Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Στα χαμηλότερα επίπεδα 20ετίας η ανεργία στη Γερμανία



Αναμένεται να δημιουργηθούν 250.000 νέες θέσεις εργασίας το 2012

Στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εικοσαετίας διατηρήθηκε η ανεργία στη Γερμανία τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα η ομοσπονδιακή υπηρεσία απασχόλησης στη Νυρεμβέργη.


Το ποσοστό των ανέργων παραμένει από τον Ιανουάριο στο 6,8%, ενώ οι προβλέψεις των οικονομικών παραγόντων της χώρας κάνουν λόγο για ακόμα μεγαλύτερη μείωση κατά τη διάρκεια του έτους.

Οι καταγεγραμμένοι άνεργοι έχουν περιοριστεί στα 2,87 εκατ. από τις αρχές του έτους σημειώνοντας πτώση σε σχέση με τον περασμένο Δεκέμβριο κατά 26.000 άτομα.

Σύμφωνα με έρευνα που βασίζεται στις εκτιμήσεις των βιομηχανικών και εμπορικών επιμελητηρίων της χώρας αναμένεται να δημιουργηθούν τουλάχιστον 250.000 νέες θέσεις εργασίας το 2012. Συγκεκριμένα προβλέπεται αύξηση της προσφοράς εργασίας στους τομείς της υγείας και των παροχών κοινωνικών υπηρεσιών, πληροφορικής και τεχνολογίας αλλά και στους κλάδους των κατασκευών και μηχανικής.

Ωστόσο η γερμανική οικονομία δεν θα περάσει αβρόχοις ποσί από την ύφεση που πλήττει ήδη τις περισσότερες χώρες της ευρωζώνης.

Η Γερμανία θα είναι πιθανότατα από τις ελάχιστες χώρες με έστω και οριακό ρυθμό ανάπτυξης το 2012, όμως η Κομισιόν εκτιμά ότι «θα σημειωθεί πρόσκαιρη διακοπή» της ανοδικής πορείας που ακολούθησε η οικονομία μετά την κρίση του 2008.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Κομισιόν για το τρέχον έτος προβλέπεται ύφεση 0,3% στην ευρωζώνη και ανάπτυξη 0,6% στη Γερμανία.




on-news



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου