λιπασμάτων.

"Το κοιτούσα και δεν το πίστευα" λέει ο ίδιος ο οποίος. "Ήθελα απλά να σηκωθώ να φύγω από όλες αυτές τις εκρήξεις", λέει στην συνέχεια.

Ο Μπέρτι φυσικά νιώθει τυχερός. Έζησε από κοντά δυο τραγωδίες και κατάφερε να μην πάθει ούτε μια γρατζουνιά.

"Είναι ένα θαύμα", είπε μιλώντας στο Αssociated Press.

Και η γυναίκα του Εϊμι λέει ότι ο Θεός ήταν ιδιαίτερα ελεήμων μαζί τους.

Πριν από δυο μήνες, ο Μπέρτι αποφάσισε να τρέξει στον Μαραθώνιο της Βοστόνης για φιλανθρωπικό σκοπό.

Προς το τέλος της διαδρομής ο 43χρονος Μπέρτι ένιωσε τις δυνάμεις του να τον εγκαταλείπουν και έκοψε το βήμα του. Αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να μην τερματίσει.

"Μόλις είχα περάσει την γραμμή του τερματισμού. Δεν πρέπει να είχαν περάσει 30 δευτερόλεπτα όταν άκουσα την πρώτη έκρηξη και γύρισα πίσω και είδα τον καπνό", λέει ο ίδιος. "Αμέσως κατάλαβα ότι η έκρηξη προκλήθηκε από βόμβα και τότε έγινε και η δεύτερη έκρηξη και είδα ανθρώπους να τρέχουν αλλόφρονες".

Εκείνη την στιγμή μάλιστα όπως λέει ο ίδιος ήταν τόσο εξαντλημένος που δεν μπορούσε να τρέξει άλλο. Φοβήθηκε μην ποδοπατηθεί. Άρχισε ν’ ανησυχεί για την γυναίκα του αλλά σκέφτηκε αμέσως ότι θα ήταν καλά αφού του είχε πει ότι θα είναι σε ένα εστιατόριο. Αλλά μετά μια άσχημη σκέψη του ήρθε στο μυαλό: "Ποτέ δεν με ακούει. Μπορεί να ήταν στην γραμμή του τερματισμού".

H Ειμι Μπέρτι ήταν όντως λίγα μέτρα μακριά. Και δυστυχώς και εκείνη και η φίλη της που ήταν μαζί τραυματίσθηκαν ελαφρά.

Όμως μια γυναίκα που ήταν δίπλα της έχασε το ένα της πόδια και όλα τα δάχτυλα από το αριστερό της χέρι.

Μετά το πρώτο σοκ άρχισε η αγωνιώδης αναζήτηση για τον Τζο.

Το τηλέφωνό του δεν λειτουργούσε. Δεν ήταν σε κανένα λεωφορείο. Δεν ήταν στις τέντες που δίνονταν οι πρώτες βοήθειες.

Το ζευγάρι συναντήθηκε τελικά μετά από μια ώρα στο ξενοδοχείο του. Έφυγαν από την Βοστόνη το πρωί της Τρίτης και επέστρεψαν στο Τέξας για να βρουν την ηρεμία τους και να συναντήσουν τα δυο τους κοριτσάκια 8 και 11 ετών.

Ο Τζο επέστρεψε στην δουλειά του. Την τετάρτη είχε μια μακρά σύσκεψη στο Ντάλας. Επέστρεφε σπίτι του από την εθνική οδό 35 και πλησιάζοντας στο Γουάκο είδε μαύρο καπνό στ αριστερά του.

Πλησιάζοντας στην πόλη το αυτοκίνητο σείστηκε από μια τρομακτική έκρηξη. Την δεύτερη που ζούσε μέσα σε 2 ημέρες!

"Μου κάνουν πλάκα!" ήταν η πρώτη του σκέψη. Όπως είπε, η έκρηξη που είδε έμοιαζε με αυτό που βλέπουμε στα ντοκιμαντέρ για τις πυρηνικές εκρήξεις. Έκανε στην άκρη και τράβηξε μια φωτογραφία.

"Η επόμενή μου κίνηση ήταν να σηκωθώ να φύγω από εκεί. ήδη είχαν αρχίσει να πέφτουν συντρίμμια από τον ουρανό".


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου