Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ιστορική αποκάλυψη. Εντοπίστηκε ο Λάζλο Τσατάρι, ο καταζητούμενος ναζί εγκληματίας πολέμου!

Εντοπίστηκε ο πλέον καταζητούμενος ναζί

Υπήρξε ένα από τα πιο αηδιαστικά πρόσωπα της Ιστορίας. 

Ο 97χρονος πια βασανιστής του ναζιστικού καθεστώτος, ο οποίος ευθύνεται για 15.700 εγκλήματα πολέμου εντοπίστηκε στη Βουδαπέστη και η εφημερίδα Sun τον βρήκε στο διαμέρισμα όπου κατοικεί εξασφαλίζοντας αποκλειστικές φωτογραφίες.

Το ισραηλινό γραφείο του Κέντρου Σίμον Βίζενταλ ανακοίνωσε, ότι εντοπίστηκε στη Βουδαπέστη ο καταζητούμενος ναζιστής εγκληματίας πολέμου, ο Ούγγρος Λάζλο Τσατάρι.

"Βεβαιώνω, ότι ο Λάζλο Τσατάρι, αφού τελείωσε η έρευνα ότι πρόκειται γιαυτόν, εντοπίστηκε να ζεί στη Βουδαπέστη", τόνισε μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο ο διευθυντής στο ισραηλινό γραφείο του ανωτέρω ισραηλινού Κέντρου διώξης των ναζιστών εγκληματιών πολέμου, ο Εφρέμ Ζουρόφ.

"Η Sun εξασφάλισε φωτογραφίες του και μπόρεσε να τον κινηματογραφήσει (τον Τσατάρι), χάρη στα δικά μας στοιχεία, προϊόν μεγάλης έρευνας, που ήταν διαθέσιμα τον Σεπτέμβριο πέρυσι", δήλωσε επίσης ο Εφρέμ Ζουρόφ.

Σύμφωνα με το Κέντρο Βίζενταλ, ο Λάζλο Τσατάρι βαρύνεται με την θανάτωση 15.700 Εβραίων, κυρίως της κεντρικής Ευρώπης, καθ' όλη τη διάρκεια του Β΄Παγκόσμιου πολέμου.

Ο Τσάταρι ήταν ο επικεφαλής της ουγγρικής στρατιωτικής αστυνομίας που διοικούσε το γκέτο του Κόσιτσε, στην σημερινή Σλοβακία, το 1944.

Υπό τις διαταγές του συνολικά 15.700 εβραίοι της πόλης και της ευρύτερης περιοχής που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, μεταφέρθηκαν στο Αουσβιτς όπου και εξοντώθηκαν.

Οι ρεπόρτερ της εφημερίδα Sun τον εντόπισαν στο διαμέρισμά του και εκείνος σοκαρισμένος τους έκλεισε την πόρτα κατάμουτρα λέγοντας ότι εκείνος δεν έκανε τίποτα!




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου