Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

B’kid: Το ποδήλατο που μεγαλώνει με το παιδί σας!

Ο ρυθμός ανάπτυξης των μικρών παιδιών ιδίως έως τα έξι χρόνια αναγκάζει τους γονείς να αγοράζουν διαρκώς νέα πράγματα και κυρίως ρούχα.


Παρότι το ποδήλατο δεν βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας των γονιών, ένα παιδί συνήθως αλλάζει δύο έως τρία ποδήλατα μέχρι να μάθει να οδηγεί σωστά και με ασφάλεια.

Έτσι, η Noelia Vallano Alvaro σχεδίασε το ποδήλατο B’kid, το οποίο προορίζεται να καλύψει τις ανάγκες παιδιών από την ηλικία των δύο ετών έως τα έξι.

Ουσιαστικά, το B’kid είναι τρία ποδήλατα στη συσκευασία ενός -τρίκυκλο, ποδήλατο για ισορροπία και κανονικό ποδήλατο με πετάλια.

Έτσι, το B’kid είναι ένα ποδήλατο σχεδιασμένο να προσαρμόζεται στις ανάγκες των παιδιών καθώς αυτά αναπτύσσονται.


Ξεκινάει ως τρίκυκλο, με δύο πίσω ρόδες και τη σέλα χαμηλά. Στη συνέχεια η μία ρόδα αφαιρείται, ο σκελετός προεκτείνεται και η σέλα με τις ρόδες προσαρμόζονται ανάλογα. Την ώθηση δίνει το παιδί “σπρώχνοντας” το έδαφος.

Τέλος, όταν το παιδί είναι έτοιμο να κάνει κανονικά ποδήλατο, προστίθενται πετάλια, ενώ σέλα και τιμόνι προσαρμόζονται πάλι κατάλληλα.

Το B’kid κυκλοφορεί σε διάφορα χρώματα και είναι φτιαγμένο από φυσικά υλικά: σκελετός και τροχοί είναι από σημύδα και σέλα και τιμόνι από φελλό.

Πηγή
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου