Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Uluru: Ο βράχος που αλλάζει χρώματα!


Το Uluru είναι ένας μεγάλος σχηματισμός από βράχους και αποτελεί το διασημότερο φυσικό αξιοθέατο της Αυστραλίας. Πανέμορφος, μυστηριώδης και επιβλητικός αποτελεί κατάλοιπο μιας οροσειράς που διαβρώθηκε κι έμεινε μόνο του, στη μέση του πουθενά.
Αξιοσημείωτο είναι ότι "Ο βράχος" αλλάζει χρώμα ανάλογα με την εποχή και την...
...ώρα της ημέρας, με πιο χαρακτηριστικό το κοκκινωπό χρώμα που παίρνει κατά το ηλιοβασίλεμα. Οι επισκέπτες στο Uluru μπορούν να δουν τις αρχαίες τοιχογραφίες, τα σπήλαια και τις αμέτρητες πηγές.
Τόσο το Uluru όσο και το κοντινό του Kata Tjuta, αποτελούν μέρος του Εθνικού Πάρκου Uluru-Kata Tjuta και έχουν μεγάλη πολιτιστική σημασία για τους παραδοσιακούς κατοίκους της περιοχής τους Anangu.
Μην το αποκαλείτε "Ayers Rock"
Από σεβασμό στους ιθαγενείς τιμήστε το ένα και μοναδικό όνομα του βράχου εδώ και δεκάδες χιλιάδες χρόνια που είναι το U-L-U-R-U.
Μην αναρριχηθείτε στο Uluru. Αποτελεί ιερό τόπο. Είναι σαν να κάνετε αναρρίχηση στο Τείχος των Δακρύων της Ιερουσαλήμ, να σκαρφαλώνετε στον Άγιο Πέτρο της Ρώμης ή να πάρετε ένα υπνάκο στον ξαπλωτό Βούδα της Μπανγκόκ. Εκτός από αυτό αποτελεί και επικίνδυνο εγχείριμα αφού πρόκειται για ένα εξαιρετικά απότομο και ολισθηρό μονοπάτι και πολύ καυτό τοπίο.
Μην ξεχάσετε τους υπόλοιπους βράχους και αξιοθέατα της περιοχής
Το Kata Tjuta, 20 χιλιόμετρα δυτικά από το Uluru είναι ένας σχηματισμός που αποτελείται από 32 θόλους διαβρωμένου βράχου, με μαγευτική θέα και λιγότερο κόσμο. Ενώ το φαράγγι Walpa ξεναγεί τους επισκέπτες σε μια μίνι όαση.
coolaristo
Γκρίζος γάτος
tnsite.gr

Δείτε ακόμα .....

Oι πιο συναρπαστικές έρημοι του πλανήτη!
Τα απίστευτα λεπτομερή και ρεαλιστικά σχέδια ενός 47χρονου Σκωτσέζου
Τα πιο λεπτά κτήρια του κόσμου!
Παράξενα γαμήλια έθιμα σ'όλον το κόσμο!
Τα πιο αξιολάτρευτα κουτάβια 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου