Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013

Γιακούτσκ: Η πιο κρύα πόλη του κόσμου! (Βίντεο)


Η παγωμένη πόλη Γιακούτσκ βρίσκεται στην ανατολική Σιβηρία. Εκτείνεται κατά μήκος του ποταμού Λένα και βρίσκεται περίπου 5.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα. Ιδρύθηκε το 1632 από τους Κοζάκους και σήμερα έχει 270.000 μόνιμους κατοίκους.


Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού TIME, στην πόλη αυτή επικρατούν πολικές θερμοκρασίες το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, τον χειμώνα το θερμόμετρο δείχνει μέχρι και -50 βαθμούς Κελσίου, ενώ το καλοκαίρι η θερμοκρασία αγγίζει τους 30 βαθμούς.

Ο δημοσιογράφος περιγράφει γλαφυρά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της πόλης λέγοντας πως οι ντόπιοι τον κοίταζαν έντονα για να δουν, όπως ο ίδιος λέει, πως θα αντιμετωπίσει το κρύο.


Το πρώτο πράγμα που τον ρώτησαν ήταν «εάν έχεις σκουφί ή γάντια;». Τέλος, να σημειωθεί πως η πόλη είναι γνωστή -εκτός από τις χαμηλές θερμοκρασίες- και για την εξόρυξη των διαμαντιών, παρέχοντας το ένα πέμπτο της παγκόσμιας παραγωγής του πολύτιμου ορυκτού.

Δείτε το σχετικό βίντεο. Σας προειδοποιούμε ότι θα σας πιάσει ένα μικρό ρίγος αντικρίζοντας το παγωμένο τοπίο της πόλης αυτής.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου