Κυριακή, 15 Ιουλίου 2012

Το «Ευαγγέλιο του Βαρνάβα» όπλο του Ισλάμ


Με το «Ευαγγέλιο του Βαρνάβα» που βρέθηκε θαμμένο σε εκκλησία της Κατεχόμενης Κύπρου και έπεσε στα χέρια πρώτα ληστών και μετά στο τουρκικό κράτος, οι ισλαμιστές ξεκινάνε ένα ιερό πόλεμο για να γκρεμίσουν τον Χριστιανισμό και να αποδείξουν ότι  το Ισλάμ είναι η μόνη παγκόσμια αληθινή θρησκεία.

Το Ευαγγέλιο αυτό γραμμένο από τον μαθητή του Χριστού, Απόστολο Βαρνάβα, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της εκκλησίας της Κύπρου, σύμφωνα με τους μουσουλμάνους αποκαλύπτει πως ο Χριστός ήταν ένας απλός προφήτης και όχι ο ιός του Θεού, πρόδρομος ουσιαστικά του «ενός και μοναδικού Μεσσία, του προφήτη Μωάμεθ».

Υποστηρίζουν επίσης ότι το Ευαγγέλιο αποκαλύπτει ότι « ο Χριστός δεν σταυρώθηκε ποτέ, αλλά στην θέση του ανέβηκε στον σταυρό ο Ιούδας».

Οι Τούρκοι αρχαιολόγοι που υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να μεταφράσουν  το κείμενο του «Ευαγγελίου του Βαρνάβα» που ήταν γραμμένο στα αραμαϊκά, την γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς, είναι φανερό ότι προσπαθούν για προπαγανδιστικούς λόγους να προσαρμόσουν τις δήθεν αποκαλύψεις του Βαρνάβα σε όσα αναφέρονται στο Κοράνι για την ύπαρξη του μοναδικού και  ενός προφήτη που είναι ο Μωάμεθ.

Πριν έξι χρόνια, στις 16 Μαρτίου 1996, ένοπλοι ληστές είχαν μπει στον τάφο του Αποστόλου Βαρνάβα στο ομώνυμο μοναστήρι στην Κατεχόμενη Κύπρο και ανάμεσα στα άλλα αρχαία κειμήλια που είχαν κλέψει ήταν και ένα Ευαγγέλιο. Σύμφωνα με την κυπριακή Εκκλησία το Ευαγγέλιο αυτό μπορεί να είναι μόνο το Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο, αφού με αυτό είχε ενταφιαστεί ο Απόστολος Βαρνάβας, μετά από δική του επιθυμία. Ο τουρκικός όμως και τουρκοκυπριακός Τύπος ξεκίνησε ένα τεράστιο θόρυβο ότι βρήκαν το «Ευαγγέλιο του Βαρνάβα», που λέει όλες τις αλήθειες για την ιστορία του Χριστού.

Στην σκοτεινή πλευρά αυτής της ιστορίας υπάρχει και το γεγονός του ξαφνικού θανάτου του Τούρκου δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί, ο οποίος είχε ξεκινήσει μια μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα για την κλοπή του Ευαγγελίου και τους δράστες που κρύβονταν πίσω από αυτή.

Τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της δημοσιογραφικής του έρευνας ο Ανταλί βρέθηκε δολοφονημένος μπροστά στο σπίτι του με τη σύζυγό του να δηλώνει επίσημα ότι το μοιραίο λάθος που οδήγησε τον άντρα της στο θάνατο ήταν ένα άρθρο του στην εφημερίδα « Γενί Ντουζέν».

Το ρεπορτάζ του Ανταλί είχε βρει ότι οι δράστες της ληστείας του ευαγγελίου είχαν διασυνδέσεις με τον τουρκικό στρατό και ιδιαίτερα με τον λοχαγό Μουαζαφερ Τεκίν και τον ταξίαρχου  Γκαλίπ Μεντί, οι οποίοι σύμφωνα με την έρευνα του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, είχαν πρωταγωνιστήσει σε αγριότητες σε βάρος Ελληνοκυπρίων της περιοχής και με την αποστράτευσή τους επέστρεψαν στην Κατεχόμενη Κύπρο και είχαν συνεργαστεί με τους ληστές για την ανασκαφή στον τάφο του Βαρνάβα. Η σύλληψη και των δυο λίγα χρόνια αργότερα με την κατηγορία της συμμετοχής στην παρακρατική στρατιωτική οργάνωση  Εργκένεκον, έδωσε μια άλλη τροπή στην υπόθεση.

Αύριο νέες σοβαρές αποκαλύψεις για αυτή την συγκλονιστική εξέλιξη της υπόθεσης για την κλοπή του «Ευαγγελίου του Βαρνάβα».

Πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου