Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

O κύριος «drindrin» παρακολουθούσε όποιον ήθελε - Yπέκλεψε συνομιλίες, sms, emails


Με ένα απλό και φαινομενικά αθώο γραπτό μήνυμα ένας 33χρονος είχε καταφέρει να σπάσει το απόρρητο των επικοινωνιών. Ο νεαρος που βρίσκεται πλέον στα χέρια των αρχών είχε καταφέρει να παρακολουθεί συνομιλιών, sms, emails μέσω κινητών τηλεφώνων νέας γενιάς. Μάλιστα δεν έμεινε στην παρακολούθηση για δικό του όφελος μόνο, αλλά πωλούσε μέσω της ιστοσελίδας του το λογισμικό σε όποιον πελάτη ενδιαφερόταν.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που εντόπισαν το λογισμικό για την παρακολούθηση των επικοινωνιών που γίνονται μέσω smartphones κάνουν λόγο για απόσυρση των «κοριών» και hi-tech μετάλλαξη των υποκλοπών, αφού όπως αποδέιχθηκε ο καθένας μπορεί πλέον με ένα απλό sms που θα στείλει στο κινητό νέας γενιάς του στόχου του να παρακολουθεί τα πάντα γύρω από τις επικοινωνίες του.

Εδώ και ένα χρόνο, ο 33χρονος διέθετε on-line, μέσω της ιστοσελίδας του drindrin.gr, τις υπηρεσίες του και είχε καταφέρει να κερδίσει πολλά χρήματα. Χαρακτηριστικό είναι πως στο γραφείο του είχε 38.000 ευρώ μετρητά...

Σύμφωνα με το σύστημα που χρησιμοποιούσε ο 33χρονος, με 20 ευρώ το μήνα προς τη διαχειρίστρια εταιρεία του λογισμικού, μπορούσε κάποιος να κάνει προώθηση μια ενοχλητική «απόρρητη» κλήση και σε δευτερόλεπτα να του σταλεί πίσω ο αριθμός του κινητού τηλεφώνου που τον καλούσε, ίσως και ο χρήστης του!

Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου