Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Μια μικρή Ευρώπη στην καρδιά της Κίνας

Μια μικρή Ευρώπη στην καρδιά της ΚίναςΕννέα πόλεις χώρεσαν σε μία

Είναι μια χώρα γεμάτη αντιθέσεις όπου γίνεται προσπάθεια να «παντρευτεί» η παράδοση με το μοντέρνο στοιχείο. Υπάρχει όμως και μια πόλη στα προάστια της Σανγκάη που αποτελεί από μόνη της μια αντίθεση.

Ο Ισπανός φωτογράφος Pablo Conejo Conejo που ταξίδεψε μέχρι την Κίνα βρέθηκε ενώπιον ενός περίεργου αστικού project που φέρνει έναν ευρωπαϊκό αέρα στην Ασία.

Αντίγραφα χωρών όπως η Γαλλία, η Βρετανία, η Σουηδία, η Ολλανδία και η Γερμανία ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και έχουν σαν στόχο να φιλοξενήσουν τους πιο εύπορους Κινέζους. Στόχος των εμπνευστών της ιδέας ήταν να συμβάλουν στην αποσυμφόρηση της Σανγκάη ενώ το σχέδιο προβλέπει έως το 2020 τα ευρωπαϊκού στυλ κτίρια να στεγάσουν ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

«Προς το παρόν, όλες οι πόλεις θυμίζουν πόλεις – φαντάσματα. Οι άδειοι δρόμοι φέρνουν στο μυαλό κάτι από τον κόσμο της Disney ή κινηματογραφικά στούντιο. Για την ακρίβεια, πολλοί επιλέγουν να φωτογραφηθούν για το γάμο τους στην απομίμηση της “πόλης του Τάμεση”, δηλώνει ο φωτογράφος και συμπληρώνει ότι υπάρχουν βέβαια και κάποιοι Κινέζοι που δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με την ιδέα, καθώς στην ερώτηση του αν γνωρίζουν κάτι για την πρωτεύουσα της Γαλλίας, απάντησαν αρνητικά.


Αντίγραφο της Βρετανίας




Αντίγραφο της Γαλλίας




Αντίγραφο της Ολλανδίας




Αντίγραφο της Γερμανίας


Πηγή


Δείτε ακόμα .....

Παράξενα αφρικάνικα ονόματα
Νησί - φάντασμα στις ακτές της Ιαπωνίας
Ουρητήριο-κιθάρα. «Πάω στην τουαλέτα να παίξω ένα... σόλο»
Οι πριγκίπισσες της Disney «ζωντανεύουν»
Το μικρότερο πασχαλινό αυγό στο κόσμο

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου