Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Η γυμνή φωτογράφιση της Μαντόνα σε ηλικία 20 ετών


Ήταν 1979, η Μαντόνα Λουίζ Βερόνικα Τσικονέ μόλις είχε κλείσει τα 20 της χρόνια και φοιτούσε σε χολή χορού.
Όπως πολλοί νέοι δεν είχε χρήματα και δύσκολα τα έβγαζε πέρα! Ήταν όμορφο κορίτσι αλλά.. κοντό κι έτσι, αντί να κάνει καμιά δουλειά της προκοπής όπως τόσος κόσμος, εκείνη πόζαρε για περιοδικά!
Τα λεφτά ήταν λίγα! Θα γίνονταν περισσότερα εάν έβγαζε τα ρούχα της.
Τότε την πλησίασε ο Martin Schreiber και της ζήτησε να τη φωτογραφήσει γυμνή για τη συλλογή του με μια απλή Polaroid. Της έβαλε μια γάτα ανάμεσα στα πόδια της και της έδωσε 30 δολάρια με τα οποία πλήρωσε τη σχολή της!
Δεν φανταζόταν βέβαια πως δεν θα πέρναγε πολύς καιρός και η νεαρά θα γινόταν η Μαντόνα που όλοι γνωρίσαμε. Έξι χρόνια μετά οι φωτογραφίες του φιλοξενήθηκαν στο περιοδικό Time ενώ σχεδόν αμέσως μετά τις έδωσε και στο Playboy!
Το 2009, όταν η Μαντόνα έγινε 50 ετών, ο φωτογράφος παρουσίασε τα γυμνά της στο κοινό σε έκθεση με τίτλο «30 χρόνια από τα γυμνά της Μαντόνα».
Η διάρκεια της έκθεσης ήταν 10 ημέρες ενώ η αξία για να αγοράσει κάποιος μια φωτογραφία έφτανε μέχρι και τα 40.000 δολάρια!
Ηθικό δίδαγμα: επειδή η Μαντόνα έτυχε από γυμνό μοντέλο να γίνει αυτή που έγινε, δεν σημαίνει ότι κάθε νέο κορίτσι πρέπει να τα πετάει για... 30 δολάρια. Το λέμε διότι μέρες κρίσης που περνάμε, σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να περάσει στα νέα κορίτσια λάθος μήνυμα.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου