Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Η «Ιθάκη» της Harley που ταξίδεψε όλο τον Ειρηνικό

Η «Ιθάκη» της Harley που ταξίδεψε όλο τον Ειρηνικό

Η μοτοσυκλέτα παρασύρθηκε από το τσουνάμι της Ιαπωνίας και έφτασε στον Καναδά

 

Το απίστευτο ταξίδι μιας Harley Davidson που ξεβράστηκε 4.000 μίλια μακριά, σε μια έρημη παραλία, σε νησάκι του Καναδά. Η μοτοσυκλέτα βρέθηκε μέσα σε ένα σκουριασμένο κοντέινερ, αφού ταξίδεψε όλον τον Ειρηνικό ωκεανό, έχοντας παρασυρθεί από το τσουνάμι στην Ιαπωνία, στις αρχές του 2011!

Μετά την περισυλλογή της, οι Αρχές είχαν δηλώσει ότι θα προσπαθήσουν να βρουν τον ιδιοκτήτη της μοτοσυκλέτας στην Ιαπωνία, από την πινακίδα και τον αριθμό πλαισίου που ήταν ευανάγνωστα.

Πριν λίγες μέρες λοιπόν επιβεβαιώθηκε ότι η Harley Softail Night Train ανήκε σε κάποιον Ikuo Yokoyama. Έγιναν μάλιστα προσπάθειες να τού επιστραφεί η μοτοσυκλέτα και εδώ είναι που αρχίζει το πραγματικά ενδιαφέρον μέρος της ιστορίας μας.




Η ιστορία κινητοποίησε τη μαμά-εταιρεία Harley-Davidson που προθυμοποιήθηκε να αναλάβει το κόστος για την ανακατασκευή της μοτοσυκλέτας και την επιστροφή της στον κύριο Yokoyama.

Οποία έκπληξη όμως! Ο 29χρονος Ιάπωνας, που έχει χάσει τρία μέλη της οικογένειάς του στην καταστροφή και ζει σε ένα προσωρινό κατάλυμα -το σπίτι του παρασύρθηκε στο νερό- αρνήθηκε να παραλάβει τη μοτοσυκλέτα.

Γιατί; Διότι αρνείται να δεχθεί ιδιαίτερης μεταχείρισης απέναντι στα υπόλοιπα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι, δηλώνοντας πως υπάρχουν πολλοί άλλοι συμπολίτες του που χρειάζονται βοήθεια περισσότερο από τον ίδιο.




Έτσι, αντί να επιστρέψει στο σπίτι της στην Ιαπωνία, η HD FXSTB Softail Night Train του 2004 θα καταλήξει έκθεμα στο μουσείο της Harley-Davidson στο Μιλγουόκι, στην κατάσταση ακριβώς στην οποία βρέθηκε μνημείο-μνημόσυνο για τους παραπάνω από 15.000 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του σεισμού, του τσουνάμι και της πυρηνικής καταστροφής που επακολούθησαν.




«Ναι, είναι αξιοθαύμαστο το ότι η μοτοσυκλέτα μου βρέθηκε στον Καναδά, αφού ταξίδεψε στο νερό για έναν χρόνο», δήλωσε ο Ikuo Yokoyama. «Και με την ευκαιρία θέλω να εκφράσω ένα εγκάρδιο ευχαριστώ στον Peter Mark, ο οποίος βρήκε τη μοτοσυκλέτα».

«Εξαιτίας των περιστάσεων που δημιούργησε η καταστροφή, δεν είμαι προσώρας σε θέση να τον επισκεφθώ στον Καναδά για να τού εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου.

Αφότου έμαθα ότι βρέθηκε η μοτοσυκλέτα μου, συζήτησα με πολλούς για το έπρεπε να κάνω. Θα είμαι λοιπόν ευτυχής, εάν διατηρηθεί στην παρούσα κατάσταση και εκτεθεί στο Μουσείο της Harley-Davidson σαν αναμνηστικό μιας τραγωδίας που κόστισε χιλιάδες ανθρώπινων ζωών», πρόσθεσε ο Yokoyama.





«Είμαι ευγνώμων προς την Harley-Davidson, διότι μού πρόσφερε τη δυνατότητα να επισκεφθώ το μουσείο και θα ήθελα να το κάνω, μόλις ηρεμήσει λίγο η κατάσταση εδώ».

«Ταυτόχρονα θα ήθελα να συναντήσω τον Peter που βρήκε τη μοτοσυκλέτα και να τον ευχαριστήσω. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους του κόσμου για την ειλικρινή υποστήριξή τους προς τις περιοχές που χτυπήθηκαν από τον σεισμό και το τσουνάμι».

«Η καρδιά μου είναι με τον Ιkuo Yokoyama και τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι στο Tohoku, για όλα όσα έχασαν», είπε ο Peter Mark, ο Καναδός που βρήκε την «ορφανή» μοτοσυκλέτα.


«Ούτε που μπορώ να φανταστώ τι σημαίνει να χάνεις την οικογένεια, τους φίλους και τον κοινωνικό σου περίγυρο. Νομίζω ότι είναι πολύ σωστό που αυτή η Harley, επίσης θύμα του τσουνάμι, θα καταλήξει στο μουσείο σαν ενθύμιο του τραγικού γεγονότος. Έχει να πει μια πολύ ενδιαφέρουσα και συγκινητική ιστορία, ειδικά στην κατάσταση που βρίσκεται».




«Ελπίζω ότι κάποτε θα μπορέσω να συναντήσω τον κ. Yokoyama», πρόσθεσε ο Mark. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι βοήθησαν στην αποκομιδή της μοτοσυκλέτας, και ειδικά τους Ralph Tieleman, Steve Drane, και την Deeley Harley-Davidson Canada».

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου