Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Πίνακες ζωγραφικής ή φωτογραφίες;


Έργα μερικών από τους μεγαλύτερους δασκάλους του φωτορεαλισμού στον κόσμο. Roberto Bernardi, Steve Mills και Erich Christensen έρχονται για να σας γεμίσουν αμφιβολίες. Τι τελικά είναι αυτό που βλέπετε; Πίνακας ζωγραφικής ή μια όμορφη φωτογραφία; Ξεχάστε το Photoshop, το Gimp και το 3Ds Max. Αυτοί οι καλλιτέχνες είναι της παραδοσιακής σχολής και δεν ενδιαφέρονται για τεχνολογία και υπολογιστές.
 
Roberto Bernardi

Ο Roberto Bernardi γεννήθηκε στο Todi στις 18 Μαΐου 1974. Άρχισε να ζωγραφίζει σε πολύ νεαρή ηλικία και τα πρώτα του έργα χρονολογούνται στο πρώτο μισό της δεκαετίας του ογδόντα.
Μετά από μια αρχική επιδρομή στα τοπία και στα πορτραίτα, ο Bernardi στράφηκε προς ένα πιο έντονο και θεαματικό είδος ζωγραφικής: τον Φωτορεαλισμό.




Steve Mills

Γεννημένος το 1959 στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, ο ζωγράφος Steve Mills πούλησε το πρώτο του σχέδιο σε ηλικία 11 ετών. Επηρεασμένος από τα έργα του Andrew Wyeth, τα πρώτα έργα του αποτελούνταν κυρίως από τοπία.
Στην συνέχεια όμως βλέποντας το έργο του Richard Estes σε μια επίδειξη στη Βοστώνη, ο Φωτορεαλισμός έγινε το πάθος του.



Eric Christensen

Ο Christensen άρχισε να αναπτύσσει το ενδιαφέρον του για την ζωγραφική από πολύ μικρή ηλικία. Επαγγελματικά ξεκίνησε να ασχολείται με το μεγάλο του πάθος το 1992.
Από τότε έχει σημειώσει εκπληκτική επιτυχία και μια φήμη που συνεχώς αυξάνεται. Ο Christensen είναι ο μοναδικός γνωστός καλλιτέχνης του υπερρεαλισμού που χρησιμοποιεί τυποποιημένη ακουαρέλα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου