Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Νεκρόφιλοι, παιδόφιλοι και ομοφυλόφιλοι οι πιγκουίνοι!

Νεκρόφιλοι, παιδόφιλοι και ομοφυλόφιλοι οι πιγκουίνοι

Μια έρευνα σοκ που είχε γίνει πριν από εκατό χρόνια στην Ανταρκτική βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτοντας ανατριχιαστικά στοιχεία για τη σεξουαλική συμπεριφορά των πιγκουίνων.

Το θέαμα ενός νεαρού αρσενικού πιγκουίνου που προσπαθούσε να συενευρεθεί σεξουαλικά με ένα νεκρό θηλυκο πιγκουίνο, σόκαρε ιδιαίτερα τον Τζωρτζ Μάρεϊ Λέβικ, επιστήμονα που συμμετείχε στην αποστολή του Ρόμπερτ Σκοτ για την εξερεύνηση της Ανταρκτικής την περίοδο 1910-1913.

Ο Λέβικ πέρασε δύο καλοκαίρια στην Ανταρκτική προκειμένου να μελετήσει τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου ζώου και παρατήρησε αρσενικά να πλησιάζουν και να συνευρίσκονται σεξουαλικά με θηλυκά που μπορεί να είχαν πεθάνει έναν χρόνο πριν ή ακόμη άλλα αρσενικά τα οποία υποχρέωναν θηλυκά και νεοσσούς να συνευρεθούν μαζί τους, αλλιώς τους σκότωναν.

Σοκαρισμένος απέδωσε την διεφθαρμένη αυτή συμπεριφορά σε "απροσάρμοστα" αρσενικά και έγραψε τις παρατηρήσεις του στα Ελληνικά έτσι ώστε μόνο ελάχιστοι μορφωμένοι ευγενείς θα μπορούσαν να διαβάσουν τις τρομακτικές λεπτομέρειες.

Πρόσφατα, οι σημειώσεις αυτές ήρθαν στο φώς απο τον Ντάγκλας Ράσελ, επιμελητή των πτηνών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ο οποίος ανακάλυψε ένα αντίγραφο των αρχείων απο τις αποστολές του Σκοτ και το δημοσίευσε στο περιοδικό Polar Record, με μια συνοδευτική ανάλυση του έργου του Λεβικ.

Αν και το γεγονός μοιάζει σοκαριστικό και τρομακτικό, κυρίως επειδή οι πιγκουίνοι είναι "ανθρωπόμορφα" πτηνά, πρόσφατες μελέτες έχουν βοηθήσει στην κατανόηση της διεφθαρμένης συμπεριφοράς αυτών των πιγκουίνων.

"Οι πιγκουίνοι συγκεντρώθηκαν στις αποικίες τους τον Οκτώβριο για να αρχίσουν να αναπαράγονται.
Έχουν μόλις λίγες εβδομάδες για να το κάνουν αυτό και οι νεαροί ενήλικες δεν έχουν καμία απολύτως εμπειρία για το πώς να συμπεριφέροντα με αποτέλεσμα πολλές φορές να ανταποκρίνονται σε περίεργα συναισθήματα, εξ ου και η φαινομενική εξαχρείωση της συμπεριφοράς τους.
Για παράδειγμα, ένας νεκρός ή ημιθανής πιγκουίνος, που βρίσκεται ξαπλωμένος με τα μάτια της μισάνοιχτα, είναι πολύ παρόμοιος σε εμφάνιση με ένα θηλυκό σε οίστρο.
Το αποτέλεσμα είναι αυτό που ο σοκαρισμένος Λέβικ θεώρησε ως νεκροφιλία" εξηγούν οι ερευνητές.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου