Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Oι πιο παράξενες σούπες στον κόσμο!


Τρώμε σούπα όταν είμαστε άρρωστοι και όταν κρυώνουμε. Όμως στις άλλες χώρες η σούπα είναι ένα από τα κύρια πιάτα σε κάθε τραπέζι. Εσύ τι λες, θα μπορούσες να δοκιμάσεις μια σουπίτσα από ποντίκι ή το πέος του τίγρη;


Menudo (Μεξικό)


Ήξερες ότι το βασικό συστατικό της παραδοσιακής μεξικάνικης σούπας Menudo είναι το... στομάχι του βοδίου! Οι μεξικανοί το λατρεύουν! Εκτός από το στομάχι, έχει μέσα και κρεμμύδι, κόλιαντρο, ρίγανη, τσίλι και καλαμπόκι. 7 έως 10 ώρες το στομάχι βράζεται για να γίνει μαλακό και τρυφερό. Τι λες, θα μπορούσες να δοκιμάσεις κάτι τέτοιο;


Kiburu (Τανζανία)


Μία τέτοια σούπα μπορείς να φτιάξεις και εσύ! Τα συστατικά είναι εύκολα! Για αυτό το παραδοσιακό γεύμα θέλεις μπανάνες, φασόλια, νερό και... σκόνη! Όπως λένε η Chagga (μια φυλή): με την σκόνη η σούπα παίρνει την δύναμη της γης..και το αλάτι!
 

Η σούπα από τις όρχεις του κόκορα


Μοιάζει με την συνηθισμένη κοτόσουπα, όμως δεν την φτιάχνουν από κοτόπουλο! Βάζουνε μέσα τους όρχεις του κόκορα!


Σούπα από τις φωλιές των πουλιών ( Κίνα)


Μια από τις πιο ακριβές σούπες σε αυτή τη λίστα! Θα κοστίσει στους καλοφαγάδες περίπου €20-90 για μια μερίδα. Φτιάχνετε από τις φωλιές των πουλιών swiftlets.


Σούπα από την πλακούντα του ελάφι ( Κίνα)


Στη Σαγκάη, Κίνα, μπορείτε να δοκιμάσετε την σούπα από την πλακούντα του ελαφιού. Λένε  ότι η σούπα κάνει καλό στην υγεία: ενισχύει την σεξουαλική δύναμη, θεραπεύει τα νεφρά, βελτίνει την κατάσταση του δέρματος. Σε αυτή την σούπα βάζουν μανιτάρια, λουλούδια, κοτόπουλο και το κύριο συστατικό.


Σούπα από της νυχτερίδες ( Παλάου)


Αυτή η σούπα μπορεί και να μην είναι και τόσο δύσκολη στο μαγείρεμα, αν το κύριο συστατικό της, οι νυχτερίδες,  τουλάχιστον ήταν χωρίς τρίχες! Στα νησί του Παλάου, στον Ειρηνικό Ωκεανό, βάζουν τα ζωάκια στο γάλα καρύδας, με τζίντζερ και άλλα καρυκεύματα για λίγες ώρες.


Η σούπα από το πέος του τίγρη ( Κίνα)


Αυτή η σούπα είναι η πιο σπάνια και η πιο ακριβή από όλες τις άλλες στον κόσμο! Για να την φτιάξεις, πρέπει να σκοτώσεις τουλάχιστον ένα τίγρη και στην Κίνα αυτό τιμωρείται με θάνατο. Η σούπα από το πέος του τίγρη για αιώνες ήταν ένα από τα πιο ειδικά ασιατικά πιάτα!


Σούπα από το αίμα (Βιετνάμ)


Και στο τέλος, η πιο παράξενη σούπα ! Ανήκει στην παραδοσιακή βιετναμέζικη κουζίνα. Η σούπα αυτή, λοιπόν, φτιάχνετε από το αίμα (των ζώον), εντόσθια πουλιών, φιστίκια και βότανα. Τρώγεται παγωμένη, για να μην χάσει το αίμα την ζελέ συνοχή του.

Πηγή
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου