Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Η ερωτική ζωή των δεινοσαύρων σε εικόνες!


Όλο και περισσότερα στοιχεία έρχονται στην επιφάνεια για τη ζωή των δεινοσαύρων, με τις πικάντικες πληροφορίες για τις ερωτικές τους προτιμήσεις να προκαλούν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Μάλιστα, αν και ακούγεται περίεργο, αρκετές έρευνες έχουν επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο θέμα και στην πλειοψηφία τους οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι κατά την ερωτική συνεύρεση οι δεινόσαυροι είχαν την ίδια στάση με τους σκύλους.

«Όλοι οι δεινόσαυροι χρησιμοποιούσαν την ίδια βασική στάση για να ζευγαρώσουν», δήλωσε ο Δρ. Beverly Halstead, Άγγλος ερευνητής, πρωτοπόρος στην έρευνα για τη σεξουαλική ζωή των δεινοσαύρων.

«Σκαρφαλώνοντας από πίσω, το αρσενικό έβαζε τα μπροστινά του πόδια στους ώμους της, ανέβαζε το ένα πόδι στην πλάτη της και στριφογυρνούσε την ουρά του κάτω από την δική της», εξήγησε ο Δρ. Halstead.

Με τη θεωρία του Δρ. Halstead συμφωνεί και η Δρ. Kristi Curry Rogers, καθηγήτρια Βιολογίας και Γεωλογίας στο Κολέγιο Μακάλιστερ.

«Η πιο πιθανή στάση κατά την ερωτική επαφή είναι με το αρσενικό πίσω και πάνω από το θηλυκό. Οποιαδήποτε άλλη στάση πρέπει να ήταν άβολη», τόνισε η Δρ. Rogers.

«Δε νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία επ’ αυτού», συμπλήρωσε ο Δρ. Gregory M. Erickson, καθηγητής εξελικτικής βιολογίας στο κρατικό πανεπιστήμιο της Φλόριντα.

«Πρέπει να ήταν τρομερό θέαμα», προσέθεσε.
Σημειώνεται ότι οι δεινόσαυροι ξεπερνούσαν σε βάρος τους 30 τόνους και αυτό είναι που κάνει την ερωτική τους ζωή τόσο ενδιαφέρουσα.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το πέος του τυραννόσαυρου έφτανε τα 3,5 μέτρα.

Μερίδα επιστημόνων πάντως αμφισβητεί τη θεωρία ότι οι δεινόσαυροι συνευρίσκονταν όπως οι σκύλοι και υποστηρίζει ότι τα γιγάντια αυτά ζώα πρέπει να είχαν ερωτικές επαφές στο νερό για να μην πέφτουν λόγω του μεγάλου βάρους.


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου