Σάββατο 19 Μαΐου 2012

«Βασιλική» διαμονή. 11 εκπληκτικά ξενοδοχεία-κάστρα στην Ευρώπη

Θαυμάστε έντεκα ξενοδοχεία-κάστρα στην Ευρώπη, όπου μπορείτε να ζήσετε στιγμές χαλάρωσης σε δωμάτια που φιλοξένησαν βασιλείς και πρίγκιπες.

Ξεσκονίστε την… τιάρα και την πανοπλία που κρύβετε στη ντουλάπα σας και παραδεχτείτε (μόνο στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα ή καλύτερα στον εαυτό σας) ότι λαχταράτε να… βγάλετε τον ιππότη ή τον βασιλιά που κρύβετε μέσα σας.


Hotel Schloss Fuschl Resort & Spa (Σάλτσμπουργκ, Αυστρία)

Με θέα στη λίμνη Fuschl, το Schloss Fuschl έχει φιλοξενήσει βασιλείς, αστέρες του κινηματογράφου και αρχιεπισκόπους, από το 1450, όταν χτίστηκε ως κυνηγετικό κατάλυμα. Ένα μεγάλο ποσοστό από τη διακόσμησή του, έχει διατηρήσει την παλιά γοητεία του κάστρου –συμπεριλαμβανομένων αυθεντικών πινάκων του 17ου αιώνα- αλλά η πλήρης ανακαίνισή του το 2006, πρόσθεσε σύγχρονη επίπλωση και ανέσεις, καθώς και ένα νέο εστιατόριο και χώρο ευεξίας. Επίσης, αποτελεί καλή επιλογή και για τους λάτρεις των κλασικών αυτοκινήτων: Πολλοί αγώνες πραγματοποιούνται κάθε χρόνο –όπως το 25ο Kitzbühel Alpine Rally (30 Μαϊου-2 Ιουνίου).



Κάστρο Sababurg (Hofgeismar, Γερμανία)

 
Αν θέλετε να ζήσετε ένα παραμύθι, πηγαίνετε στο κάστρο Sababurg. Δεν είναι τόσο μεγάλο όσο το κάστρο Neuschwanstein της Γερμανίας (το μοντέλο για το παλάτι της Disneyland), έχει όμως ονειρεμένη ιστορία –σύμφωνα με τους θρύλους, η Ωραία Κοιμωμένη κοιμόταν σε αυτό το κάστρο για 100 χρόνια, πριν σωθεί από το φιλί του πρίγκιπα. Η συμβουλή μας: μείνετε στο πανέμορφο αυτό ξενοδοχείο, κατά το ταξίδι σας στο διάσημο «δρόμο του παραμυθιού» (από τη Χάναου έως τη Βρέμη) της Γερμανίας.



Chateau des Comtes de Challes (Γαλλία)
Το Château des Comtes de Challes ήταν μια οχυρωμένη οικία στη Γαλλία, που χτίστηκε από την οικογένεια de Challes, μια παλιά οικογένεια ευγενών, ανάμεσα στα αιωνόβια δάση των Άλπεων και κοντά σε πόλεις όπως η Lyon και η Grenoble. Το 2002, η οικογένεια Trèves, αγόρασε το Château και ξεκίνησε σημαντικές εργασίες αναστήλωσης και ανακαίνισης, που το έφεραν στη σημερινή εκπληκτική κατάσταση -ως μέλος του δικτύου «Châteaux and Hotels of France».



Κάστρο Amberley (West Sussex, Αγγλία)

 
Ένα πολυτελές ξενοδοχείο με περισσότερα από 900 χρόνια ιστορίας, το κάστρο Amberley διαθέτει 19 υπνοδωμάτια, που το καθένα έχει ένα όνομα από ένα κάστρο του Sussex. Οι χώροι καλύπτουν περίπου 50 στρέμματα, μεταξύ των οποίων οι εντυπωσιακοί κήποι μέσα στα τείχη του κάστρου. Τη νύχτα η βαριά σιδερένια πόρτα του κάστρου κλείνει κι έτσι όσοι μένουν εκεί θα αισθάνονται εξαιρετικά αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το μαγικό δεντρόσπιτο, ένα σπίτι με καλαμοσκεπή που βρίσκεται στα φυλλώματα μιας βελανιδιάς και προσφέρει ασύγκριτη θέα στο κάστρο και τις λίμνες.



Κάστρο Peckforton (Cheshire, Ηνωμένο Βασίλειο)

 
Όσοι αγαπούν τον κινηματογράφο, έχουν έναν λόγο παραπάνω να ενθουσιαστούν από τη διαμονή στο κάστρο όπου γυρίστηκαν πολλές ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές, όπως ο Ρομπέν των Δασών, με τους Patrick Bergin και Uma Thurman. Αυτό το κάστρο μεσαιωνικού στυλ, χτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα, μετατράπηκε σε ξενοδοχείο το 1988 και τώρα διαθέτει 48 ιδιαίτερα διακοσμημένα δωμάτια επισκεπτών. Στο χώρο γύρω από το κάστρο, μπορείτε να δοκιμάσετε τοξοβολία, καταρρίχηση και άλλες δραστηριότητες.



Castelo de Alvito (Πορτογαλία)
Με την αποκατάσταση ενός ασυνήθιστου κάστρου του 15ου αιώνα στο Alvito της Πορτογαλίας, «γεννήθηκε» το όμορφο Pousada de Alvito. Το κάστρο παρουσιάζεται ως ένα κτήριο στρατιωτικής αρχιτεκτονικής και διαμονής, όπου επίσης διακρίνονται ισλαμικές, γοτθικές και άλλες επιρροές. Σήμερα είναι ένα ιστορικό πολυτελές ξενοδοχείο που τιμά την κουλτούρα της περιοχής, αλλά και την παραδοσιακή γαστρονομία και τα κρασιά της. Αυτό που κάποτε ήταν η γεωργική γη ενός μεσαιωνικού κάστρου, είναι τώρα ένας υπέροχος κήπος.



Château de Mirambeau (ανάμεσα σε Bordeaux–Cognac, Γαλλία)
Το Chateau de Mirambeau, ιδιοκτησίας Relais & Chateaux, βρίσκεται εκεί όπου συναντώνται οι αμπελώνες των Bordeaux και Cognac. Οι λάτρεις του καλού φαγητού και κρασιού μπορούν να το επισκεφτούν κατά τη διάρκεια της Γιορτή Κρασιού του Bordeaux (28 Ιουν. - 1 Ιουλ.), αλλά είναι επίσης εύκολο να απολαύσετε τη γαλλική γαστρονομία χωρίς να φύγετε από το κάστρο. Ο σεφ του, Maxime Deschamp, φτιάχνει το μενού με φρέσκα τρόφιμα από τις τοπικές αγορές και τη θάλασσα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει φυσικά και η περιοχή του Μπορντό.



Κάστρο Dromoland (Newmarket-on-Fergus, Co. Clare, Ιρλανδία)
Το θαυμάσιο αυτό ανάκτορο, χρονολογείται από τον 16ο αιώνα και ήταν κάποτε η βασιλική έδρα της οικογένειας O'Brien, που ήταν άμεσοι απόγονοι του βασιλιά της Ιρλανδίας Brian Boru. Το τοπίο ταιριάζει σίγουρα σε…. βασιλιάδες: Ο ποταμός Ρήνος διασχίζει την ιδιοκτησία, όπου επίσης υπάρχει ένα μεγάλο γήπεδο γκολφ, γήπεδα τένις και εγκαταστάσεις για σκοποβολή και ιππασία.



Parador de Santiago de Compostela (Santiago de Compostela, Ισπανία)
Γνωστό επίσης ως Hostal dos Reis Católicos, αυτό το διάσημο ισπανικό ξενοδοχείο, ξεκίνησε να λειτουργεί ως νοσοκομείο το 1499, ως καταφύγιο στους πολλούς προσκυνητές που έφταναν στην περιοχή. Ορισμένοι θεωρούν ότι είναι το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο. Η υπέροχη τοποθεσία του στο Plaza Obradoiro, σημαίνει ότι κάποια από τα δωμάτια διαθέτουν παράθυρα με θέα προς την πλατεία του καθεδρικού ναού, όπου οι προσκυνητές ολοκλήρωναν την πορεία τους.



Ξενοδοχείο Kinsterna Hotel and Spa, Μονεμβασιά, Ελλάδα 
Πρόκειται για ένα αρχοντικό 27 δωματιών, που έχει μετατραπεί σε boutique hotel, διατηρώντας ιστορία από τη βυζαντινή εποχή. Προσφέρει τέλεια θέα στο κοντινό βράχο της Μονεμβασιάς και στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και βρίσκεται μέσα σε ασημένιους υπεραιωνόβιους ελαιώνες και αμπελώνες που δροσίζονται από τα νερά της στέρνας, σε μια έκταση 60 στρεμμάτων. Αν θέλετε να κοιμηθείτε σε εξίσου ιστορικό δωμάτιο, επιλέξτε μια από τις βυζαντινές σουίτες που διαθέτουν θολωτά ταβάνια. Ανάμεσα στις προσφερόμενες υπηρεσίες είναι και… σαμπάνιας το πρωινό, πικ-νικ από το προσωπικό για να το πάρετε μαζί σας στη βόλτα σας και παραδοσιακό τούρκικο χαμάμ.



Ashford Castle Hotel (Co. Mayo, Iρλανδία)

Αυτό το κάστρο (το οποίο κέρδισε βραβείο το 2012) ασκεί άμεση γοητεία στον επισκέπτη του. Από την πρώτη πέτρα του το 1228, που τοποθετήθηκε από την οικογένεια de Burgo, μέχρι τη φιλανθρωπία του Κυρίου και της Κυρίας Ardilaun το 19ο αιώνα, συνδυάζει την αρχαία ιστορία με την πολυτέλεια, σε ένα σύγχρονο ξενοδοχείο. Διαθέτει γήπεδο γκολφ μας, αλλά και δίνεται η δυνατότητα για όσους επιθυμούν, να μάθουν τα βασικά της τέχνης του κυνηγιού με γεράκι.


Πηγή



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου