Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Παγκόσμιο ρεκόρ ομαδικής μακροβιότητας έσπασε μια οικογένεια από τη Σαρδηνία.


Αυτή η οικογένεια σπάει όλα τα ρεκόρ - Το άθροισμα των ηλικιών φτάνει τα 819 χρόνια!

"Μετά από επτά χρόνια ερευνών στις πέντε ηπείρους το Γκίνες επιβεβαίωσε ότι η οικογένεια Μέλις έχει το παγκόσμιο ρεκόρ μακροβιότητας" αναφέρει σε δημοσίευμά της η τοπική εφημερίδα Λ'Ουνιόνε Σάρντα.

Και πως να μην το έχει αφού το άθροισμα των ηλικιών των 9 μελών της φτάνει τα 819 χρόνια.

Η πιο ηλικιωμένη της οικογένεια Μέλις, η Κονσολάτα, που έχει αποκτήσει 9 παιδιά, 24 εγγόνια, 25 δισέγγονα και 3 τρισέγγονα, θα γιορτάσει τα 105 χρόνια της την Τετάρτη.

Δεύτερη στη σειρά, είναι η Κλαούντια, 99 ετών, η οποία χαίρει άκρας υγείας και την Κυριακή την είδαν "στην πρώτη σειρά στη λειτουργία της ενορίας της", σημειώνει η εφημερίδα.

Ακολουθούν η Μαρία, 97 ετών η οποία, σύμφωνα με το δημοσίευμα είχε κάποια μικροπροβλήματα στην υγεία της τελευταία, ο Αντόνιο, 93 ετών, η Κοντσέτα, 91, ο Αντόλφο 89 ο οποίος εργάζεται ακόμη στο μπαρ του στο Περντασεφόγκου, ο Βιτάλιο, 86, η Βιτάλια 81 και η βενιαμίν Μαφάλντα, 78 ετών.

Οι ιταλικές εφημερίδες υπενθύμιζαν, σήμερα, ότι η Σαρδηνία και ιδίως η περιοχή της Ολιάστρα κρατά το ιταλικό και ένα από τα παγκόσμια ρεκόρ μακροβιότητας : 22 στους 100.000 κατοίκους είναι υπεραιωνόβιοι, ενώ στην υπόλοιπη Ιταλία αντιστοιχούν 8 αιωνόβιοι για κάθε 100.000 κατοίκους.

Σύμφωνα με τον Λούκα Ντεϊάνα, καθηγητή κλινικής βιοχημείας στο πανεπιστήμιο του Σάσαρι ο οποίος από το 1996 έχει μελετήσει τις περιπτώσεις 2.500 υπεραιωνόβιων της Σαρδηνίας, το μυστικό της μακροβιότητάς τους κρύβεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων.

"Από τη μια υπάρχει η κληρονομικότητα... αλλά επίσης η εύφορη γη και τα φρούτα της, ιδίως τα αχλάδια και τα δαμάσκηνα που περιέχουν ουσίες οι οποίες συμβάλλουν στη μακροβιότητα", είπε στην εφημερίδα Κοριέρε ντέλα Σέρα.
Ο καθηγητής σημείωσε ότι ρόλο ενδέχεται να παίζουν, επικουρικά, "τα μαγνητικά πεδία" αλλά και "η κουλτούρα --όχι με την έννοια της εκπαίδευσης, αλλά των οικογενειακών παραδόσεων που συμβάλλουν να ζουν περισσότερο οι ηλικιωμένοι".

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου