Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Δημόσιοι υπάλληλοι που λήστεψαν το Δημόσιο αλλά ποτέ δεν τιμωρήθηκαν....

Δεν μπορούν να τιμωρήσουν τους δημόσιους υπαλλήλους που εμπλέκονται σε σκάνδαλα του δημοσίου αποκαλύπτει έγγραφο του ειδικού γραμματέα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, όπου αναφέρονται 13 περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων, που ερευνήθηκαν από το Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών και ενώ διαπιστώθηκαν παραβατικές συμπεριφορές, σε αρκετές περιπτώσεις οι υπάλληλοι έπεσαν στα «μαλακά» από τα πειθαρχικά όργανα, στα οποία εναπόκειται εντέλει η επιβολή κυρώσεων.
  • Μιλάμε για μια δικαστική υπάλληλο , η οποία είχε οικογενειακούς τραπεζικούς λογαριασμούς με καταθέσεις, εκτός μισθοδοσίας και τόκων, ύψους 7.965.236,64 ευρώ. Εξωφρενικό για μια απλή υπάλληλο δημοσίου.
  • Προϊστάμενος Πολεοδομίας Δήμου στο Νομό Αττικής εντοπίστηκε με αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 353.971,60 ευρώ. Ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη αλλά απαλλάχθηκε από το αρμόδιο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
  • Ο πρώην προϊστάμενος δασικής υπηρεσίας νησιωτικού νομού, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου εντοπίσθηκαν αδικαιολόγητες καταθέσεις συνολικού ύψους 88.200 ευρώ, έχει παραπεμφθεί στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο από 3.6.2011, αλλά αυτό δεν συνεδριάζει και η υπόθεση εκκρεμεί.
  • Πρώην Δασάρχης, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου εντοπίστηκαν αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 1.014.701,40 ευρώ, απαλλάχθηκε από το αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο, σε βάρος του όμως ασκήθηκε ποινική δίωξη.
  • Υπάλληλος υπουργείου στην Αθήνα, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οποίου εντοπίσθηκαν καταθέσεις 8.923.506,59 ευρώ που δεν αιτιολογούνται, συνταξιοδοτήθηκε, πριν την ολοκλήρωση του ελέγχου της περιουσιακής του κατάστασης.
  • Σε υπάλληλο Πολεοδομίας στη Βόρεια Ελλάδα, εντοπίστηκαν αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 61.967,10 ευρώ. Παραπέμφθηκε στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο. Αναβλήθηκε η εξέταση της υπόθεσης για ένα έτος και πριν την παρέλευση του χρόνου αυτού, ο υπάλληλος απολύθηκε λόγω σωματικής ανικανότητας.
  • Σε τελωνειακό υπάλληλο, που εντοπίστηκε με αδικαιολόγητες καταθέσεις ύψους 923.554,67 ευρώ, επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή 10 ημερών! Καταδικάστηκε όμως σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με τριετή αναστολή, από το Γ΄ Τριμελές Εφετείο Πλημ/των Αθηνών, τον περασμένο Μάιο.
ΠΗΓΗ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου