Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Μυστήριο στον βυθό - Εξωγήινο σκάφος ή μυστικό όπλο των Ναζί; (Βίντεο)


Όταν εντοπίστηκε γι πρώτη φορά το αυτό αντικείμενο στον βυθό της Βαλτικής Θάλασσας πολλοί πίστευαν ότι θα μπορούσε να είναι ένα UFO που συνετρίβη στα νερά μεταξύ της Σουηδίας και Φινλανδίας, ενώ έμοιαζε πολύ στο Star Wars Millennium Falcon.

Όμως πλέον ήρθε στο προσκήνιο και μία ακόμη θεωρία: Θα μπορούσε να ήταν μέρος μίας μυστικής αντι-υποβρυχιακής συσκευής των Ναζί;

Σύμφωνα με την Ρωσική εφημερίδα Pravda, ένας συνταξιούχος πρώην αξιωματικός σουηδικού υποβρυχίου, Anders Autellus, σκέφτηκε ότι το υποθαλάσσιο αυτό αντικείμενο μπορεί να ήταν η βάση μιας δομής που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου για να μπλοκάρει τα σήματα από τα ρωσικά και βρετανικά υποβρύχια.

Ακόμη και πρόσφατα, οι δύτες μίας αποστολής που έγινε τον Ιούνιο στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας, ανέφεραν δυσλειτουργίες του εξοπλισμού τους όταν πλησίασαν το παράξενο αντικείμενο, χωρίς όμως να ξέρουν γιατί ακριβώς.

Έτσι, κανείς δεν λέει οριστικά ότι το αντικείμενο είχε απαραίτητο σχέση με τους Ναζί.

Η όλη ιστορία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011, όταν ο Πήτερ Λίντμπεργκ, καπετάνιος του Ocean Explorer, βρήκε κάτι ασυνήθιστο 300 πόδια κάτω από την επιφάνεια του το νερού.

Το τεράστιο κυκλικό αντικείμενο έγινε αμέσως πρωτοσέλιδο επειδή έμοιαζε με το διαστημόπλοιο Millennium Falcon από το Star Wars.

Ο Λίντμπεργκ ωστόσο, επέστρεψε στο βυθισμένο χώρο τον περασμένο Ιούνιο να ρίξει μια πιο προσεκτική ματιά στο αντικείμενο που προκάλεσε μια ιογενή αναταραχή, η οποία θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από μηάνημα που προκαλεί δυσλειτουργίες στο σόναρ, ή ένα βυθισμένο ρωσικό πλοίο, ή κομμάτι βράχου ή, ναι, ακόμα και ένα εξωγήινο διαστημόπλοιο.

Εικόνες και βίντεο ελήφθησαν από το αντικείμενο, με τους αυτόπτες μάρτυρες να ισχυρίζονται ότι έμοιαζε με ένα γιγάντιο μανιτάρι, ενώ πήραν δείγματα του στο εργαστήριο για ανάλυση.

Δείτε το βίντεο:



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου