Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ένα μπαρ μέσα στο μεγαλύτερο δέντρο ηλικίας 6000 ετών. Δείτε εικόνες και βίντεο .....


Εκτός από τις αξιόλογες διαστάσεις του, είναι επίσης ένα απότα παλαιότερα δέντρα στη γη. Η χρονολόγηση του με την μέθοδο του άνθρακα έδειξεότι είναι περίπου 6000 ετών!

Το Sunland Baobab είναι το πιο γνωστό ίσως δέντρο Baobab στηΝότια Αφρική. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα baobabs στον κόσμο και σίγουρα τομεγαλύτερο στην μαύρη Ήπειρο με περίμετρο 47 μέτρα και ύψος πουφθάνει τα 19 με 22 μέτρα.Είναι τόσο μεγάλο που υπάρχει αρκετός χώρος για να χωρέσει μέσα του έναολόκληρο μπαρ.

Το Sunland Baobab είναι ευνόητο, ότι είναι ένας από τουςδημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς για όσους επιλέγουν την Νότια Αφρικήγια τις διακοπές τους.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι το δέντρο δεν κουφώθηκε στο εσωτερικό του τεχνητάαλλά η τεράστια κοιλότητα είναι εντελώς φυσική. Το μικρό μπαρ μέσα στο δέντροδημιουργήθηκε το 1933, διαθέτει ψηλό ταβάνι και μπορεί να χωρέσει άνετα 15άτομα στο εσωτερικό του. Το δέντρο βρίσκεται σε μια φάρμα που ανήκει στηνοικογένεια Van Heerden, η οποία φροντίζει αλλά και εκμεταλλεύεται αυτό τομεγαλοπρεπές θαύμα της φύσης.




Δείτε ακόμα .....

Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων σε ένα μοναδικό χειροποίητο ρολόι χειρός ....
Ασυνήθιστα κατοικίδια - Τα κατοικίδια ζώα της Αφρικής!
Poveglia: Το «στοιχειωμένο» νησί της Ιταλίας!
Τραγούδι θα παίζει ασταμάτητα για… 1.000 χρόνια!
Αόρατα .... αγάλματα !!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου