Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Πέντε παράξενα ολυμπιακά αθλήματα που δεν υπάρχουν πια. (Εικόνες)


Το σόφτμπολ και το μπέιζμπολ έκαναν την τελευταία τους εμφάνιση ως ολυμπιακά αθλήματα στους Αγώνες του 2008. Δεν είναι όμως τα μόνα αθλήματα που δεν έχουν πια ολυμπιακή ομάδα, και σίγουρα δεν είναι τα πιο παράξενα που έχουν παρακολουθήσει ποτέ οι θεατές των ολυμπιακών Αγώνων.

1. Σκοποβολή σε ζωντανά περιστέρια


Στους Ολυμπιακούς του 1900, ήταν η πρώτη και η τελευταία φορά στην ιστορία του θεσμού που σκοτώθηκαν ζώα στο πλαίσιο ενός αγωνίσματος. Περισσότερα από 300 περιστέρια πυροβολήθηκαν στους συγκεκριμένους Αγώνες.


2. Ατομική συγχρονισμένη κολύμβηση



Το άθλημα εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984, 1988 και 1992. Η αθλήτρια έμπαινε μόνη της σε μια πισίνα, με στόχο να συγχρονιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα με τη μουσική που έπαιζε.


3. Μονομαχία με πιστόλια


Οι αθλητές δεν πυροβολούσαν ο ένας τον άλλο, αλλά μια κούκλα ντυμένη με ανθρώπινα ρούχα, από απόσταση 20 και 30 μέτρων. Ο πιο εύστοχος κέρδιζε και το μετάλλιο. Το συγκεκριμένο άθλημα έκανε μια σόλο εμφάνιση στους Ολυμπιακούς του 1912.


4. Στατικό τριπλούν




Στους πρώτους Ολυμπιακούς αγώνες, όλα τα αγωνίσματα άλματος ξεκινούσαν από στατική θέση. Έτσι και το στατικό τριπλούν, το οποίο έκανε μια σύντομη εμφάνιση από το 1900 μέχρι το 1912.


5. Κολύμβηση μετ' εμποδίων


Στο αγώνισμα αυτό οι κολυμβητές καλούνταν να διασχίσουν 200 μέτρα, κολυμπώντας μέχρι ένα στύλο, σκαρφαλώνοντας τον, συνεχίζοντας το κολύμπι, στη συνέχεια σκαρφαλώνοντας πάνω από δύο βάρκες, κολυμπώντας κάτω από άλλες δύο, και τελικά συνεχίζοντας το κολύμπι μέχρι τον τερματισμό. Δυστυχώς, αυτό το εξαιρετικά αστείο θέαμα παρακολούθησαν μόνο όσοι έδωσαν το «παρών» στους Ολυμπιακούς του 1900.

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου