Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Οι γυναίκες-αστροναύτες της Κίνας έχουν ίσια δόντια και δεν μυρίζουν

Στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας δεν αστειεύονται με την ισότητα των δύο φύλων, ακόμα και για τις διαστημικές αποστολές, όμως τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν οι δύο γυναίκες-αστροναύτες της επόμενης αποστολής είναι τουλάχιστον αξιοπερίεργα.
Σύμφωνα με την εφημερίδα China Daily, στην επόμενη εκτόξευση του διαστημόπλοιου Σενζού-9 με προορισμό τον δορυφόρο Τιανγκονγκ-1, στο πλήρωμα των επτά «ταϊκοναυτών» -όπως τους αποκαλούν οι κινέζοι- θα επιβαίνουν και δύο γυναίκες, οι οποίες επιλέχθηκαν ανάμεσα σε 15 υποψήφιες.
Μεχρι εδώ όλα καλά. Το περίεργο είναι ότι τα κριτήρια επιλογής των δύο γυναικών της διαστημικής αποστολής δεν ήταν και τόσο συνηθισμένα, τελικά. Συγκεκριμένα, οι γυναίκες-αστροναύτες έπρεπε να είναι παντρεμένες αλλά να έχουν γεννήσει αποκλειστικά με φυσική γέννα, καθώς οι κινέζοι θεωρούν ότι έτσι θα έχουν μεγαλύτερη φυσική και ψυχική αντοχή.
Παράλληλα, όμως, οι δύο γυναίκες που επιλέχθηκαν έπρεπε να έχουν ένα αψεγάδιαστο δέρμα, καθώς οι ουλές επισύρουν τον κίνδυνο να... ανοίξουν και να αιμορραγούν στο διάστημα - έτσι τουλάχιστον το εξηγούσε η China Daily.
Το καλύτερο όμως ήταν στο τέλος. Οι γυναίκες-υποψήφιες θα έπρεπε να μην... μυρίζουν άσχημα και να έχουν τέλεια, ίσια δόντια. Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, φαίνεται, οι μυρωδιές μπορεί να γίνουν ανυπόφορες στο κλειστοφοβικό χώρο του μικρού Σενζού-9, ενώ ένας απλός πονόδοντος από χαλασμένο δόντι ίσως να οδηγήσει ολόκληρη την αποστολή στην καταστροφή...

Πηγή


Δείτε ακόμα .....

Η ιστορία του καφέ Φραπέ
Το μοναδικό νησί της Σλοβενίας είναι σε λίμνη!
Παρέλαση… ροζ ελεφάντων
Επί 8 χρόνια τρώει μόνο πίτσα
«Φιδίσιοι» δρόμοι για extreme οδήγηση! 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου